[]

Eğitim dili İngilizce olan Elektrik&Elektronik Müh. okumak

İngilizcesi orta seviye olan ve kazanırsa dikey geçiş sınavı e&e mühendisliği okuyacak biri, eğitimi dili İngilizce olan bölümde okursa kafayı yer mi? Daha doğrusu başarabilir mi? Yoksa iş oturup çalışmakta mı bitiyor? Zorluğu nedir, nasıldır?

Okumak istediğim 3 şehir var. Adana, Eskişehir, İzmir. İzmir'de de sadece 9 Eylül üni. sebebini bilmiyorum cidden. :) Hepsinin de istediğim bölüm için eğitim dili İngilizce.

Olaya gerçekçi yaklaşmak için sordum...

 
viyana'da, eğitim dili köylü almancası olan üni'de okuyanlar var. sen de okursun ingilizce.


  • VickVickyVale  (10.04.15 23:10:15) 
ilk 6 aydan sonra çok rahat alışır oturup çalışıp yapılmayacak şey yok.
Bir de mesleki ingilizce belli bir yerden sonra standarttır, belli şeyler kafasına oturduktan 4 sene boyunca kendisine yabancı bir dille karşılamaz.

  • neferkitty  (10.04.15 23:12:36) 
Elektronik okurken ne hocalar hikaye anlatır gibi konuşur ne de kaynaklar uzun text'ler içerir. Matematiksel notasyona hakim olduktan sonra az biraz ingilizce ile kotarırsınız.

Ama siz okurken zorlanır mıyım diye düşünmeyin, ingilizceyi iyi derecede öğrenmeye bakın. İş mülakatına girdiğinizde mülakatı ingilizce yaparlarsa üzülürsünüz.
  • johan sebastian  (10.04.15 23:17:30) 
izmirde bilmeniz gereken
(bkz: iyte)
hatta: eee.iyte.edu.tr

bir aralar burdaki arkadaşlar robot yarışmaları yapıyorlardı.
  • rakicandir  (10.04.15 23:34:35 ~ 23:36:03) 
Alışırsın ben ingilizce öğrenip ders dinlemeye başlamıştım what is going on lan dedim ilk başta ama farklı bir dilde ders anlamak soradışı gelmişti. 2 aydan fazla sürmedi alışmam. Ki bahsettiğin yerlerin ingilizceleri seni çok kasmayacaktır türkiyede ingilizce branş eğitimine çok dikkat eden sayılı okul var zaten


  • ruh i tibbiye  (11.04.15 00:11:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.