[]

meclisin yeni anayasa yapması

bu olay tam olarak nasıl gerçekleşiyor. her madde önce belirlenip sonra oylanıyor mu? kim belirliyor bu maddeleri? belirlenen maddenin yasa olarak kabul edilmesi için mecliste kaç oy alması gerekiyor? ya da başka şekilde oluyosa nasıl?




 
bi komisyon toplanıp tüm partilerin üzerinde uzlaşması gereken metni müzakere ediyor, komisyondan olduğu gibi geçerse genelde meclis oturumunda kabul ediliyor ya da meclis oturumunda verilen önergelerle değişiklik yapılıyor.


  • afrocubanbebop  (07.05.15 11:21:40) 
330 ile 367 oy arasında cumhurbaşkanı ya anayasa değişikliğini veto eder, ya da ZORUNLU referanduma götürür. 367 ve üstü oy alırsa, ya veto eder, ya da değişikliği onaylar, anayasa değişikliği gerçekleşir.


  • pamplona  (07.05.15 11:58:10) 
komisyon kimlerden oluşuyor, kim oluşturuyor, kaç kişi, komple anayasa mı geliyor yani meclise o komisyondan?


  • tepedeki psychedelic adam  (07.05.15 12:10:54 ~ 12:11:44) 
öncelikle anayasa değişikliği hakkında kanunu teklif ediyor milletvekilleri. meclis başkanı öneriyi anayasa komisyonuna sevk ediyor. bu komisyonda meclisteki milletvekili oranına göre siyasi partilerin milletvekili var. komisyon 40 kişi. meclisteki partilerin oy oranına göre gönderdikleri milletvekillerinden oluşuyor.

komisyona, gelen taslak üzerinde incelemeler tamamlanıp, değişlikler oylanıp. genel kurula sevk ediliyor. genel kurulda 550 milletvekili 2 defa oyluyorlar. daha detaylı bilgi tbmm içtüzüğünde var.
  • hepimiz uzun vadede oluyuz  (07.05.15 14:49:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.