[]

"ne biçim anne :)"

Selam ahali.


Sinirden gülüyorum inanın:) 2010 senesinde babam vefat etti.Son dönemlerinde epeyce hastaydı, demans olmuştu. Rahmetli ardında bir kaç gayrımenkul bıraktı.

Annem, babam yaşarken üzerine dairelerin ve dükkanların tümünü geçirmiş. Hepsi de babamın babasından kalmıştı. Ben bunu babam vefat ettikten aylar sonra öğrendim. Helali hoş olsun, tek çocuğum zaten, napalım vardır bir bildiği annemin dedim. O dönemde karı koca kazancımız iyiydi. Eşim boşver annene hiç bir şey deme, üzme kadıncağızı, zaten eşini kaybetti sakın mal, mülk sorgulama dedi.

Herneyse, bu yıla kadar bi sıkıntımız yoktu fakat, benim işlerim bozuldu ve şu an evden çalışıyorum. E gelirim de düştü haliyle. Çocuklar özel okulda. Epeyce sıkıştık yani.

Ben de annemi ardım, anne en azından dükkan kiralarından biraz yardım edebilir misin ben işlerimi yoluna koyana kadar. Bu ay çocukların okul taksidinden 400 tl. açığım var dedim. "Ben bu ay çok vergi ödedim, ben de de yok dedi". E ne zaman verebilirsin o zaman dedim. Kocan ödesin, utanmıyor mu seni dilendirmeye dedi. O an çok sinirlendim, ne dilenciliği anne, sen bütün malları üstüne yaptırmadın mı? Bu güne dek beş kuruş paramı istedik senden dedim. E babana ben baktım tabiki de malları bana kalacak dedi. ( bu arada ben evlat olarak üzerime düşeni yaptım, çocuklarım çok küçüktü ama eşim her gün hastaneye gidip babamla ilgilendi)

Sinirlenip, ben dilenci değilim, Sen hırsızsın dedim. Kapattı suratma telefonu. Kalp yetmezliği de var. Çok mu ağır konuştum sizce :(

 
hastalığı varsa çok üstüne gitmemek lazım ama sonuna kadar haklı olduğun kesin :(


  • freya  (05.03.15 16:08:51) 
annen ayıp etmiş. hayırsız bir evlat değilse insan nasıl böyle çocuğuna mal mülk para muhabbeti yapabiliyor aklım almıyor.


  • danica maupoissant  (05.03.15 16:10:10 ~ 16:11:41) 
ben te buradan sinir oldum, iyi etmişsin bırak kalbi varsa var her insan ölecek zaten biraz erken ölür en kötü ihtimal.


  • benim adim kerim hepinizi severim  (05.03.15 16:11:01) 
bu yaştan sonra ne yapacakmış mülkü? tek çocuğuna bırakacak elbet. 400 tl için bankadan borç dileneceğine anana gideceksin tabii. sinirlendim bak şimdi.
dilenciliğe hırsızlık ile karşılık vermek iyi ama aranız bozulur artık, uzun süre dargın kalırsınız. onun da işine gelir.

  • kargn  (05.03.15 16:12:21 ~ 16:13:23) 
az bile demissin. yas yada yasanan travmalar bir insanin kotu olmasina mazaret olamaz. ayni seyi sokakta biri yapsa daha beter seyler isitirdi.


  • mayeskuel  (05.03.15 16:13:01) 
Bence hiç de ağır konuşmamışsınız :/ ben sinirlendim burda.


  • mutlusismankedi2015  (05.03.15 16:13:31) 
Nedense bu konuda çok acımasız. Anlamıyorum, etrafında görüyormuş, damatlar para yiyormuş. Arkadaşlarının hayırsız evlatları varmış da, bilmemneymiş. Arakadaşları çocuklarına para yedirmiş, bak şimdi kirada oturuyorlarmış vıd vıdı. Hep böyle şeylerden bahsediyo.


  • old possum  (05.03.15 16:13:43) 
ya bence kendi çocuğundan bile para sakınma durumu gerçekten psikopatolojik bir durum yani normal olduğunu düşünmüyorum.
babaannem de böyleydi parasını saklardı saklardı harcamazdı mesela ama sonunda ölümlü dünya tabi o da hakkı rahmetine kavuştu.
yani burada kendinizi değersiz hissetmeyin sizinle alakası yok ama maalesef annenizde nedenini bilmediğimiz bir sebep yüzünden böyle patolojik bir cimrilik meydana gelmiş.
çevremde bu tarz örneğine çok rastlıyorum özellikle kocası öldükten sonra böyle bir karakter kazanmış olabilir.
babannem de dedem öldükten sonra böyle olmuştu.
belki psikolog arkadaşlar daha detaylı bilgi verir.
ancak birkaç hafta sonra vidana gelip sizi aayacaktır, genelde öyle oluyor çünkü.

edit: bir de ilgisiz ve yalnız kalmış olabilir mi?
  • neferkitty  (05.03.15 16:14:00 ~ 16:15:47) 
eşinizle evliliğinizi onaylamıyormuydu acaba . zira damada mal, mülk bırakmak istemiyor olabilir.


