[]

çarpıntı

birkaç gündür ara ara çarpıntım oluyor. sanki koşmuşum ya da yokuş çıkmışım gibi. aniden geliyor, sonra da kendi kendine geçiyor ama gün içinde 3-4 defa yokluyor beni. kalbim yerinden çıkacakmış gibi oluyor. sebebi nedir bilemiyorum, her zamankinden daha stresli değilim. ekstrem bir durum yok yani ortada. çarpıntı böyle ara ara gelip giden bir şey midir? bu sorunum için hangi doktora gitmeliyim? ilaç mı verilir acaba? tedavisi nasıl olur? yoksa birkaç günlük bir şey diye fazla önemsemeyip biraz daha mı beklesem?




 
scissors'un dediği gibi kansızlık çarpıntı yapar. en kısa sürede tahlil yaptırın derim. tıp fakültesi öğrencilerinin bi deyimi vardır "küçük rahatsızlıklar daha büyük rahatsızlıkların habercisi olabilir" bir tahlil yaptırmanızda fayda var. geçniş olsun.


  • Bigvocate  (09.09.09 11:34:45) 
geçmiş olsun; kansızlıkta olur böyle, 5 senedir ilaç içiyorum(müdavimi oldumeheh) neyse en hafififnden ferro sanol içerek az bir süre içinde eskiye dönebilirsiniz,umarım geçiçi bir durumdur.


  • madrigal  (09.09.09 12:53:10) 
kansızlığın yanında demir eksikliği de buna sebep olur aynı zamanda halsizlik de yapar. kana baktırırken demire de baktırın.


  • clem  (09.09.09 12:54:05) 
dahiliye'ye mi gitmem gerekir peki?


  • think martini  (09.09.09 13:43:10) 
kardiyolojiye gidin bence. kansızlık konusunda bir bilgim yok. bende de olmuştu 7-8 sene önce. bir anda gümbür gümbür çarpmaya başlardı. ilk olduğunda hemen doktora gitmiştik. 230'lara çıktığı oluyordu kalp atışlarımın. bişey çıkmamıştı, neden olduğunu anlayamamıştılar. eko kardiografi falan da çekilmişti ama... sonra da devam etti bu durum. birkaç ay bir ilaç vardı ondan kullanmıştım ama adını zerre kadar hatırlamıyorum şu an. ara ara oldu yine aynı şiddetteki çarpıntılar ama sonra sıklığı ve şiddeti yavaş yavaş azaldı. 1 sene boyunca devam etti diyebilirim. daha sonralarıysa iyice seyrekleşerek bitti gibi. kırk yılda bir hafiften olur ama çabuk geçer.

siz önce bir kardiyologa görünün. geçmiş olsun.
  • daysleeper  (09.09.09 14:01:20 ~ 14:03:09) 
hematoloji'ye gitmen lazım,kan sonuçlarını doktorun görmesi gerek.


  • madrigal  (09.09.09 14:02:08) 
kesinlikle doktora gitmeniz lazım, taşikardiniz ileri boyutlarda ise kalbinizin durmasına bile sebep olabiliyor, olmasa bile yıllar içinde kalbinizi yıprattığı için kalp krizi riskinizi arttırır. ekg çektirdikten sonra, bir kan tahlili ile değerlere bakılır. çeşitli sebepleri de olabilir. önce dahiliyeye gidip kan tahlillerinizi yaptırın, sonra da bir kardiyolog görsün. kansızlık dışında sebepler olması daha muhtemel, kalp kapakçıklarınızda sorun olabilir, damarlarda olabilir...
tam olarak ne hissettiğinize de bağlı... ilk olarak başınız dönüyor, gözleriniz kararıyor, halsiz hissediyor, parmaklarınız uyuşuyorsa bu kalbinizde bir problem olduğunu gösteriyor, sadece çarpıntı değil yani kan pompalamayla ilgili bir sorundan kaynaklanır bu durumda kardiyologa gitmeniz en iyisi.
kullandığınız ilaçlardan, kahveden, çaydan bile olabilir.
ilk olarak hipertiroidi de çarpıntı yapabilir,tansiyon da... dediğim gibi, ilk önce basitten başlayın tsh, t3, tansiyon ölçtürün ekg yaptırın. sonra efor testi mi isterler, eko mu o görünür.

bir de çarpıntınız olduğunda bir yere oturun nabzınızı sayın, dakikada 90-80 üzeri atıyorsa kesinlikle doktora görünmelisiniz.
  • ilse  (09.09.09 15:19:44) 
üstad bu bildiğimiz mitral valve prolapse bende var bununla yaşamayı öğreniyorsun. bir kardiyolog'a gidip eko çektirebilirsiniz.


  • kobretti  (09.09.09 18:47:52) 
çarpıntı tek başına bişey ifade etmez de bu sizinki çarpıntı değil sanırım, uzun sürdüğünü anladım dediklerinizden. hemotolojiye de değil şimdilik bir kardiyoloğa görünün.


  • dr cucu  (10.09.09 00:08:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.