[]

Psikiyatriste görünmeli miyim?

Merhaba herkese,

Öncelikle belirteyim ki bu konuyu tanıdığım kimseye danışamam, burda da anonim kimliğimin arkasına saklanarak soruyorum ama ilerde silersem kızmayın :)

Kısaca kendimden bahsedeyim, bu yıl üniversitede 3 yılım, başarılı bir öğrenciyim ama 2. Sınıfın başından beri mutlu olduğumu hatırlamıyorum. Yalnızım pek arkadaşım yok olanlarla da tek ilişkim okul üzerine. Aynı bölümde okuyup derslere beraber girmesek kimseyle görüşmeyeceğim. Bu aralar bu durumun daha kötüye gittiğini bir nevi sosyal anksiyeteye dönüşmeye başladığını hissettim. İnsanlarla iletişim kurarken zorlanıyorum. Hiç öyle kimseyle oturup uzun uzun sohbet edemiyorum.

Geçen sene ve bu senenin başında bir süre psikologla görüştüm. Terapi sürecinde kendimle ilgili çok şey öğrendim. Ama bir süre sonra çözüm odaklı birşey sunmadığı için bıraktım. Bir de kendim hakkında o kadar şey öğrenmek de korkutuyordu beni.

Neyse bu aralar yine cidden kendimi kötü, içinden çıkılmaz hissetmeye başladım. Ama psikologa gitmek istemiyorum tekrardan. Psikiyatriste görünsem benim için daha faydalı olur mu?

 
psikoterapiste gitmek lazım bence. psikiyatristin psikologdan farklı olarak ilaç yazma yetkisi var, ama ilaç kullanmadan sorunlarını çözmeye çalışsan daha iyi. bu da ancak kendini tanımakla olur. korkmamalısın bundan. sonunda mutluluk var.


  • whimsical  (17.03.15 22:41:57) 
Basta korkutucu gelir de dibine inmen lazim. Bu surec aci verici korkutucu da olabiliyor ne yazik ki. Tabi bunlari psikanaliz ekolunden birine gorundugunu dusunerek soyluyorum.


  • mesgul ve huzursuz  (17.03.15 22:47:10) 
sosyal beceriler pratikle, dusunce yapisi degisikligi ile gelisiyor, psikiatist ve ilac ile pratige destek olabilirsin , ve pratik yapmadan cozume ulasmaniz mumkun degil.


  • ilkdefa  (17.03.15 22:47:24) 
tıpkı benim yaşadığım durum bu. ki ben insanlarla konuşup patır patır cevap vermekten kaçınmayan bir insandım. bir anda nasıl bu hale geldim anlamadım. zaten yaygın anksiyete için kullandığım ilacı kendi kafama göre bırakınca het şey daha boka sarmaya başladı. psikiyatristime yeniden göründüm yeniden ilaca başladık ilaçla birlikte ayrı olarak psikolog ile terapiye. psikologum asla bana kendi çözümler sunmadı, kendi otomoatik düşüncelerimle nasıl başa çıkacağımı öğretti hala da öğretiyor. bilişsel davranışcı terapi diye araştırırsanız daha güzel bilgiler bulacağınıza eminim. ilk seansta birine açılıp, bu kadar şey anlattıktan sonra, dediğiniz gibi kendimle ilgili bu kadar şey öğrendikten sonra ikinciye gitmek çok zor oldu benim için ama o gidip zinciri kırdığında devamı geliyor tabii kişisel olarak toparlanmaya hazır hissetmek lazım yoksa şuan sonuna kadar düzelmek için çaba gösterebileceğimin garantisini ben kendime güvenip veremiyorum ne yazık ki.


  • ruh i tibbiye  (17.03.15 22:49:24) 
Yaşadığını sıkıntıları çok fazla sahiplenmemeye ve doktor/ psikiyatristlerin koyacakları teşhisi kişiliğinin ayrılmaz bi parçası gibi algılamamaya çalış oncelikle. Bunlar geçici şeyler ve kesinlikle (ne kadar büyük sıkıntıda olursan ol) seni tamamıyla ynsitmiyorlar. Zor bir donem geciriyorsun ve üstesinden gelecek gücü bulacaksın kendinde.

İçin rahat edecekse psikiyatriste de git ama yargılandığını ya da yanlış anlaşıldığını dusundugun noktada o odada söylenenleri aklından çıkar. Senelerdir psikolojik terapi gören biri olarak söylüyorum bunları.
  • humbert humbert  (17.03.15 22:51:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.