  • emreozb  (05.03.15 16:14:09) 
Yok canım. Neden ağır olsun da, eşine bir kini falan mı var? Durumu varsa anne-çocuk arası 400 TL'nin lafı olmaz.


  • aychovsky  (05.03.15 16:16:01) 
ben sizi sevmiştim çok çift olarak, ayıp etmiş anneniz çok, insan bazen sorguluyor "lan bunları söyleyen kişi benim annnem, nasıl?!" diye.

gönlü alınacak kişi o değil.
  • devorgilla the gunslinger  (05.03.15 16:17:21) 
anneden anneye değişiyor demek ki, okulu uzattığım zaman kendi maaş kartını bana vermişti annem.

ben bi' şükür namazı kılıp geleyim.
  • mesglsn sanirm bn yatiyrm  (05.03.15 16:18:23) 
Sen hiçbir sey dememissin ki. Ne agiri. daha sayilabilecek bir suru laf var. eger annenin durumu varken 400 tl icin laf edecekse nerde kaldi o annelik? Gidip baskalarindan mi iste yani. Ki eşin de bugune kadar anne parasi yiyelim dememis bi insansa annenin kendi kendine para yiyen damat tribine girmesi ise kendi dusuncesizligi.

Yaslilarda gorulen evlat paralari yer ben sokaklara duserim bakanim olmaz korkusu sarmis bence. Ozellikle de baban vefat edince.
  • rayde  (05.03.15 16:19:28) 
Eşimi pek onaylamadı evet, onun arkadaşlarından birinin oğluyla evlenmem için çok baskı yapmıştı. Aylarca çocuk namazında niyazında, belki seni de imana getirir. Durumu çok iyi , aman şöyle böyle diye. Bir de etrafındaki arkadaşlarıyla toplanıp tüm gün gelinlerini damatlarını çekiştiriyorlar. Off. Çok etkileniyor işte insanlardan.


  • old possum  (05.03.15 16:20:04) 
rayde demek istediğimi sanırım daha güzel ifade etmiş:

''Yaslilarda gorulen evlat paralari yer ben sokaklara duserim bakanim olmaz korkusu sarmis bence. Ozellikle de baban vefat edince.''

+1

böyle bir korku oluşuyor genelde, o yüzden acaba ilgisiz ve yalnız kaldı mı diye sormuştum aslında.

parasal çıkar için demiyorum ama iletişiminizi biraz daha güçlü tutun bence ölümlü dünya sonuçta.
  • neferkitty  (05.03.15 16:21:21) 
Benim anneannem ben ölürüm sana birsey kalmaz diye simdiden uzerime birseyler yapma pesinde,bundan yola cikarak ananeme hak veriyorum


  • pinman  (05.03.15 16:22:45) 
Cimrilikten kırılıyor. kendi de harcamıyor ki.

Şimdi eşimle de konuştum da. Sen haklısın ama karşılık vermeseydin keşke dedi. Olay biraz soğusun da, özür dilerim. Napalım, bir şey olur diye korkuyorum.
  • old possum  (05.03.15 16:22:47) 
aynen "ne biçim anne" konusunda haklısın.. yıllarca işin düşmesin 400 liranın lafını et. kendi annem babam böyle yapsa ne yaparım bilmiyorum. pederden para istediğim zaman hiç bir zaman böyle yapmadı ara ara kredi kartım açık veriyor sağ olsun yetişiyor... çocuk beş yaşında toplasan 5 tane kılık kıyafet almadım. babam annem karşıladı...

işin başka boyutu acaba kadını ihmal mi ettiniz biraz. kırgın olabilir size.
  • dokuzonbeş  (05.03.15 16:23:26) 
Ben yemek yiyeceğim arkadaşlar. Sinirden kaşıntı bastı yeminle. Tikler akşama gelir.


  • old possum  (05.03.15 16:24:36) 
kendisine kim bakacakmış acaba?


