[]

1 soru 1 faydalı bilgi kozmetikçiler gelin çok önemli!

soru; raf ömrü geçmiş ürün gönderen siteyi burada ifşa etsem sıkıntı olur mu?
Bir internet sitesinden(şimdilik isim vermiyorum ama bir sakıncası yoksa açıkcası vermek isterim içimde tutamıyorum çünkü) 1 ay önce Lancome fondöten alıp 125 TL verdim ürünü 1 ay kullandıktan sonra yüzümde sivilcelenmeler oluşmaya başlamıştı ki bu siteyi checkcosmetic.net öğrendim ve bir kontrol edeyim dedim. Meğer bana gönderilen fondöten ağustos 2010 yılında üretilmiş raf ömrü 1 yılmış ve ağustos 2011'den sonra kullanımı sakıncalıymış. Neyse efendi gibi paramı geri iade ettiler ama ben yüzümdeki sivilcelerle baş başa kaldım sonuçta. Bir de internette yazdığım şikayetleri silmem için yok onu gönderelim yok bunu gönderelim diye arıyorlar ikide bir. Hayır efendim silmiyorum. Başıma bir şey gelmeyecekse burada da paylaşacağım hatta!!

Faydalı paylaşım;
Şimdi sizlerle çok faydalı bir şey paylaşacağım, özellikle internet sitelerinden kozmetik alışverişi yapanlarınız dikkatle okuyunuz.
Geçenlerde bir onedio galerisinde checkcosmetic.net isimli site ile tanıştım.
Bu sitede kozmetik ürünlerin üzerinde bir yerlerde basılmış olan numaralardan oluşan ''batch code'' ile ürünün üretim tarihini sorgulayabiliyorsunuz. Ürünlerin üzerinde 12M, 24M gibi rakam ve harfler ile belirtilmiş olan raf ömrü süresine göre ise ürünün tarihinin geçip geçmediğini anlayabiliyorsunuz.

 
yuh! hangi site ama merak ettim. almayalım yanii


  • lcha  (25.03.15 20:33:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.