[]

"Saldırıya Uğrayan LOL Yayıncısı" olayının özeti nedir?

olay şu : www.youtube.com

ilk sorum : bu arkadaşımız neden bu kadar sinirleniyor? neye sinirleniyor? ne kaybediyor ki deliriyor?


ikinci olayımız da şu : www.youtube.com

aynı şekilde burada ne oluyor? ddos nedir? oradaki arkadaş da niye bu kadar sinirleniyor? o arkadaşın kaybı da ne oluyor ki öfkeleniyor?


son sorum ise ;

şu videoda da görülebileceği üzere 2. olaydaki arkadaş kensinie saldıranı bulmuş : www.youtube.com

ama nasıl bulmuş böyle resmine kadar bulabilmiş?


teşekkürler

 
ilk link açılmadığı için bişi anlayamadım :)


  • neira  (25.05.15 17:48:59) 
Az önce açılmıştı benzer başlık. Adamlar canlı yayın yaparken trollemek için internetini patates yapıyorlar kısaca. Onlar o sırada kendilerince profesyonel olmaya try hard kasmaya çalışıyorlar vs. İnternet patates olunca oyun bağlantısı kopuyor ve büyük ihtimalle oyun kaybediliyor. Genel olarak büyük tepki veriyorlar bir şey olduğu yok. İlk arkadaşın psikolojik sorunları varmış zaten. Saldıranı bulma sebebi ben saldırıyorum falan diyorlar zaten. Ayrıca saldırı doğrudan ip odaklı oluyor, senin bilgisayarına istek gönderiyor devamlı kendi bilgisayarından yani ulaşmak çok basit ip adresine. Fotoğraf bulma olayını söyledim zaten ben yaptım hehe hehe diyorlar.

Ayrıntı istiyorsan ddos yaz yeter google'a her şey için burayı kullanmak gereksiz.
  • mindwars  (25.05.15 17:55:40 ~ 17:56:05) 
stream yapıyor, 40 ila 60 dakika arasında sürüyor çekişmeli oyunlar, hata yapan kaybediyor, 5 kişiler, ddos saldırısı yediği için düşüyor oyundan, 5vs4 oluyor yani oyun, bir takım savaşında eksik kalmak demek o, bulunduğu göreve göre stratejik önemi de değişiyor vs, kaybettiğine üzülüyor, sonuçta bir emek var, sik kafalı "alt tarafı bir oyun, bu kadar bağlanmayın asosyal ezikler" diyen avel takımı harici düşün biraz, üzülmez misin? hem lig puanı düşüyor hem leaver buster dedikleri ceza sistemine takılıyor vs, o yüzden.

ddos bu : tr.wikipedia.org

üçüncü için de bilemedim, belki birileri ispiklemiş olabilir, oyun dünyası bu, yetenekli insanı çekemeyen çok olur.
  • devorgilla the gunslinger  (25.05.15 17:58:07) 
Ddos'u güzel anlatmış arkadaşlar tekrar bahsetmeye gerek yok. Ama ddos yapılacak kişinin ipsini bilmek lazım en azından.

işte ben de onu merak ettim. yayın yapanın ipsini nasıl buluyor bu arkadaşlar. internette bazıları skype kullandığından ve ekli olduğundan bahsetmiş. skype'tan alıyorlarsa tamam yine de oynadığın oyundan adamın ipsini biliyorsan bayağı sakat iş yani.
  • advice duck  (25.05.15 18:04:08 ~ 18:08:38) 
peki beyler, internet kesilirken, yayın nasıl devam ediyor? bunu da açıklar mısınız?


  • dead and broken  (25.05.15 18:05:53) 
internet kesilmemistir ki, trafik sikismasi gibi dusun, adim adim ilerler arabalar dimi. onun gibi bisey. videolari izlemedim.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (25.05.15 18:11:52) 
Bulundugum yerden videolari sesli izleyemiyorum o yuzden goruntuden yorumlayacagim hata olabilir. Son zamanlarda oyunda yeni bir hack cesidi turedi. Oyun serverini DDOS'a maruz birakip mevcut oyunu dusuruyorlar. Bir taraf kaybedecegini anlayip bunu yaptiginda herkes oyundan dusuyor ve sistem de o oyun sanki hic olmamais gibi yok sayiyor. Adi da drophack. Streamin kesilmemesine bakilirsa ilk videodaki eleman da drophack'e maruz kalmis gibi gorunuyor. Uzulmesinin sebebi de ugrasarak kazanmak uzere oldugu bir macin, birisi tarafindan tarihten silinmis olmasi heralde.


  • sAINT  (25.05.15 18:14:57 ~ 18:19:47) 
ıp'yi facebook hesabından, forum üyeliğinden falan bulabiliyorlar.


  • aksimetre  (25.05.15 18:15:16) 
@sAINT, yalnız o oxi bilmemne videosunda, elemanların oyun donduktan birkaç dakika sonra oyun geliyor ve bunlar maçı kaybetmiş oluyor.

senin dediğinde kazanan tarafın olmaması gerekiyor ama burada kazanan var. bunlara mı işlemiş sadece?
  • dead and broken  (25.05.15 18:17:19) 
Evet ikinci videoda streamarlara DDOS yapilmis. Bana ilk video drophack gibi gorunuyor.


  • sAINT  (25.05.15 18:20:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.