  • kayranin kedisi  (05.03.15 16:25:59) 
''kendi de harcamıyor'' olması işte normal olmadığının kanıtı.

bencillikten değil aslında anneninki bence bir gün ziyaretine gidip bir konuş, derdi var mı bir dinle hatta psikologa gitmeyi teklif et, bunun kötü bir şey olmadığını ve onu desteklediğini hissettir.

belki gerçekten psikolojisi bozulmuştur , normal şartlarda anne çocuğuna böyle yapmaz diye tahmin ediyorum çünkü.

o da yalnız kalmış, siz de zor durumda kalmışsınız ikiniz için de üzüldüm.
  • neferkitty  (05.03.15 16:27:43) 
yalnız @old possum özür dileyip "anacım gel psikoloğa gidelim" dese o kadın bir daha yüzüne bakmaz
bunlar bana deli raporu aldırıp malı mülkü üstlerine yapacaklar korkusuyla değil doktora gitmek evden bile çıkmaz, iyice uzaklaşır.

  • azizakin  (05.03.15 16:35:38) 
Aynı durum bizim bir tanıdığımızda da var. Tüm kirayı sevgilisine yedirdiği için çocuklarına zırnık faydası yok. Çocuklar sevgiliden bihaber


  • lcha  (05.03.15 16:35:52 ~ 16:36:44) 
Derhal iyi bir avukatla görüşüp mirasın size düşen kısmını bir iki yıllık bir süreçte kuruşu kuruşuna tahsil edebilirsiniz.
(Hatta annenizde kaldığı süreiçin kira bedelleri dahil olur muhtemelen)

Avukat konusunda isterseniz yardımcı da olurum.
  • mhm  (05.03.15 16:42:25) 
siz haklısınız ama yine de annedir, alttan almak lazım. Bi özür dilemek iyi olacaktır diye düşünüyorum


  • dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi  (05.03.15 16:52:25) 
Özür mözür dileme ya, o ne. Ağır konuşacağım ama annem böyle yapsa yüzüne bakmam, ölsün de o zırnık vermediği miras bana kalsın derim. Üvey evlada bile böyle muamele yapılmaz.


  • yirmisantim  (05.03.15 17:00:56) 
ahhhh ulu gökler aşkıa bayan old posum anneden neler duyulur neler.şu fani hayatta annemi hiç sevmedim. özür dilemeyiniz. para vermek zorunda değil diyen şahşa başına gelsin diliyorum.


  • elimde olsa saklamaz mıydım seni kaburgalarım  (05.03.15 17:06:06) 
"hayırsız evlat" bile olsan babanın varlıklarından yarısının üstünde senin söz hakkın var. annenin yaptığı apaçık hırsızlık ve ben de çok vergi ödedim (malım mülküm o kadar bol yani) demesi de yüzsüzlük. az bile demişsin


  • dinsiz adam  (05.03.15 17:06:21) 
annen çok acaipmiş,evet, aslında durum acıklı ama sonuçta annen
belki psikoloji yerinde değil, belki huyu bu hiç bilemedim...400 liranın bir anne-kıza bu diyoloğu yaşatmasına inan çok üzüldüm, geçmiş olsun gerçekten.
yine de evlatsın, ağır konuştun veya konuşmadın, olan olmuş, anne-kız ilişkisi yeri gelince ağır konuşmayı da kaldırır. annenden geçemezsin -herhalde- umarım bir ortamını yaparsın anne çok kırıldım ama senin yaptığın da az şey değil, yine de özür dilerim de, bence. anneni çözemediğim için tavrı ne olur bilemiyorum ama sen bunu demezsen -bence- içine dert olacak.
  • niye ama  (05.03.15 17:07:19) 
ağırlığı hafifliği bir yana da, bu dairelerin ve dükkanların tümünün üzerine geçirilme durumu biraz saçma. babanızın rızasının olup olmadığı ve sizin bundan haberdar olmanız önemli tabi de, bundan ziyade babanızın durumundan faydalandığına dair bir dava açabilirsiniz, ki bence açın. aranızın bozulmasından sebep anneniz bir vasiyetle tüm mal variyetinizi sağa sola çarçur edebilir. yeniden evlenebilir vesaire. biraz acımasız gibi görünse de ölüm hak miras helal derler. hakkınızı savunun. normal şartlar altında kardeşiniz yoksa tüm varlığın yarısı sizin yarısı annenizindir babanın vefatından sonra. dediğim gibi ilerde sıkıntı yaşamamak adına şimdiden önleminizi almanızı tavsiye ederim.


