[]

şekerin çikolatanın tadını niye seviyoruz

bunun dengeli ve düzenli beslenme ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum, şahsen 1 senedir sadece 1 kere yedim çikolata ve düzenli beslenmeye başladıktan 3-4 ay sonraya denk geliyordu, ama tadı hala güzeldi yani. mesela ekmek için bunu söyleyemeyeceğim, diyete başladıktan 1-2 ay sonra bir parça ekmek atayım ağzıma dedim, inanılmaz şekerli geldi böyle eski tadı yoktu sanki ve bir daha yemedim, hoşuma gitmiyor artık ekmeğin tadı, eskiden giderdi ama.

nedir bunun sebebi? çikolatanın tadını sevmeyen var mı? bitter olmasın hadi beyaz da olmasın ama fıstıklı çikolatayı seviyor bence herkes ya da şöyle söyleyeyim herkesin tadını sevdiği bir çikolata vardır illaki değil mi? çikolatalı dondurmadan falan bahsetmiyorum, onu hiç sevememiştim zaten.

niye seviyorum ben hala çikolatayı? halbuki şekerli beslenmeyeli uzun zaman oluyor, ciddi manada sıfır şekerden bahsediyorum. çaya kahveye şeker atmam, yemek yaparken tatlı şekerli bir şeyler kullanmam, sebze ve et tavuk balık dışında hiçbir şey yemiyorum, ayda yılda bir meyve o kadar, ama o da çok nadir.

sebebi neydi ki?

 
ben bitter çikolatayı seviyorum. mutluluk hormonu salgılatıyormuş ama ben ondan değil de tadını çok sevdiğimden yiyorum. kırmızı şarabın yanında hele inanılmaz seviyorum. <3

not: makarna pilav filan da şeker bu arada, yemiyormuşsunuz ama belki bilmiyorsunuzdur diye belirtmek istedim.
  • whimsical  (12.03.15 14:16:59) 
doğduğumuzda ilk beslenme anne sütüyle oluyor ya, ilk beslenmede esnasında dilimizdeki reseptörlere dokunan tadın içinde şeker var diye belki seviyoruzdur? daha bilimsel açıklama yapamıyorum :(


  • vedat chili peppers  (12.03.15 14:23:20) 
Tabii ki monosodyum glutamat.


  • angelus  (12.03.15 14:25:40) 
evrimsel gelişim.

tatlı tadı; anne sütü, bazı proteinler ve meyveler, yer bitkileri demek - aynı zamanda yağ reseptörü.

ek olarak, monosodyum glutamatlı şeker yahut çikolata var mı yahu?
  • kulkke  (12.03.15 14:34:58 ~ 16:58:33) 
kışın ya da kıtlıkta survival için kalorili şeyler yemeye programlanmışız. onun için her tadı güzel şeyin kalorisi yüksek. kalorisi az olan şeyler yavan, iğrenç.

şartlar değişmiş ama bu kod genlerimizde kalmış.
  • [silinmiş]  (12.03.15 14:40:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.