[]

mimarlık- iç mimarlık

iyi akşamlar. aranızda mimar, iç mimar olanlar veya durumdan bilgi sahibi olan var ise iş olanakları, maaş, iş yoğunluğu, vb hakkında ikisi arasındaki farkları anlatarak yol gösterirse çok mesut olacağım. öğrenim sürecinin zor olduğunu biliyorum, merak ettiğim sonraki evre. teşekkür.




 
prhn fazla kişisel bir yorum yapmış. yaratıcı ve yetenekli milyonlarca mimarlara hiç denk gelmemiş, google kullanmamış heralde. işin acı tarafı, mimar iç mimarlık yapabiliyorken, iç mimar mimarlık yapamıyor. neyse ben şahsen iki alanı da seven biri olarak şöyle diyeyim, iç mimarlık daha spesifik bir alan, mimarlık daha geniş. detaylarla uğraşmayı daha çok seviyorsan iç mimarlık derim. bir de iç mimarlık işi mimarlıktan daha fazla olur piyasada. ama ben bir yapının hem strüktürüyle, hem iç mekanıyla, hem peyzajıyla uğraşcam diyorsan mimarlık. ha tabii bunları yaparken prhn'nin dediği gibi iç mimardan destek alabilirsin, beraber çalışabilirsin ama yapmayabilirsin de. bir mimarlık eğitimi almış kişi iç mimarlık almış kadar detay bilmeyebilir, ama öğrenebilir de.


  • loralynn  (09.03.15 18:32:53) 
prhn bence haklı. yaratıcılığına güvenmiyorsan mimar olmalısın. bunun nedeni bütün mimarlar yeteneksiz değildir. önce okuduğumuzu bi anlayalım.


bahsetmeye çalıştığı şey şu arkadaşın, iç mimarlık da yetenek yoksa, yaratıcı değilsen büyük ihtimalle aç kalırsın. kendi mesleğini icra edemezsin vs. ama mimarlıkta buna sahip değilsen bile sadece imzanın altından kalkabileceği bir sürü iş var türkiyede. kalıp sistemlerle parlak bir mimar olmasan bile bir şekilde yürürsün. akmasa da damlar yani.

sorun şu ise, iç mimar mı olayım mimar mı? kesinlikle mimar ol derim. aslına bakarsan iç mimari de mimarlığın alt dalı. fazlasıyla detay gerektirdiği için ekstra eğitime tabi tutulmuş. bir mimar isterse iç mimar olabilir, ama bir iç mimar okulunu okumadan mimarlık yapamaz.


bu adam mesleğini övmüş ya dememen için, iki meslek dalının mensuplarından da çoğunlukla nefret eden bir inşaat mühendisi olduğumu söyleyeyim :)
  • syozkn  (09.03.15 19:09:07) 
mimarlık da iç mimarlık da yeterince emek verirsen yaratıcılığını geliştirebileceğin meslekler. bol bol dergi karıştırarak, güncel işleri takip ederek ortaya iki alanda da iyi işler çıkarırsın.

mimarlıkta da ince yapı ve mekan organizasyonu eğitimi alırsın, bu yüzden kendini bu alanda geliştirirsen iç mimarlık da yapabilirsin. sonraki evrede en büyük fark, ince yapı işleri daha hızlıdır. tasarımı da, üretimi de. iç mimarlıkta mevcut veya bir mimar tarafından tasarlanmış ama henüz inşa edilmemiş bir yapının iç mekanını tasarlarsın. ama mimar da yapıyı baştan sonra tasarlayabilir.

bu yüzden iş olanaklarını düşünerek cevap vermek gerekirse, mimarlık tabii ki daha mantıklı. bir mimar olarak iç mimar pozisyonuna başvurabilirsin çünkü, tersi mümkün değil. ama iç mimar olmaya şimdiden karar verirsen de, mimarlık eğitimi almak yerine iç mimarlık eğitimi almak daha mantıklı tabii.
  • gmzo  (09.03.15 19:27:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.