[]

Fotoğraf saklamada Cloud vs Harddisk

2 senedir bedavadan Dropbox 50gb kullanıyorum. Son 1 ayım kaldı. Yaklaşık 30gb aile-arkadaşlarla fotoğraf albümüm var, harddiskte mi saklayayım cloud mu önerirsiniz?




 
Harddisk .
Başka yere güvenme .

  • 1adam  (10.05.15 20:12:56) 
asıl harddiske güvenme. bir gün gümlerse kalırsın ortada. dropbox ileride kapanacak olsa bile sana verilerini indirme imkanı verir zaten.

ayrıca 50gb kullanım hakkın bitince dosyalarını filan silmiyor. sadece yeni dosya upload edemiyosun. var olan dosyalarına dokunmuyor.
  • cthulhu  (10.05.15 20:17:01) 
:) cloud denilen ortamlar da ne kullanılıyor ? bulut mu ?


  • 1adam  (10.05.15 20:21:26) 
cloud tabi ki. kaybolması imkansız. jenefer lawrense ile fotoğrafların yoksa kim ne yapsın piknikte, düğünde çektiğin fotoğraflari :)


  • tetriste cubuk bekleyen adam  (10.05.15 20:50:52) 
@cthulhu özelden yazamadım .
zaten gizli bir yanıda yok bu mesajın.
bu hizmeti sunan yedek zaten alacaktır. sadece evdeki kullanıcıya hizmet vermiyorlar . bunu kullanıcı da düşünebilir. ama benim güven derken maksadım bir verilerin korunması bir de gizliliğiydi.yine internet olmadığı zamanlarda veriler her zaman altında olur böylece. verilere ulaşım için şifreye ,siteye dayalı sorunlar ve internete bağlı olma gerekliliği ortadan kalkar.
  • 1adam  (10.05.15 21:19:40) 
yakında 120 GB fotografimi flickr'da depolamaya başladım. fakat sadece fotoğraf, video desteklemiyor. masaüstü uygulamasi ile cok rahat upload edebliyorsun. Bir diğer ücretli seçenek amazon cloud drive.

www.amazon.com

Amazon'u macos'ta denediğimde uygulamayı pek verimli bulmadım. Fakat flickr çok iyi. (bonus: 1000GB ücretsiz alan veriyor)

www.flickr.com
  • 2006  (10.05.15 22:02:15 ~ 22:03:50) 
cloud mantılı. hdd'nin başına bin türlü şey gelebilir. bozulmasa bile çalınabilir bi yerde unutablirsin kaybolur vs. bi de illaki bi gün bozuluyor. ama dropbox ya da türevi sitelerde dosyalarına istediğin zaman ulaşırsın. oradaki dosyaları aynı zamanda hdd'de de saklarsan iki kat güvenlik sağlamış olursun. ben yapıyor muyum yapmıyorum, üşeniyorum cloud falan uğraşmaya ama yapsam böyle yapardım.


  • hb  (10.05.15 22:22:39) 
hdd'nin dezavantajlari
1. Düşmesi sonrası pert olması ve geri dönüşü imkansız hale gelmesi.
2. Zaman içersinde ömrünü doldurması.
3. 2. sebepten yedekte bir hdd olması ihtiyacı.
5. HDD çalınması. ben bi ara rüyada hırsız girdi eve zannedip HDD yatağa alıp uyuyo numarası yapiyordum.
4. Mac ortaminde en azindan fotograflari gruplayamıyorsun. 120 GB fotograf arsivime geriye donup nerdeyse bakmadığım farkettim flickr üzerine attıktan sonra. Yani fotograflari izlemek sorun olabiliyor. Ha harici bir app ile çözülebilir ama yinede default sorun.
5. Cloud'da kaybolma derdi 0 diyebilirim. Yedeği karsi taraf halletiğinde kayıp olması mümkün değil. Ha bir gün flickr kapanırsa mesela sana al bu arşivi indir diyecektir.

Bunlar dışında tavsiyem bir tanede hdd alıp orada da yedeklemen. Ben de halihazırda 2 tane hdd yedek birde flickr'da duruyor. Daha önce hdd yeyip fotograflarim uctugu icin bu sekilde tutuyorum.
  • 2006  (10.05.15 23:11:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.