[]

Asosyal olmak

Asosyal olmanın nedeni nedir ?

Mesela benim çevremdekiler genelde sınavları bahane edip asosyalleşiyor .Yok kpps,yok yds finaller vb..

Merak ettiğim de su iyi üniversitede iyi bölüm okuyanlar hep asosyal midir ? Tıp ve Hukuk gibi bölümler asosyalleştirir mi adamı ?

 
bunun okul bölüm ile ilgili olanı da vardır muhtemelen. zamanla asosyalleşmek mümkün. kendi adıma insanlardan hiç hoşlanmıyorum. hiç bir zaman da pek hoşlanmadım.

yalnız olmayı sevenler var yani bir de.
  • hedef ben miyim tayfun  (27.04.15 17:28:02) 
onların da kendi aralarında arkadaş gurupları var.

asosyal diye genelde kalabalık ortamlardan kaçan ve kendi başına kalmayı seven insanları kastediyoruz. belki kaygı seviyesi artabilir kalabalık ortamlarda vs.
  • aithra  (27.04.15 17:39:24 ~ 17:40:27) 
asosyal olmanın sebebi bence tamamen para. okulmuş, sınavlarmış yok arkadaş çevresi yokmuş sadece bahanesi.


  • kakao  (27.04.15 17:49:09) 
kakao yanılıyor.
param olsa da vize final dönemleri çok yaklaşık olunca kitleniyorsun.quiz ödev eklersen buna komple ölü vaziyetteyiz.

  • rakicandir  (27.04.15 17:55:34) 
utangaç olmak


  • ayrıl coco  (27.04.15 17:59:18) 
benim bir arkadaşım var tasvir edeyim:

öss'de ilk 100'e girdi EA2 puanıyla. GSÜ Hukuk kazandı, uzatmadan bitirdi. King's College'da yüksek lisans yaptı, uzatmadan bitirdi.

Tanıdığım en donanımlı, ve en olmasa da orta düzeyde sosyal insanlardan biridir. Asosyallik tanımının yakınından geçmez özetle.

Burayı okuyorsa: "Naber lan yarram?"
  • himmet dayi  (27.04.15 17:59:56) 
üniversiteyle alakası yok bence. ablam tıp okuyor mesela benden kat kat sosyal. ders falan pek çalışmam. ama asosyal derecesindeyim. genel olarak neden şu en azından benimiçin cdn.iwastesomuchtime.com


  • ghilleinthemist  (27.04.15 18:07:51) 
@kakao'nun kafası neyse bende ondan istiyorum.

bir insan arkadaş çevresi/ortamı yapamdıysa parasının olup olmaması bir şeyi değiştirmiyor. kendimden biliyorum.
  • fransizkalanadam  (27.04.15 18:11:39) 
Bazı insanlarda çocukluktan itibaren varolan çekingenlik ilerleyen dönemde sosyal çevreden tamamen geri çekilme olarak gelişebiliyor.
Bazılarında aradıkları sosyal çevreyi bulamamak sosyal olarak geri çekilmeyle sonuçlanıyor.
Bir diğerinde insanlardan ya da farklı bir deyişle toplumdan nefret etme olarak baş gösteriyor.
Bunlar aklıma gelen örnekler sadece. Asosyallik için belirli bi nedeni vardır diyebileceğimizi sanmıyorum şahsi olarak. Pek çok farklı etken mevcut.
  • mtfbwy  (27.04.15 18:15:23) 
öncelikle insanın kişiliği etkiler.
üniversite ortamı bunu azaltıp, çoğaltabilir.

