[]

"Cep telefonu kulaklığı" radyasyonu azaltır mı, artrır mı?

Soru başlıkta olduğu gibidir efendim. bluetooth kulaklıktan bahsetmiyorum yanlız. bilgidiğimiz kablolu kulaklık. Nette araştırmalarımdan farklı sonuçlar elde ettim. kimisi azaltır diyor, kimisi artırır diyor. sağlıklı sonuç elde etmek için duyuruya sorayım dedim birde. Azaltır mı? Artırır mı? Nedir bu olayın doğrusu?




 
bilgim yok ama mantiken azaltmasi lazım gibi gelio bana yoksa süphen mi var


  • all girls dream  (27.08.09 20:51:52) 
bahsettiğin şey radyasyon değil manyetik alan. evet doğrudur. kulaklık kullanımı, manyetik alanın beyninden ve vucudundan uzaklaşmasını sağlar ama etkisini tamamıyla gidermez.


  • roadrunner_merlin  (27.08.09 20:54:18) 
haber.gazetevatan.com

haber ne kadar doğrudur bileme ama burda 3 kat artırdığını yazmış radyasyonun. manyetik alan diye birşeyden bahsetmemiş. telefon anteninden veri iletişimi yapmıyor mu bu aletler? düz mantığa göre vücuttan ne kadar uzaksa o kadar az etkilenir vücut radyasyondan. tabi kulaklık taktıktan sonra anten görevi görmüyorsa.(yeni soru: böyle bir şey olabilir mi?)
  • okanlash  (27.08.09 21:08:38 ~ 21:10:17) 
zaten gazete haberlerine pek güvenmiyorum da, görünce şaşırdım doğrusu. ibn i batuta ya attım msj. eğer cevap gelirse buraya cevabı da yazacağım.


  • okanlash  (27.08.09 21:32:37) 
ibn-i batuta'dan gelen "kişisel mesaj":

$u anda piyasada kulaklik anten olarak sadece fm radio gibi uygulamalar icin kullanilir. eger ki rf reception uygulamalarindan bahsediyor iseniz cep telefonlarinin receptionlarinin bildigim kadari ile kulakligi kullandigi uygulamalar mevcut degil. ki empedans matching, lna vsvs gibi etkenlerden dolayi pratik de degil.

bir de kuaklikla konu$ma gibi bir $ey var. cep telefonlarinin beyne zarar verdigi (ne demekse??) pek kanitlanmi$ bir $ey degil. uzun sureli etkilerini bilmiyoruz bu aletlerin, zira 10-15 senedir varlar piyasada. bu yuzden daha bu gibi $eyler bile gayet tarti$mali iken kulaklik 3 kati radyasyon veriyor demek abes.

ki$isel goru$um ara$tirmayi yapanlarin cep telefonunu abuk bir $ekilde ve tam extra affect focus mesafesinde olcup "bakin tam 3 katri radyasyon yayiyor" demi$ olmalari.

ha ben cep telefonunu oyle bir tutarim ki konu$urken, 4 kati daha az radyasyona maruz kalirim. ama hep ayni pozisyonda konu$mam gerekir ve cevremdeki yansiticilarin (duvar vsvs) degi$memesi gerekir. bu elektromanyetik alan uygulamalari 3 kati 5 kati diyerek nihayetlendirilebilecek $eyler degil, cok fazla degi$ken var i$in icinde aslinda.

son olarak da ekleyeyim, $ahsen cep telefonunu alip kafama dayayip konu$an biriyim, kulaklik kullanmiyorum. cevrede o kadar cok elektromanyetik rasyasyon var ki artik, cep telefonu arada kaynayan bir $ey:)
  • okanlash  (04.09.09 23:38:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.