[]

yağlı deri ıslak mendil & elektrikli ısıtıcı

derisine zarar verir mi? ne kadar verir? ne gibi zararları olur? deli sevdiğim bi ayakkabım var, bi süredir ıslak mendille temizliyorum ve bir iki haftadır da üşüdüğüm için elektrikli ısıtıcı yanında takılıyorum ama bugün aklıma geldi çatlar diye tırsmaya başladım, olur mu böyle bişi, bi kaç çatlak gördüm ama bunlar önceden de olmuş olabilir uyanamadım. bi de bakım yapsam ufak tefek çatlaklara faydalı gelebilecek bir şey var mı?




 
sıcak derinin en kötü dostudur. yaklaştırmayın


  • argent dawn  (21.03.15 18:59:45) 
yapma ya :( nababilirim şimdik.


  • 1zenciolmasamda  (21.03.15 19:08:29) 
cayır cayır da yanmıyordu en küçüğünde yarım metre mesafe vardı ısıtıcıya ama iki haftadır falan böyle :/ ıslak mendil de aynı şekilde 2, 3 haftadır. çoüzüldüm ya bi anda o şekilde düşününce.


  • 1zenciolmasamda  (21.03.15 19:10:35) 
bu kadar endişeliyseniz ayakkabı bakım ürünleri alabilirsiniz. ha onan mı uğraşacam derseniz badem yağı da olur. onunlan da uğraşamam derseniz klasik el keremi de olur yok banane derseniz tamam zeytin yağıda olur...

unutmuşum. ısak mendil yerine ayakkabı süngeri edinin efem.
  • ich bin stumme  (21.03.15 19:17:15 ~ 19:19:25) 
ayakkabı bakım ürünü var. yani deri temizleme ürünü bu woly'lerin. ama çok çabuk bitiyor diye arada ıslak mendille siliyordum. ama hangisi iyidir badem yağı da alırım, el kremi de sürerim. ayakkabı süngeri de yarın ediniyorum hemen :) başka neler yapabilirim.

dünya malına bu kadar takılmam aslında ama, bunlara aşkım bi anda depreşti. :) içimi bir şey olursa yeni ayakkabı bulamama korkusu sardı. zor beğenmek başa bela.

amma tatava yaptım, affola :)
  • 1zenciolmasamda  (21.03.15 19:24:11) 
her deride az miktarda nem ve yağ bulunur, sürekli bir ısıya maruz kalması veya çözücü içeren ıslak mendille silmek bu yağ ve nemini kısmen kaybetmesine neden olabilir. kuruyan deri ise sertleşir, çatlayabilir.

üretim sırasında deriler pek çok işleme tabii tutuluyor ve her işlem hepsinde aynı olmayabiliyor. derilere ısı ve suya karşı dayanıklı olması için mesela krom dibağlama, apreleme gibi farklı işlemler uygulanıyor. bu yüzden her derinin dayanıklılığı, özellikleri farklı olabiliyor.
  • dysbaricosteonecrosis  (21.03.15 19:47:16) 
bence en güzeli bi ayakkabı daha alın. daha kaliteli bir deri olsun sonra pırıl pırıl parlasın. böylece sevginizi ilginizi aşkınızı nabıcaksınız? bölüştürecekeseniz! böylece ne olacak? endişeleriniz yarı yarıya düşecek. sakın sanmayın misli olacak! elbette olmıycak. nasılsa ikitane var buna bir şey olursa bunu da çok sevıyorum şeklinde gelişicek olaylar. ve siz her fırsatta başka bir bağlanacağınız deri ayakkabı daha alıcaksınız. hayatta böyle değil midir? böyledir. hatta böyledir ! (elimle gösterdim) şekkürler.


  • ich bin stumme  (21.03.15 19:59:46) 
:( ben barçalanana kadar giyiyorum abi. zaten senin dediğin gibi biri olsam hiç birini böyle sevemem ki. sevmek biraz da imkansızlıktır, yalnızlıktır. sevmek kaybetme, kazanamama, yerini dolduramama korkusudur.

o yüzden miyadını tamamlayana kadar sevgim bu şekilde devam edecek ve her sevgi gibi zamanla azalarak bitecek. insan elindekilerin kıymetini elindeyken bilmeli ayrıca. :p

diğer yardımcı olan arkadaşlara da çok teşenkkürler. seviyorum sizleri. asd.
  • 1zenciolmasamda  (21.03.15 20:59:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.