[]

Sporsuz Kilo Kaybı - Arnold&Angelus koşun!

Hiç mümkün değil mi ya?
Bir takım sağlık problemleri nedeniyle spor yapamıyorum. GÜzel bir diyet yapıyorum, dengeli beslenme esaslarına dayalı, az kalorili. Şimdilik kilo veriyorum ama çok korkuyorum bir yerde duracak ve ben yediklerimden daha fazla kısamayacağım için bir daha kilo veremeyeceğim, normal yemeğe de başlarsam fazlasıyla geri alacağım diye.
spor olmazsa hiç mi olmuyor ya? birazcık? pazarlığı nereye yapıyoruz?
bir içimi rahatlatın allaseniz ya.

not: hedef 6-7 kilo.

 
Mümkün ablam 15 kilo verdi ama diyeti bozmadı. Çok aç kalmadı, dengeli beslendi. Hafif sarkma oldu, şimdi pilatese gidiyor.Şu anda da bir gün aşırıya kaçsa, sonraki 3 gün dengeleyerek gidiyor. Bi daha almaz sanırım kilo.


  • Lola90  (22.04.15 15:19:52) 
Yürü?


  • arnold schwarzeneger  (22.04.15 15:20:13) 
Sekeri komple hayatindan cikarip karbonhidrati da minimum seviyede tutarsan tabii ki kilo verebilirsin. E normal duzeninde de ayda 1-2 sekerli bir sey yemekle kilo alinmaz zaten. Sanirim onemli olan bu yeme duzenini kalici hale getirmek.


  • fraise  (22.04.15 15:20:48) 
@lola90, pilatese gidiyormuş ya ama? o da spor?

@arnold: sağlık problemim ayağımda/bacağımda. bu nedenle kardio/yürüyüş yapamıyorum.
  • vejeteryanvampir  (22.04.15 15:21:34) 
Yüzebilir misin peki?


  • arnold schwarzeneger  (22.04.15 15:24:42) 
Verdikten çok sonra başladı pilatese. Sarkmayı daha da azaltmak için.


  • Lola90  (22.04.15 15:24:44) 
@arnold, yok malesef. dert bir değil çünkü. belki bir ay sonra yüzmeye başlayabilirim ama şu an mümkün değil :(


  • vejeteryanvampir  (22.04.15 15:26:33) 
O zaman bu bir aylık süreci sadece diyetle geçir yine. Sonra ufak ufak dozlarda yüzme ile sporu hayatına sokarsın. Bu kadar stres yapma.


  • arnold schwarzeneger  (22.04.15 15:28:14) 
Diyetle verilir pek tabi. Tıkanırsan diyetisyene gidersin durumuna bakıp değişik liste verir.


  • patiska  (22.04.15 15:32:36) 
@vejeteryanvampir, dengeli beslenme esaslarına dayalı, az kalorili, "diyet" yapıyormuşsun ve "normal" yemeğe başlarsan fazlasıyla geri alacağından korkuyormuşsun ya, bu kafayla verdiğin kiloları fazlasıyla geri alacaksın!

öncelikle bu diyet dediğin şey aslında senin normalde beslenmen gereken şey. normal yemek dediğin şey ise senin fazla kilo almana neden olan, gerçekte anormal olan şey olduğunu anlamalısın.

lütfen öncelikle kafanda "normal" yemek ve "diyet" kavramlarını yeniden düşün.

normal dediğin yemeğin anormal olduğunu, diyet dediğin dengeli yemeğin de aslında olması gereken olduğunu anlayıp ona göre yaşadığında geri kilo almazsın.
  • yemrem  (22.04.15 15:40:56 ~ 15:41:55) 
@yemren, çok üstüme gelmeyin nolur, "normal"in öyle anlaşılacağını aklıma getirmedim. şu an spor da yapamadığım için dediğim gibi kalorisi düşük diyetimin. örneğin "normalde" 3 elma yiyebileceksem, şimdi 1 elma yiyorum gibi düşünün. yoksa "normale" dönünce basacağım fast food'ları, abur-cuburları dengeli beslenmeyi bırakacağım gibi düşünmedim hiç. ha arada kaçamak olur elbette ama abartmadıkça o da o kadar etkilemez.

ay nolur motivasyona ihtiyacım var, vurup öldürmeyin bi. :)
  • vejeteryanvampir  (22.04.15 15:47:30) 
menüsküs ameliyatından önce 3 ay bende sadece diyetle kilo vermiştim. yürümek bile acı veriyordu çünkü. 6-7 kilo bir şey değil diyetle çok rahat verebilirsin. diyetine dikkat et yeter.


  • yue  (22.04.15 16:24:49) 
bence sporla kilo vermenin alakası yok yediklerini düzelt. karataya bak.


  • kelepir  (22.04.15 16:31:38) 
Verirsin ama şekilsiz olır vücudun. Tartıda az sayı görmek değil de fit bi vücutsa amacın sporsuz olmaz.


  • hala mi ceren yahu  (22.04.15 18:20:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.