[]

hayata yön verme

27 yaşında makine mühendisiyim.sektöründe büyük sayılabilecek bir holdingde çalışıyorum ama makine mühendisliği ile alakasız bir iş (SAP, iç kontrol mühendisliği) yapıyorum. ilk iş tecrübem burası, yaklaşık 2 yıl olacak başlayalı. günler geçtikçe mühendislik bilgilerimin azaldığını, köreldiğimi hissediyorum. ingilizcede çok fazla kullanmadığım için o yönde de bir gerileme oldu. arge-tasarım mühendisi olarak kurumsal bir firmada çalışmak istiyorum ve 8 aydır kariyer sitelerinden başvuruyorum ama hiçbir tasarım yada arge mühendisi ilanlarından geri dönüş alamadım. ve gittikçe ümidim azalıyor. geniş bir çevremde yok o yüzden torpil falan (maalesef bu işler böyle yürüyor) olma gibi bir durumumda yok. yüksek lisans yaptığım ve cumartesi öğlene kadar çalıştığım için ayriyetten bir kursa gidemiyorum. bir de artık sürekli mutsuz ve stresli olduğum için bir olaya odaklanamıyorum. ingilizceyi unutmamak adına bbc falan bakıyorum ama 3-5 dk sonra daralıp kapatıyorum. hergün yataktan mutsuz kalıp,mutsuz yaşayıp, mutsuz uyuyorum.

olaylara pozitif yaklaşmaya çalışıyordum ama artık pozitif yaklaşmanın kendini kandırma gibi olduğunu hissediyorum. olumlu düşünürken iç sesim kendini kandırma diyor. zaten artık kendimi de pek sevmiyorum. yani 27 yaşında hayatında istediğini elde edememiş zavallının teki olarak görüyorum. yeni insanlarla hemen diyologda kuramadığım için çok çevremde yok. yani her taraftan darbe yiyorum.

siz benim yerimde olsanız ne yapardınız? yurtdışı olmaz maalesef ve ankarada yaşıyorum.

 
kendinize bir kariyer yolu çizmişsiniz..işe ilk girdiğinizde biraz bunların kafanızda olması gerekliydi malesef..çünkü kendinizi bıraktığınız akıntı sizi bir yerlere götürecek ama şimdi siz akıntıya karşı yüzüp bilmediğiniz nehirlere girmek istiyorsunuz..
(tanrım harika yazıyorum..kitap mı yazsam acaba?)
bir de ar-ge sadece belli şirketlerin laboratuarlarında sadece belirli konularda yapılan şeyler değildir..bir görüşmeye gittiğinizde kendinizle ilgili ne gibi şeyler sunacaksınız? çalıştığınız şirkette nasıl riskler alıp nasıl çalışmalar yaptınız? ar-ge dediğin şey risk sonuçta.. bunlara bakar firmalar..

alın konunuzla ilgili bir ingilizce kitabı (teknik tabi) başlayın okumaya..8-9 kitap okuyun bu şekilde bakalım kitap okuyup araştırıp birşeyler yapabiliyor musunuz? (elbette yaparsınız o kadar kitabı okuduktan sonra) ondan sonra kendi firmanızda başlayın fikirler üretmeye..

yanlış anlamayın ama sizinki biraz burak yılmaz'ın allam barça'da olsam ne goller atardım demesine benziyor..

not : meslektaşız arada mesaj falan atın bana..
  • dedim dedim de kime dedim  (20.04.15 17:50:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.