[]

Yurtdışında İşcep ya da internet bankacılığı?

Biliyorsunuz her 2 si içinde telefona şifre geliyor onunla girebiliyorsunuz siteye ve uygulamaya. Yurtdışına cep telefonumu götürmeyeceğim. Peki 1 ay boyunca bankacılık işlemlerimi nasıl yapacağım?




 
Ne zaman gidiyorsun bilmiyorum da, i-anahtar diye bir zımbırtı var. Ben ikisini de kullanıyorum. İ-anahtar şöyle bir zımbırtı, basıyorsun ve şifre üretiyor ama ne zaman gidiyorsun bilmiyorum. Yetişirse bundan isteyebilirsin.
store.donanimhaber.com
Gitmeden önce aktive etmen gerekebilir.
  • aychovsky  (28.04.15 00:16:52 ~ 00:17:28) 
+aychovsky
bir de cep anahtar diye iphone (belki android'de de vardır) uygulaması var. gitmeden bunu indir, telefonun internete bağlıyken tek kullanımlık şifre üretiyor. i-anahtar'a alternatif.

  • kehanet  (28.04.15 00:25:00) 
@kehanet iphone kullanıyorum ama sim kartı burda bırakıp gidicem. Gitmeden cep anahtarı indirip orda Wifi ile bağlandığımda gelen şifreyi bankacılıkta kullanabiliyorum di mi?

Güvenli mi ama ya? Malum banka işleri?
  • medre  (28.04.15 00:28:41) 
çalışmak için sim karttan bir doğrulama yapıyor mu, bilmiyorum. tahminim sim karta bakmadan, yüklü olduğu telefonun id'sini kontrol ediyor. ben wi-fi ile yurtdışındayken kullandım. aslında sadece bir kod üretiyor olsa da internet bağlantısı gerekiyor.

bir güvenlik sorunu yaşamadım, ama disclaimer bla bla bla, use it on your own risk.
  • kehanet  (28.04.15 00:36:25) 
işcep kullanıyorum android'den. bana bir şifre oluşturttu, her girişimde sms gelmiyor uzun bir süredir. yurtdışında da kullanabiliyorum sorunsuz. bankayla görüş sana bir alternatif sunarlar.


  • cekilmis gayfe  (28.04.15 00:44:44) 
garantinin java appi numara farketmezsizin şifre üretiyordu yurtdışında başka numarayla kullanabiliyodum ama işbankı denemedim öncesinde bi denemek lazım.


  • yuto  (28.04.15 02:42:19) 
ben de iscep kullaniyorum android telefonumdan, cok rahatmis.
ilk cep anahtar olustururken sms mi e-anahtar mi kullandim, hatirlamiyorum. gitmeden denersiniz zaten.

  • bir varmis bir yokmus  (28.04.15 03:08:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.