[]

Kobo Aura & Kindle PW2 Hakkında

Ben bir e-kitap okuyucu almayı düşünüyorum biraz araştırdım kindle pw2 ve aura arasında gidip geldim. sonunda da aura biraz daha ağır bastı farklı formatları desteklemesinden dolayı. ama kafama takılan birkaç şey var:

www.youtube.com
öncelikle bu videoda pw2 ile karşılaştırmasında gece çok daha fazla parladığı görülüyor. eğer aura sahipleri varsa gece okuma konusunda bir rahatsızlık verip vermediğini paylaşırlarsa sevinirim.

www.hizlial.com
sonra ben 450 tl'ye hızlıal'da buldum en uygun, güvenilir bir site midir? 460 tl'ye hepsiburada'da da var ama onun kargo süresi daha uzun gibi gözüküyor o yüzden onu tercih etmeyi düşünmedim. (kindle pw2 de 390 tl, kılıflı 450 tl) bir de aura'nın garantisi konusunda ne söylersiniz, herhangi bir sıkıntı çıkarsa kolayca garantiyle halledilir mi?

Son olarak biraz araştırdım ama aura için kılıf da bulamadım internette. nereden bulunur bunun kılıfları. başka ebook reader'ların kılıfları uyar mı?

teşekkürler.

 
Ben Kindle PW 2 sahibiyim onla ilgili konuşayım, Kobo Aura kullanımı hakkında pek bilgim yok. Kindle öneririm ben aslında, çünkü formatları çevirmek zor değil. Kolayca çevriliyor. Yalnız dergi, gazete vs. okuyacaksanız ve tablolar vs. içeren dökümanlara bakacaksanız Kindle çok mantıklı değil, kitap okumak için daha ideal.

Hızlıal güvenilir bir sitedir, ben de oradan almıştım. Başka şeyler de aldım.

Kılıf için de Türkiye'de yoksa Aliexpress, ebay,
dealextreme sitelerine bakabilrsiniz.
  • herewegogoagain  (22.02.15 19:56:10) 
@herewegogoagain

teşekkürler yorumunuz için. nedense aura bana daha çekici geldi. format düzenleme her ne kadar zor olmasa da uğraşmak istemiyorum açıkcası. fiyat farkı da çok değil. aura hakkında içimi rahatlatacak bir yorum duysam hemen alacağım aslında :)
  • peh peh peh peh peh peh peeeh  (22.02.15 21:08:12) 
Kobo Aura H2O kullanıcısıyım. Önceden Kindle PAperwhite kullanıyordum. Kobo neredeyse her formatı açıyor. Açtığı formatlar arasında Kindle'ın formatı olan Mobi de var. Pdf performansı oldukça iyi. Çizgi roman (cbr) okuyabilmeniz bir diğer güzel özelliği. Ayrıca Kobo'ya hafıza kartı takabiliyorsunuz. Çözünürlük, ışık, kullanabilirlik gibi konularda sorun yaşatmıyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Yurtdışında tanıdığınız varsa dışarıdan getirtmeye çalışın zira ben Fransa'dan 150 euro'ya Kobo Aura H2O aldım burada ise 449 liraya Kobo Aura satıyorlar. Mediamarkt ve Fnac mağazalarında satılıyor Kobo, yurtdışında tanıdığınız varsa oralardan aldırabilirsiniz. Sonuç olarak Kobo'yu kesinlikle tavsiye ederim. Eğer Kobo alırsanız sözlükten ulaşın ayarlar, Calibre kullanımı gibi konularda yardımcı olayım.


  • laforgue  (23.02.15 11:50:21) 
@laforgue teşekkürler. sizin yorumunuzla kobo'da karar kıldım. maalesef yurtdışından getirme imkanım yoktu, o yüzden hızlıal'dan verdim siparişimi. ürün gelince takıldığım konular olursa size danışacağım o halde. tekrar teşekkürler.


  • peh peh peh peh peh peh peeeh  (24.02.15 17:28:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.