[]

Hollanda - araç kiralama & kullanımı

Merhaba,

1 hafta süreyle iş amacıyla hollanda da bulunacağım. çok fazla yer ziyareti sebebiyle araç kiralamam gerekecek. aşağıdaki sorulara cevap verebilecek birileri olursa sevinirim.

bulunacağım lokasyonlar:

amsterdam, helmond, bergen op zoom, enschede, oldenzaal

1- Trafikte sorun yaşar mıyım? nelere dikkat etmem gerekir.
2- bu lokasyonlara navigasyon ile gitmede sıkıntı yaşar mıyım?
3- benzin alımları TR deki gibi pompacılar tarafından mı yapılıyor yoksa kendimiz mi işlem yapıyoruz? yapıyorsak nasıl yapıyoruz?
4- konaklama için öneri var mıdır?

teşekkürler

 
amsterdamda otopark çok pahalı bilginiz olsun. benzini kendiniz koyacaksınız. türkiyede bi pompacıya sorun, biraz göstersin. zor bir işlem değil. navigasyon konusunda hiç problem olmaz ama trafikte sorun yaşamanız muhtemel. geçiş üstünlükleri vs gibi konularda farklı kuralları olabiliyor.


  • fayfim  (04.05.15 12:53:17 ~ 12:54:24) 
bisikletlere dikkat et, özellikle saga dönüslerde hem ayna kontrolü hem de omuz üstünden kör nokta kontrolü yap. hele bu mevsimde cok bisiklet olur.


  • emrahday  (04.05.15 14:14:44) 
sanirim en buyuk sorunu amsterdamda yasarsiniz.

genel olarak saga veya sola donuste duz giden trafige yol vermeniz gerekiyo (tabiki buna bisikletliler de ve yayalar da dahil). hic acele etmeyin. arabalarda da zaten arkanizda beklerken korna filan calmiyicalardir. tek istisna icinde ok isareti olan trafik lambalari. o zaman duz giden trafige kirmizi isik yanmis oluyo, rahat rahat saga / sola donebilirsiniz.

ters donmus ucgen isareti yol ver demek (turkiyede hic dikkat etmemistim). zaten herherde yerde ufak ters uckenler var www.google.nl onlar da yol ver demek.
ucgen icindeki carpi isareti olan kavsaklarda da gecis ustunlugu sagdakinde.
genel olarak da eger anayolda oldugunu belirten bir trafik isigi yoksa, gecis ustunlugu sagdakinde.

doner kavsaklara girerken, kavsak icindeki arabalara ve bisikletlilere, cikarken de sadece bisikletlilere yol vermek gerekiyo www.youtube.com
yayalar, yaya gecidinde kendini yola ativeriyolar, onlara yol yerin tabii.

son olarak da otobanlarin cogunda daimi calisan hiz kontrol kameralari var. ceza da hiz siniri attikca yukseliyo. ornegin hiz siniri 100 km olan bi yolda 107km ile gitmenin cezasi 50/60 euroyken, 130 la gitmenin cezasi 350 euro gibi bisey.
  • lamartin  (04.05.15 16:11:42 ~ 16:18:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.