[]

Chromebook ile yazılım geliştirme yapılır mı?

Üzerine Ubuntu falan yüklesek, eclipse java performansı nasıldır?




 
Chromebook'u bilemeyeceğim; ama ben raspbian çalışan raspberry pi 2'mde emacs ile gayet rahat uygulama geliştirebiliyorum. Web developing yapmak biraz sıkıntı, firebug çok kasıyor. Full bir ide denemedim ama şimdiye kadar.

Kısacası söyleyeceğim: Ubuntu yüklendiği sürece geliştirme yaparken bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Raspberry Pi'da geliştirme yapılabiliyorsa Chromebook'ta hayli hayli yapılır görüşündeyim. Biraz kasmasını göze alman kaydıyla tabii ki. Grafik işlemen gerekiyorsa (logo, düğme falan dizayn etme), sıkıntı yaşayabilirsin ama.
  • weshalb  (16.05.15 01:20:25) 
ubuntu masaüstü ortamlari perişan halde. unity ve gnome3 denedim, halilyle bunlarin ram yönetimleride berbat halde. uzun yıllar windows kullanmayan bana windows'a geçtikten sonra oh be dedirtti. en temizi macos. bence macbook pro'ya yönelmelisin ne kafan ağrır ne gözün çıkar.


  • 2006  (16.05.15 04:48:51) 
yapilir, yapiyorum. chromebook pixel var bende. diger chromebooklar nasildir bilemicem. super bir performansi yok ama gerektiginde is goruyor. birincil bilgisayar olmaz ama.


  • crucio  (16.05.15 05:26:19) 
ben kendi toshiba chromebook'umda eclipse kullandım. gayet sorunsuzdu.


  • chipowski  (11.09.15 16:43:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.