[]

kitap kulubü'nün devamlılığı için tavsiye

Yaş aralığı 13-17 olan yeğenlerim okuma grubu kuruyorlar.
Öneri benden geldi. Epey iyi okuyucu olanla konuşurken kendiliğinden gelişti aslında. Küçük Prens'i okumaya başlamış. Ödev olarak okuyormuş, sınav olacağı düşüncesi biraz sıkıntı yaratmış. "O kitabı önemli yapan nedir" gibi sorular sormaya başladı. Derken derken kitap kulübü kursanızaya geldik.

Olumlu baktılar, sanırım deneyecekler.

İyi olacak güzel olacak da.. Şimdi ben kitap kulübü deneyimi olan biri değilim. Devamlılığı sağlamak için ne önereyim, nasıl edeyim bilemedim, bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Kitap kulübünü bu yaş için çekici kılacak unsurlar önerir misiniz?

 
vasat da olsa ilgi çekici kitaplardan başlasınlar okumaya. gün gelir vampir hikayesi okumak isterler, mani olmayın. severken nasıl sevdiği mühim değil kitapları kendi yolunu bulacaktır.

edit: ayrıca ortamınızı bilmiyorum ama okudukları kitapların ertesinde bunlarla ilgili ritüeller geliştirebilirler, siz ön ayak olun onlar zaten halleder.
  • hkaan  (22.03.15 14:27:57 ~ 14:33:31) 
hkaan, ritüel konusu ilgilerini çeker mi bilmiyorum, bence güzel fikir, yaratıcılık geliştirici yönü de var. Teşekkür ederim.

Kitap seçimi için benden yardım talep ettiler.
İlk Küçük Prens'le başlarlar. Sonrasında Küçük Kara Balık, Şeker portakalı şeklinde mi gidecekler araya macera tüneli gibi kitaplar girer mi zaman gösterecek. İlk bir iki kitap sonrası geri bildirimlerden yararlanıp kitap seçimini ona göre belirleriz sanırım.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (22.03.15 15:18:08) 
100 temel esere bakabilirsin.


  • EasyTiger  (22.03.15 15:35:31) 
şöyle yapabilirler. her toplantıda bir tanesi toplantıdan sorumlu olur.

kitabı seçer. kitabın özetini anlatır arkadaşlarına, kurabiye, meyve suyu filan getirir. böylelikle hepsi sıra ile aktif olur :)
  • mea maxima culpa  (22.03.15 15:37:42) 
mea, dışarıda toplanırlar diye düşünüyorum. Ev ortamı odaklanmayı zorlaştırabilir, konu dağılabilir gibi geliyor.
Yer konusunda da benden yardım istediler. İzmir'de uygun yer bulmak kolay, bu yönden sıkıntı yaşamayız sanırım.

Kitapları kendilerinin seçmeleri daha iyi tabii, başlangıç olarak bir kaç kitap önermeyi sonrasında kitaplarını nasıl seçecekleri konusunda yönderlik etmeyi düşünüyorum. Heyecanlılar ama "olur mu ki, nasıl olur" gibi tereddütleri de var sanırım. Özellikle biri baya ince düşünür, ortamdaki herkesin hesabını yapar filan. Önce bir tadını alsınlar, kitap seçimi gibi biraz zorlayacak işe hemen girişmesinler diyorum.

Edit: Sırayla aktif olma güzel olur. Toplantıyı yürütme görevini sırayla yaparlar. Teşekkürler:)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (22.03.15 16:15:41 ~ 16:43:03) 
Belirli zamanlarda kendileriyle herhangi bir edebi konu üzerine konuşacak, edebiyat üzerine bilgili birisini çağırabilirler, bu bir yazar veya edebiyatla uğraşan üniversiteli olabilir.


  • sevgikusunkanadinda  (22.03.15 16:22:23) 
Evet yaa, kitap fuarı yaklaşıyor. Fuara katılan yazarın kitabıyla başlayabilirler. Sonra yazarla tanışma, varsa sorular sorma olur. Harika olur bu. Fuara katılan yazarlara bakmalı bi.
Edebiyatla uğraşan üniversiteli de çok iyi fikir. Onu ayarlayabilirim sanırım. Kendilerinden biraz daha büyük gençlerle iletişim çocuklar için çok iyi oluyor, onları örnek alıyorlar, daha rahat iletişim kuruyorlar.
Teşekkürler sevgikusunkanadına :)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (22.03.15 16:40:24 ~ 16:41:13) 
Rica ederim :) eğer konuşacakları konu belirli olursa, veya gelecek olan kişi için bir hazırlık sürecine girerlerse o da toplantıları canlı tutacaktır.


  • sevgikusunkanadinda  (22.03.15 16:50:12) 
ben okulda filan toplanacaklar sandımdı.

grup olarak kitap fuarına gitmeleri, ya da kitapçıya gitmeleri de özendirici bir unsur olabilir.

İzmir'i bilmiyorum ama İstanbul'da mephisto, d&r gibi kitapçıların içinde kafeler var. orada toplantı yaparlarsa bu da özendirici olur.
  • mea maxima culpa  (22.03.15 18:39:00) 
Fuarın katılımcı listesini yayınlamışlar. Eksikler de var gördüğüm kadarıyla. En azından katılacağını bildiğim bir kişiyi listede göremedim. Neyse, bu yazarlardan hangisini okusunlar konusunda fikir verebilirseniz sevinirim. Yazarların hepsini tanımıyorum haliyle.
İzmir ikametlileri sonraya bırakıp İzmir dışından gelenlerden seçmek daha iyi olur. Buradakilerle sonra da buluşma ayarlanabilir çünkü.

www.tuyap.com.tr
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (22.03.15 20:36:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.