[]

Etiketinde "yıkamayın" yazan etek

İlham kaynağım: (git: 923780)

Etikette yazanlar: do not wash, do not bleach, do not tumble dry

Ne yapayım o zaman ben bu eteği? Nasıl temizlenecek bu?

Cevaplar sonrası edit: Oh aydınlandım, teşekkür ederim. <3

 
tek kullanımlık, kullanıp atıyosunuz sonra yenisini alıyosunuz


  • mrvengeance  (30.03.15 00:16:28) 
Bende var öyle etek, doğru kuru temizlemeye götürüyorum.


  • aychovsky  (30.03.15 00:17:06) 
Sadece kuru temizleme oluyormuş :)

www.cleanipedia.me

The Do Not Wash symbol is the standard wash symbol with a cross through it. If the label instructs you not to wash the item, it will have to be dry cleaned after it gets dirty – see the section on Dry Cleaning Symbols below.
  • neferkitty  (30.03.15 00:17:36) 
Kendimden örnek vererek soruyu cevaplayayım. Ben böyle uyarıları hiç sallamıyorum ve tamamen içgüdüsel davranıyorum. Kumaşı şöyle bir yoklayıp, ilgili giyim eşyasını sağa sola çevirip baktıktan ve bu esnada eşyayla aramızda oluşan bağ vasıtasıyla 6. hissimin bana "yıka" veya "yıkama" şeklinde gönderdiği mesajdan sonra faaliyete geçiyorum ki bu genelde makinenin narin programında kısa süreli (15-30 dakika) yıkamak şeklinde oluyor. Tabi bu esnada, yıkama sonunda giysi kullanılamaz hale gelirse ne gibi bir hissiyat içerisinde olurum, mesela ağlar mıyım gibi riskli durumları da değerlendiriyorum.

Eğer böyle etek, pantalon, gömlek falan gibi giysiler "do not wash" uyarısı içeriyorsa, mümkünse giysi kategorisinde yer almasın ve bizi de üzmesin. Ne yani her seferinde kuru temizlemeye mi götüreceğim ben bunu? Hiiiiç işim olmaz. Eğer bu bir palto, mont, ceket v.b. tarzda bir şey değilse yukarıdaki değerlendirmemi yapar, içgüdülerime güvenir ve direkt atarım makineye. Hatta bazen ceketi, paltoyu da atarım o anki ruh halime göre. Şimdiye kadar da hiç bir kıyafetime bir şey olmadı bu yüzden. Ya en olmadı şöyle bir elimde yıkarım.
  • Thredith  (30.03.15 00:24:37 ~ 00:27:08) 
Bu eteği riske atamam ya, çok beğenerek aldım. Çok da sıra bekledim tek parça için. :)


  • whimsical  (30.03.15 00:25:57) 
Sanırım su ve deterjan değince kumaş yapısı bozuluyor, rengi soluyor akıyor gibi. Organik boyalarda filan öyle oluyor o yüzden kuru temizleme denilmiş olabilir.


  • neferkitty  (30.03.15 00:28:21 ~ 00:28:35) 
Elde haşince çitilemeden yıka.


  • kakao  (30.03.15 00:56:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.