[]

spor

haftada 3 gün pilatese gidiyorum. bu fix değiştirmek istemediğim bir şey. iki gün de işten çıktıktan sonra eve gitmeden salona gidip fitness yapıyorum ve spor solunun verdiği programa göre 2 saate yakın bu sürüyor.

ancak bu durumun benim için şöyle dezavantajları oluyor:
-fitness yaptığım günler eve gidip yemek hazırlayıp yemek yemem çok geç saati buluyor mecbur. sekiz buçukta yemek yiyorum.
-hafta içi her gün spor yapınca evdeki işlerimi yetiştiremiyorum.
-hiç spor yapamayacağım 3-4 haftalık bir dönemim olacak nisan gibi. hafta beş gün spordan sıfıra indirirsem kilo alırım diye korkuyorum.

soru:
pilatesten önce yarım saat kardiyo mu yapsam?
pilatesten önce bir saatlik bir fitness programı oluşturmalarını mı istesem? (böylelikle haftada 3 güne indirmiş olurum sporu)
yoksa fitnessı tamamen mi bıraksam?

 
fitness'ı, bodybuilding'e çevirirsen programların yaklaşık bir saat içinde biter. kas kütlen artarsa yağ yakma potansiyelin de artar. kilo da almazsın.


  • sinek kral  (15.03.15 15:25:00) 
Pilatesi tamamen bırakın. Ona ayırdığınız süreyi ağırlık ve kardiyo egzersizleriyle doldurun.

Güç antrenmanı yapmıyorsanız 2 saat salonda vakit geçirmenizin anlamı yok. Bu size faydadan çok zarar getirir. Hedeflediğiniz amaca ulaşamaz, aksine geriye gidersiniz.

Hiç spor yapmayacağınız dönemde kilo almak veya almamak sizin elinizde. Temiz beslenirseniz kilo almazsınız, temiz beslenmezseniz kilo alırsınız. Bunun sporla çok ilgisi yok. 45 dakikalık standart bir antrenmanda yakacağınız kalori 350/400 kalori. 1 bardak kola içince o kaloriyi tekrar alıyorsunuz. Bu şekilde düşünün. Önemli olan beslenme. Bu, spor yaptığınız dönem için de geçerli. Beslenme > Dinlenme > Spor
  • angelus  (15.03.15 15:57:14) 
"Güç antrenmanı yapmıyorsanız 2 saat salonda vakit geçirmenizin anlamı yok. Bu size faydadan çok zarar getirir. Hedeflediğiniz amaca ulaşamaz, aksine geriye gidersiniz."

açıkçası çok anlayamadım. neden zarar getirir?

bir de platesi bırakamam çünkü sayesinde bel ve sırt ağrılarım kayboldu.
  • cilekli krep  (15.03.15 18:50:43) 
Vücudu strese sokup kortizol salınımına neden olur uzun süreli egzersizler. Bunun süresi kişiden kişiye farklılık gösterir fakat 2 saat her şartta uzun bir süre. Kortizol yıkıcı bir hormondur. Salgılandığı zaman kendisi de kana aminoasit salınımı yapar, o da proteinlerin şekere dönüşmesine neden olur. Protein şekere dönüştüğünde de kan şekeriniz yükselir onun sonucunda da insülin salgılanır, o da yağ yakımınızı durur. Yani hem kas kaybı yaşar hem de yağ yakmanız durur.


  • angelus  (15.03.15 19:01:30) 
aslında programım şöyle:

aralarda 20 dk yürüme ve 15 dk eliptik bisiklet. 35 dk böyle gidiyor zaten. geri kalan zamanda da her kas grubum için genelde 15-20 tekrar aralığında 3 set yapıyorum. bunların hepsi de toplamda yaklaşık 1 saat 40 dk. civarı sürüyor.

sizce bana nasıl bir program oluşturulmasını istemeliyim?
  • cilekli krep  (15.03.15 19:08:08 ~ 19:09:11) 
Programın için bir şey diyemem, antrenmanlar kişiye özeldir ama 1 saat 40 dakika sürüyorsa bir sıkıntı vardır orada. Ben yüksek ağırlıklar düşük setler ve tekrar/set aralarında çok fazla dinlenmeden süperset şeklinde çalışıyorum, en fazla 45 dakika sürüyor. Antrenmanın hacminden çok yoğunluğu önemli benim için. Bununla birlikte en başta dediğim gibi; antrenman programı kişiye özeldir fakat standart bir antrenman 2 saat sürmemeli.


  • angelus  (15.03.15 21:51:07) 
Pilates daha çok bir rehabilitasyon yöntemidir. Bel ve sırt ağrıların geçtiyse bırakmanda bir sakınca görünmüyor. Bu tür ağrılar zaten bazı kas gruplarının zayıf kalması ve bazılarının da aşırı gergin olması kaynaklıdır. Düzgün tasarlanmış bir fitness programıyla bu tür sıkıntılar yaşamazsın.


  • arnold schwarzeneger  (16.03.15 07:33:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.