  • titiraprap  (27.04.15 18:16:48 ~ 18:17:17) 
asosyallik baska bir sey. kisi istedigi halde firsat bulamadigindan sosyal olmuyorsa bu asosyallik midir?
kendi adima, asiri sosyallikten uzmanlik sinavina calisamiyorum. ama 2.derece arkadaslarim calistiklari icin disari cikmayan kimseler ve bu onlari asosyal yapmaz

gercek asosyal hic gormedim. o kim ise harbi asosyalmis
  • fallopian  (27.04.15 18:30:03) 
örneğin ben güzel sanatlarda okuyorum yani öyle teknik ya da çok zor bir bölüm değil. aksine en rahat, sosyal ortama sahip fakültelerden :D buna rağmen asosyalim


  • tirt star  (27.04.15 18:35:28) 
Kişiliği asosyal olabileceği gibi dönemsel asosyal de olunabilir. Asosyalliği de önce bir düzgün tanımlamak gerek, burada okuduklarımdan tanımın ikiye ayrıldığını düşünüyorum. Asosyal dediğimiz insanlarla konuşmaktan çekinmek veya insanlarla iletişim kurmayı istememek midir, dışarı çıkmak veya dışarıda eğlenmek istememek midir? Asosyal kelimesinin tanımı, çevresi ile yeterince kaliteli iletişimde bulunmama olarak geçiyor, ben de bundan sonrasında tanımı böyle ele aldım. Dolayısıyla iki grup da asosyalliğe girebilir.

Bu karakter özelliği olabilir, insanlarla konuşmayı sevmeyen ve içine kapanan bir kişi asosyal olabilir. Bu grubun para ve pulla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Ya da bu iletişmeme isteği dönemsel olabilir, bir kötü olay sonrası kimseyle konuşmayabilir insan. Zamanla da değişebilir. Gençken fıkır fıkır olan insanlar, yaşlandıklarında durulup insan görmek istemez hale de gelebiliyor. Burada uç durumda antisosyalliğe gidebilecek bir kişilik özelliği olabilir.

Bir de "durumu olmayanlar" var. İşsiz insan kiminle buluşsun, kiminle gezsin ve bir gezişinde 30-40 TL'lik bütçe ayırabilsin. Kişi asosyal falan değil ama mecburen asosyal. Sınavlar veya iş de dönemsel asosyal yapabilir insanı. Çoğunlukla benim asosyal olduğum dönemler de işin yoğun olduğu, programımı bir türlü yetiştiremediğim, "Keşke gün 30 saat olsa, iş saatlerinden de uzasa bile razıyım" dediğim dönemler. Ki o zamanlar bile iş arkadaşlarınla sosyalleşebiliyorsun, birlikte yemeğe gidebiliyorsun, aciz durumunuzla dalga geçebiliyor ve stresini atabiliyorsun. Final döneminde kişinin dibi tutmuş, "Anam da anam" diye çalışırken nereye gezmeye vakti geçirmeye gitsin. Bu da kimseyle yeterince iletişmiyor anlamına gelebilir, grup halinde çalışıyor olabilir birileriyle, yeterince iletişimsiz olduğu anlamına gelmez her zaman. Sosyal olmak için dışarıya çıkılmak zorunda değil her zaman.

"Hadi, gel çıkalım" dediğinde, "Olmaz, çalışacağım" demek gerçek bir asosyallik değil. Geçici ve dönemsel bir asosyallik. Asosyal bir kişilik ile durumsal nedenlerle asosyallik arasında fark var.
  • aychovsky  (27.04.15 18:44:53 ~ 18:46:10) 
Üniversiteyi bir enstrüman üzerine okumuştum, dolayısıyla istemesem de insanlarla görüşme sürem kısıtlandı. Lise de öyleydi gerçi. Böyle böyle baktım ki yalnızlığı seven biri olmuşum. Ama asosyal demek istemiyorum. Çünkü onda bir isteyip de yapamamazlık var gibi geliyor. İşim olmadığı zamanlarda tek başıma olmayı severim ya da 1 kişi olabilir yanımda. Tercih meselesi.
Asosyal insanlar bir şeyle çok fazla meşgul olan insanlardır. Tam tersi hiçbir şey yapmayanlar da asosyal olabilir. Bazıları toplum tarafından itilir, bazıları da bahsettiğim gibi mesleki durumundan dolayı. Ama kafa adamlardır -kihkih-

  • nocturness  (27.04.15 19:23:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.