[]

2. yabancı dil mi, ingilizcemi daha da geliştirmek mi ?

Evet böyle bir ikileme düştüm. Bir yabancı dil kursuna yazılıp, boş zamanlarımı değerlendirmek istiyorum. 1 sene ingilizce hazırlık gördüm, orta seviye ingilizcem olduğunu söyleyebilirim. Şimdi sizce bu yazılacağım kursu yeni bir dil için mi seçsem, yoksa ingilizcemi daha da ileriye taşıyıp en iyi seviyeye getirene kadar yeni bir dil öğrenme işine hiç bulaşmasam mı ?




 
bi dili iyice bilmeden gerek yok digerine


  • ben de  (08.04.15 00:11:45) 
bir dili tamamen halletmek bence.


  • kivanc1  (08.04.15 00:12:49) 
ben de +1


  • neferkitty  (08.04.15 00:12:57) 
türkiye'de "orta seviye ingilizce biliyorum" demek eşittir "doğru dürüst ingilizce bilmiyorum". ingilizcenizi geliştirin önce. geçenlerde türkiye'de advanced seviyede ingilizce bilen kaç kişi vardır diye bir duyuru açmışlardı. üniversite mezunları türkiye nüfusunun yüzde 5 veya 10 civarındaymış. ingilizcesi advanced olanlardaysa ingilizce bilen yüzde onu kadar falanmış. dolayısıyla ingilizcenizi mükemmelleştirmeye bakın. böyle bir şeyi becerebilirseniz önünüzde yollar açılır.


  • microfiction  (08.04.15 00:14:38 ~ 21.04.15 17:16:21) 
evet arkadaşlarıma kesinlikle katılıyorum:D ben kendimi orta seviye ingilizce biliyorum sanıyordum ieltsden de 7 aldım ama oturup adam akıllı çalışayım dedim hiçbir halt bilmiyormuşum hala da tamamen iyi bilmiyorum çooook geniş bir dil yani ingilizceye yönel kesinlikle.


  • neferkitty  (08.04.15 00:17:09 ~ 01:39:46) 
Ya şimdi mesela bir dizi izlerken altyazıya gerek duymadan anlayabiliyorum %70lik bölümünü . Bir yazı okurken, birisiyle yazışırken falan anlaşabiliyorum. Sadece konuşup diyalog kurma konusunda orta seviye olmadığımı kabul ederim ancak diğerleri konusunda ingilizceyi orta seviyede bildiğimi söyleyebilirim. Şimdi bu seviyedeyken bi kursa gitmek beni pratik anlamda geliştirir mi ya da böyle beni saçma sapan kitaplarla boğmayacak güzel ingilizce eğitimi veren bir kurs önerebilir misiniz ?


  • memories  (08.04.15 00:19:34) 
kursa gitmeden de öğrenebilirsin zeminin var sonuçta. detaylı advanced usage ve grammar kitapları al, vocabulary ve usage pfleri indir. dizi ve filmlerdekki günlük ingilizce kolay anlaşılır ancak akademik anlamda ingilizceni geliştirmek istiyorsan buna yönelik kaynaklara yönel bence. phrasal verbleri öğrenmeye kas, preposition öğren, writing kitaplarının pdfleri var onları indirebilirsin yazını geliştirir.


  • neferkitty  (08.04.15 00:21:15 ~ 00:22:21) 
ben de arkadaşlarımın hepsine katılıyorum. bir dili tam anlamıyla bilmeden farklı bir dile yönelmek doğru değil. hem orta seviyeden (pre-intermediate, hadi intermediate diyelim) advanced'e gelmek kolay iş değil. önünde daha çoook uzun bir yol olduğunu unutma.


  • lionel andres  (08.04.15 01:32:11) 
tüm yorumlar için +1
ben de aynı durumdayım. (b2- intermediate) ikinci bir dile başlayıp ona yoğunlaşsan iki dili birden yürütememiş olacaksın. illa ki biri eksik kalacak, körelecek.

o yüzden bence de ingilizce ile haşır neşir olmak bir süre daha en iyisi.
ben kurs kısmı ile alakalı yazmak istiyorum asıl. diyeceğim şu ki (bkz: dil kursu pişmanlıktır)

yani şu seviyedeyken kurs gereksiz, bir şey katmaz bence. bu yıl iki farklı dil kursunu deneyip ayrılmış biri olarak yazıyorum bunu. sana sihirli değnek ile dokunup ingilizceni über yapmıyorlar sonuçta. kursta öğreneceklerini kendin de gramer kitaplarından, internetten halledebilirsin yani.

ben iki dil kursu maceramdan sonra böyle yapmaya karar verdim ve günlük düzenli çalışma ile çok faydasını görüyorum. internette zaten zibilyon tane kaynak var. ingilizce altyazılı filmler desen keza çok faydalı oluyor.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (08.04.15 05:00:03 ~ 05:01:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.