  • hailtothethief  (05.03.15 17:09:56) 
Annenden özür dile. Ne olursa olsun hırsız denmez. Şurada ne kadar zamanı var ki, pişman olursun bir şey olursa.

Siz idare edin, nasıl olsa sana kalacak sonunda.
  • [silinmiş]  (05.03.15 17:11:45) 
hayır ağır falan konuşmamışsınız ve sonuna kadar haklısınız tüm söylemlerinizde. bence özür dilemesi gereken siz değilsiniz her ne kadar karşınızdaki anneniz dahi olsa.


  • theworldismine  (05.03.15 17:11:50) 
Bence annen hakli. En nihayetinde su an mal mulk onun uzerinde ve bla bla bla. Saka lan saka. Tabi ki de haklisin az bile demissin. Torunlarini gostermem diye tehtid et sen de onu.


  • aeroflot  (05.03.15 17:14:03) 
Evet aslında olayın özündeki sebep "kız çocuk" olmam. Yüzüme diyor zaten, ben hep oğlum olsun istedim, subay olsun istedim diye :) Ama ola ola bir tek kızı oldu, o da vicdanı redçi zaten :) Her ne kadar tek çocuk olsam da, damat paraları yiyecek, bana kefen parası bile kalmayacak sendromu yaşıyor.

Halbuki alakası yok, çalışarak evimizi, arabamız aldık. Kimseye muhtaç değiliz. Borcumuz harcımız yok. Niye bu kadar kaygılanıyor anlamıyorum. O zamanında istemediği damadı, bunlar aslında söylenmez ama babam hastanedeyken etek tıraşını, sakal tıraşını yaptı. Günlerce hastanede idi. Evet ben çocuk bakıyordum her gün gidemedim. Amcam bile şaşırdı eşimin ilgisine, desteğine. Herkes söyler çok iyi damadın var diye.

Teyzemle konuştum da telefonda, boşver kızm sen alttan al sonuna kadar haklısın ama yapacak bir şey yok bu böyle dedi :)
  • old possum  (05.03.15 17:54:28) 
anneni hatalı buldum. bir anne için çocuğu ve torunları hayattaki en önemli varlığıdır. ayrıca daha eşi hayattayken malları üstüne alması çok kötü. tabi ki sen yine de özür dile. biz çocuklar annelerimizin, babalarımızın hatalarını görmemeye çalışmak zorundayız. çünkü yaşlandıkça insanlar çocuk gibi davranıyorlar. bir de yoklukları en acı verecek 2 kişidir bu kişiler.


  • rock n roll  (05.03.15 17:58:20) 
belirli bir yaştan sonra insanlar paraya,mala mülke daha bir düşkün oluyor sanırım.
normal değil ama yaşlılığın getirdiği şeyler,olabiliyor.

anne sonucta,idare etmekten başka şansınız yok.

yalnız anlamadığım sey,avukat arkadaşlar daha iyi bilirler ama,babanızın vefatından sonra miras için varislerden biri de sizsiniz,sizin onayınız ya da imzanız olmadan anneniz nasıl üstüne aldı her şeyi?
eşimin babasının vefatından sonra tapuların annesinin üzerine geçirilmesi için formlar vs imzalandı örneğin.sizin haberiniz olmadan nasıl işlem yapıldı bilemedim.
  • demoniclewinsky  (05.03.15 18:00:01 ~ 18:00:52) 
@demoniclewinsky, babam hayatta iken yapmış bu devir işlerini yani babamın rızası varmış ama babam zaten demans hastası idi. Akli melekeleri yerinde değildi yani. Eminim ki aklı başında olsaydı, hanım dur hele yapalım ama en azından bir tane de kıza kalsın derdi.


  • old possum  (05.03.15 18:04:10) 
çok paragöz bir anne bence anneniz kusura bakmayın söyleyeceğim. tek evlatsınız hepsi size kalacak zaten dicem allah gecinden versin de dua edin tekrar evlenmesin yanarsınız :)


  • yine tek mactan yatan adam  (05.03.15 20:33:03) 
kendisi (allah gecinden versin) vefat etme durumunda size kalmayacak mı? keşke öyle demeseydiniz. benim çocuğum bana hırsız dese gider başka yere bağışlarım malı mülkü.


  • icim urperiyor  (05.03.15 23:01:20) 
yalnız öyle bir anne mallarını çocuğuna bırakmaz, ölmeye yakın başka birisine verir söyleyeyim.


  • yeni dunya duzeni  (05.03.15 23:17:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.