[]

Php Framework'lerin Dezavantajları Nelerdir ?

Neler yapılmaz ? Neden kullanılmamalıdır ? Kod yazma alışkanlığını engeller mi? Yoksa işe yarar kullanılması gereken şeyler midir?




 
abi framework dedigin sey sen daha hizli isleri halledebil, daha kolay yap diye var zaten?


  • hjarteblod  (21.04.15 23:01:35) 
doğru mantıklı ben de bu işin bir dezavantajı var mı diye merak ediyorum.
Kendi başıma 50 takla attığım işleri frameworkle iki dk da yaptım.
Bir şeyler ters gidiyor olmalı dedim. bu kadar kolay olamaz dedim.
  • kvlknctk  (21.04.15 23:15:54) 
frameworkler development sürecini kısaltır, belli standartlar çerçevesinde kodlarının temiz kalmasını sağlar (developer mvc'yi götünden anladıysa kodlar sıkıntı yaratabilir).

dezavatajı: tabi ki sana hayatı bu kadar kolaylaştıran şeylerin performans kaybına sebep olmaması kaçınılmaz.

belli başlı frameworkler:

laravel: son dönemin gözde php framework'ü. baya kolay development sağlıyor, routing ve eloquent güzel. Rest API için stateless authentication yok. benchmarklarda çok geride.

yii2: yii'nin eli yüzü toplanmış hali. Restful servisler için çok ideal. HHVM ile %95 civarı uyumlu. Performansı gayet iyi.

phalcon: yeni gözdem çünkü c ile yazılmış (evet c) php eklentisi olarak yüklenen, tüm benchmarklarda diğer frameworklerin eline veren, istersen kodlarını xephir adında c benzeri bir dille eklenti olarak yazarak performansın dibine vuran bir framework. community henüz zayıf ama çok hızlı büyüyor çünkü gerçekten hızlı :)

codeigniter: bokta, sikik saçma bi framework, tek güzel tarafı; spagetti code yazan pehape camiasını mvc ile tanıştırdı. active record olayını götlerinden anlamışlar.

symfony2: biraz olaya mühendisliksel yaklaşmışlar. çok sert kalıpları var. laravel bu framework componentları üzerine kurulu daha basitleştirilmiş hali. ama sağlam bir framework

cake php: 3. versiyonu daha geçtiğimiz günlerde çıktı. çok hantal bir framework'tü ama 3 ile toparlamışlar. fakat development süreci yine hızlı bir framework.


zend framework: sittir et bulaşma. geçenlerde 3 çıkacak diyolardı ne oldu ne bitti bilmiyorum. çok gelişmiş bir framework. ama hantal.


her framework'ü nispeten performans açısından değerlendirdim ama en hızlı framework bile bir süre sonra yük arttıkça çaresiz kalacaktır. o yüzden cache sistemlerini araştır.

memcache
redis
mongodb
couchbase
file cache

soracağın bişey olursa mesaj atarsın
  • zpider man  (22.04.15 00:10:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.