[]

Acil veteriner önerisi, bilinmeyen hastalık&Vet.Rauf Tünay hakkında bilgi!

Şehir: İzmir. Lütfen ama lütfen üşenmeden baştan sona okuyup yardımcı olun. Ciddi mesele.

Moderatörlerden ricam bir süre üstte kalması. Zira durum ciddi ve aciliyeti var. Durum şöyle, arkadaşımın tahminen Rus finosu kırması köpeğinin ciddi ve acil bir rahatsızlığı var. Cinsi tam olarak bilemiyoruz zira sokaktan sahiplenildi yavruyken. 8 yaşında dişi.

Cuma gecesi dışarıda gezdirilirken birden kemik bulup yiyor. Normalde evde kemik vermiyorlar. Dışarıda bulmuş ve biraz yemiş. Bu olaydan önce hiçbir rahatsızlığı, sağlıkla ilgili en ufak sorunu yoktu. Eve döndüğünde ise nefes alamamaya ve yutkunamamaya başlıyor. Ertesi gün halsizleşiyor.

Arkadaşım ve ailesi hemen veterinere götürüyor. Boğazı falan temiz ancak Pazar günü kusma ve halsizlik oluyor. Şu an da Pazar günkü gibi, ne yese içse kusuyor. Sadece az miktarda su içebiliyormuş. Ama yemek yiyemiyor.

Röntgen çekilmiş. İlk gidilen veteriner kemiğin mide girişine saplandığını söylemiş. Midede değil, mide girişinde. Ameliyatın çok riskli olduğu söylenmiş. Mide içi olmadığı için göğsün komple açılması gerekiyormuş.

Başka bir veterinere götürmüşler. 3 kez endoskopi çekilmiş orada. Kemiği mideye itmeye çalışmışlar ama olmamış. Bilgisayar tomografisi istemişler. Çünkü son endoskopide kemik değil tümör olabileceği söylenmiş ve tümör varsa kalan ömrünü iyi geçirmesini sağlayabileceklerini, başka yapacak bir şey olmadığını söylemişler. Tümör olabilir denmesinin sebebi ise şu, 2. gidilen veteriner endoskopide yapıyı kemikten çok tümöre benzetmiş. Hatta belki bu olayın tetiklemiş olabileceğini bile söylemiş. Ama dediğim gibi, daha önce hiç ama hiçbir olay ve belirti olmadı. Tümör mü, kemik mi belli değil henüz.

Bu durum hakkındakı görüşleriniz nelerdir? En önemlisi de çok iyi ve tam teşekküllü bir veteriner öneriniz var mı? Eğer ameliyatlık durum varsa riskli olduğundan iyi bir hekim arıyoruz. Aydın'daki ve Bursa'daki hayvan hastaneleri önerildi. Bu hastaneler ile ilgili görüşleri de alabiliriz. Bir tane de Muğla'da Gökova tarafında vardı sanırım. Onu da bilen varsa bilgiye açığız. Kendim Muğlalıyım ama bilmiyorum nasıl bir hastanedir. İzmir'deyiz ama başka iller de olabilir önerilerinizde.

Ayrıca Veteriner Hekim Rauf Tünay'ın ismi önerildi. Kendisini tanıyan, hakkında bilgisi olan vesaire varsa lütfen yazın. Pegasos Veteriner Kliniği'nden Rauf Bey. Kliniği biliyoruz ama hekim hakkında bir bilgimiz yok. Kısacası her türlü hastane, veteriner önerisine açığız.

Elimide röntgen mevcut. Görüp yorumlamak isteyene yollayabilirim. Ayrıca çekilmiş olan endoskopi görüntüleri de az sonra alınacak.

 
İzmir alsancakta bahar veteriner var. Benim köpegim seferihisarda ve oradaki veterinerler pek iyi olmadığı için araştırmaya başlamıştım. Alsancakta oturduğum için yakından gidip gördüm gayet iyi bir yerde çalışıyor bahar hanım. Ayrıca internetten araştırdım ve çevremdeki herkes de tavsiye etti. Ama götürmeye gerek kalmadan alerjisi geçti bizimkinin. Gidip bir sorun isterseniz bahar aktaş ismi. Adresi internette var.


  • Atimi  (20.05.15 15:52:26) 
geçmiş olsun.
yazdığın konularla ilgili sadece şunu biliyorum: bazı kemikler zararlı hayvanlara, mideye falan saplanıyor vs.

  • aithra  (20.05.15 15:56:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.