[]

bankada hazinecilik

merhabalar.

finans alanında yüksek lisans yapıyorum, bir yandan da mülakatlara gidiyorum. kafam bir konuda karışık.

bankaların hazine&sermaye piyasaları ve portföy yönetim şirketlerine başvuruyorum, birinde baya ilerledi süreç bazısında sınavı bekliyorum.

merak ettiğim şey şu hazine bölümünün alt dalları neler? iş bankasında hazine + sermaye diye ayırmışlar mesela trade tarafı sermaye piy. olarak geçiyor, garanti böyle değil direk kompili hazine.
bunun içinde hazine pazarlama var(tmu), aktif pasif var, trade tarafı var. başka? mesela yüksek lisanstan bir ağbi özel bankacılık fiyatlamada çalışıyorum dedi. nedir bu?

junior adamı trade'e vermezler herhalde. ne isteyeyim ben? isteğimin bir etkisi olmayabilir de, ama ne desem bilmiyorum hiç. biraz analitik, birazcık makro ekonomiyle içli dışlı bir şey olsun istiyorum.
ne desem?

 
Aktif pasif yönetimi iste. Hazine de en tepede onlar olur genelde.

Özel bankacılık denilen şey, belirli bir seviye üzerinde varlığa sahip müşterilere özel hizmet veren, onlara opsiyon, forward, fon, bono vs. givir farklı ürünler sunan şubelerdir. Özel bankacılık fiyatlama denilen şey de sunulan bu ürünlerin fiyatlamasının yapıldığı yerdir. Faiz kaç olacak, komisyon ne olacak vs.
  • in god we trust all others we audit  (25.05.15 23:39:36) 
Ya şimdi her bankada farklı dediğin gibi.

Ama en önemli masa trading masasıdır.

Özelden yazarsan aklındaki bankanın yapısı hakkında daha spesifik bilgi verebilirim
  • spy of soul  (25.05.15 23:46:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.