[]

Sizce de bu ülke insanının "merak etme" sıkıntısı yok mu?

Tespit sıçmıyorum. Tespit tespit diye yazacak olan varsa hiç zahmet etmesin.

Aptal saptal şeyleri merak edip burnunu sokmaktan bahsetmiyorum tabii. Bilmem kim bilmem kimle öpüşmüş, bunu merak etmekte üstümüze yok. Ama dünyada neler oldu, neler oluyor ve neler olacak nedense kimsenin umrunda değil. İnönü Muharebesi'nden bahsetmiyorum tabii ki. Elimizin altında internet var. Doğru düzgün kullanıldığında bir insanı en çok geliştirebilecek bir şey. Herkes astrofizikle ilgilensin, Big Bang'le ilgili kitap yazacak seviyeye gelsin, Evrim Teorisi'ni hatmetsin, ne bileyim uzay teknolojisi silah üretsin demiyorum. Herkesin kendi ilgi alanı olabilir tabii ancak öğrenmek için bu kadar çok araç varken elimizin altında, neden sürekli bir "eğlenme, zaman geçirme" derdindeyiz onu anlamıyorum işte. Instagram, facebook, twitter kullanmakta, youtubeda prank videoları izlemekte üstümüze yok. Ama insanlığı azıcık bile olsa ileriye götürebilecek hiçbir şeyden haberimiz yok.

Ulan Amerika'da adamlar eve yerleştirilecek bir batarya ile elektrik ve ısınma giderini 0'lamayı tartışıyor. Ruslar, ISS'e stok yolluyor. Avrupalılar, 2004'te Philae gönderiyor, yer çekimi gücüyle 11 sene sonra hareketli bir yıldıza nokta atışı yapıyor. Biz "hdpye oy veren terörisler, akpye oy veren çomarlar, chpye oy veren kemalisler"den öteye gidemiyoruz. Ülkenin en üst makamındaki adam çıkıp "4gyi boşver kim uğraşcak şimdi. 5gye geçeriz direkt" diyor. Bakan çıkmış ara eleman ülkesiyiz diyor. Az çok üretim yapan Vestel var, oranın da nasıl yürüdüğünü herkes biliyor. Hala gelip Iphone'a biraz daha vergi koysun devlet, diyen adamlar. Çok koyuyor bana bu. Dünya nelerle uğraşıyor, biz nelerle uğraşıyoruz. Evet çok söylenmiş olabilir, ama bir kez de ben söyleyeyim zararı yok.

Keşke Somali'de falan doğsaydım. O zaman bunları düşünmez, sadece karnımı doyurma peşinde koşardım. O kadar ortadayız ki, ne Afrika kadar kötü, ne Batı kadar ilerideyiz. Ortada kalmış ikisini de seyrediyoruz uzaktan uzaktan. Ne bir şey üretiyoruz, ne açlıkla mücadele ediyoruz. "amaan kim uğraşacak ne güzel yaşayıp gidiyoruz işte sakin sakin" ülkesiyiz. Çok koyuyor be.

Hah altta hala oy verip vermemeyi tartışıyorlar, hakaretler havada uçuşuyor. Sorsan ülkeyi kurtaracak hepsi. Çok güzel...

 
cehalet mutluluktur, türkiye cahil bir ülke olduğu için elindekilerle mutlu. türk insanı eğitimsizdir, bir sorunla karşılaştığında işin kolayına kaçar, allah bilir der, allah hayırlısını nasip etsin der. hiç düzeltmek için çabalamaz, birilerine yükü atar o düzeltir diye bekler. türkiye kaypakların ülkesidir. bir iş yaparsın adam nasıl yapıldığını öğrenmekle uğraşmaz, çünkü sen yapıyorsun ve bir daha aynı sorun olduğunda gelip sen düzelteceksindir nasıl olsa, kendisi uğraşmayacak. ben bunu öğrenirsem uğraşmak zorunda kalırım diye öğrenmiyor adam. ben yazılım işindeyim bazen donanım ile de meşgale oluyorum. adam öğrenmek istemiyor. çünkü bana telefon açacak ve benden o işi yapmamı isteyecek. kendisi daha önemli işlerle meşgul, bakıyorum bütün gün elinde telefon iddia canlı skor dümeni açık oynadığı kuponu takip ediyor, hangi takım ne yapmış herşeyi öğrenmiş, uyuşturucu gibi yapışmış beynine, iki kupon tutturursam benim için iyidir diyor çalışmak zorunda kalmam diyor. bi de bunların takım analizleri yapan, maç analizleri yapan cinsleri var ki onlar apayrı canlı türleri. bizim insanımız gavur yapıyor yeaa demekten öteye gidemez, hiç bi sikim olmaz burdan. anlattığın olaylar gerçekleşirken bir hanzo kız çocuğunu okuldan alıp zengin bir piçin oğluna para karşılığı satıyor, kızın geleceğini zincire vuruyor, kocasının damızlığı haline getiriyor. ne bekliyorsun burdan daha?


  • masa penisi  (02.05.15 15:06:03) 
Kendi hem amatör hemde profesyonel olarak ilgilendiğim hobimden ve donanımhaber'deki kulaklık bölümü yöneticiliğimden çok iyi biliyorum ki "merak" yani ileriye götürecek merak ancak 100 kişiden 1-2'sinde var. Kalanı, hep aynı soruları sorup bir önce soranın aldığı cevabı okumadan kendi sorularını en acil soru gibi görüyor :)

Kulaklık üstüne olan sitemden de görüyorum ki en hit alan veya üstüne soru üretilen kulaklıklar çoğunlukla zaten bilinen markaların modelleri üstüne.

Şahsen o meraklı 1-2'nin içinde olduğum için mutluyum. Öbür türlü olsam şu güzel yorumu alamazdım "Xyz bey , siz bu ülke için bir şanssınız. yorumlarınızı okurken resmen dinlemiş gibi oluyorum.Çok teşekkürler"
  • jesterdvine  (02.05.15 15:15:49) 
Amaann bu geyiklere de hastayım. Sanki abdde rusyada gençlerin alayı uzay kuyrukluyıldız enerji doğal kaynak strateji falan tartışıyo. Onlar bizden bok be, jastiiinnn diye ağlayan aptal aptal selfie çekip paylaşan veletlerden geçilmiyo be, ha bizden iyi olanlar da çoksa bile ilkokul ortaokul lise müfredatlarındandır, eğitim merak ettirmeye yönelikse merak eder tabi.


  • sweeney  (02.05.15 18:59:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.