[]

laptop bataryasının içindeki pilleri değiştiresim var.

artık şarjı bir saat bile dayanmayan laptop'ıma yeni batarya alıcak param yok. ama açsam ben bu bataryayı, alsam ordaki pilleri, aynı değerlerde adam gibi şarj edilebilir piller koysam yerlerine. var mı bunu yapan, duyan, eden ?




 
teorik olarak mümkün görünüyor bana.
zaten muhtelif alet edavatın bataryaları kullanılmaz hale gelince açıp bakıyorum. bataryanın içinden bildiğimiz kalem pillere benzeyen ama farklı çaplarda piller görüyorum.

şarj edilir pil değilde, belki elektronikçilerde o pillerin muadili birşey bulunuyordur. mu?

sonuçları yaz.
  • can see  (10.07.07 21:54:28) 
ben denedim esasinda...
once bir arkadasimin asus laptopunun pillerine yaptik bunu. ankara'da konya sokak'taki pasajlardan birinde her turlu pili satan bir dukkan var ordan gidip laptop bataryasının pillerinin aynisindan alip orda uygun bicimde kaynak attirdik. bataryanin icine de takilinca cillop gibi calisti valla. sadece bataryalar yapistirilmis oldugu icin tekrar kapatmasi zor olabiliyor, uygun bir yapistirici bulmak lazim.
ayni seyi bir sure sonra benim toshiba ve babamin dell icin yapalim dedik, gene gittik ayni dukkana. taktik ama iki bilgisayarda da hic bir sekilde calismadi. sebebini hala bilmiyorum ya adam bozuk pil satti yada biz birlestirememis de olabiliriz tabii. bunun uzerine gidip pasa pasa orjinal batarya aldim.
sonuc:
pillerin taze oldugundan emin olun, kaynak attirirken eski pilleri de yaninizda goturun ve ona uygun olarak kaynattirin. bataryalarin icinde bir ısı sensoru de oluyor onun duzgun takildigindan emin olun. ve de takarken icindeki devreye dogru lehimleyin.

kolay gelsin...
  • neden ben  (10.07.07 23:53:53) 
laptop pilleri inanilmaz guc tasir, patlayarak elini kolunu koparir, yangin cikarir. Asla bir laptop pilini acmaya kalkmayin. Hastane masrafi pilden daha pahalli olur.


  • compumaster  (11.07.07 00:21:37) 
laptop pilleri de cep telefonu pilleri gibi "akıllı" pillerdir. sbs (smart battery system) diye aratırsanız ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

pil kutusunun içinde sadece piller yok, pilleri kontrol eden bir işlemci de var. bağlantısını doğru yapmazsanız çalışmaz, windows ne kadar pil kaldığını bu sistem sayesinde öğreniyor.

ayrıca ufacık saat pili ile başıma gelen olayı anlatayım da olayın vahameti açıklığa kavuşsun. lazer pointerların ilk çıktığı sene aldım bir tane, ama saflık edip çok ufak saat piliyle çalışan bir tane almışım. normal pil fiyatının 4 katı fiyatı var.

ekonomik olsun diye evde bu ufak pilleri adaptörle "şoklama" yöntemi kullanarak şarj ediyordum. üzerine eğildiğim sırada gözümün içine patladı pil, bütün kimyasallar olduğu gibi gözümün içine yapıştı. hastaneye gittim zar zor temizlediler, nasıl temizlediklerini anlatmayayım eline pil alamazsın :)

kısacası amatörce yapıyorsan bu işi hiç bulaşma derim naçizane.
  • kimlanbu  (11.07.07 01:02:14) 
ahaha gözüne patlamış(:
geçmiş olsun
sahiden pile dikkat eskimo biliyorum ucuz olur ama değmez
  • demlikposet  (11.07.07 01:57:37) 
el süpürgesi bataryasının içindeki pilleri değiştiresim var
(git: 9500)%20


bu daha basit olabilir mi? akıllı pil (smart battery system) değildirler herhalde.

(bir sonraki soru başlığı için ipucu: herbirşeyin bataryasının içindeki pilleri değiştiresim var)
  • can see  (11.07.07 02:02:52) 
gecen bildirecte:
www.bildirgec.org

  • algoritma  (11.07.07 19:00:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.