[]

Kontrat & Kentsel dönüşüm & emlakçı hukuksal sorusu

Bikaç ay önce bi eve taşındık. Emlakçı adam evin yakın zamanlarda kesinlikle kentsel dönüşüme uğramayacağını söyledi. Bi sürü gerekçe sıralayarak bizi ikna etti. 1 senelik kira kontratı yapıldı. Şimdi binaya duyuru asmışlar. Pazar günü, evin kentsel dönüşüm için hangi firmaya verileceğine karar verilecekmiş. Bu arada annem "kentsel dönüşüm olursa evden çıkmayı kabul ediyorum" tarzı bir şeye imza atmış, kira sözleşmesinden sonraki hafta, paralar ödendikten sonra, taşınırken. Benim yeni haberim oluyor. Nasıl imzalarsın diyorum, adam sadece formalite olduğunu söyledi, garanti verdi, aceleyle imzalattı diyor. Böyle bir hatayı nasıl yaptığına inanamıyorum ve şimdi bitti dimi, daha ancak yerleşmişken, bunlar şirketle anlaşırsa dan diye çıkmamız gerekecek? Bu emlakçıya karşı kullanabileceğimiz hiçbir yaptırım yok?




 
şirketle anlaşıldığı gibi çat diye kazma vurmuyorlarki.
kiracıya da taşınmak için para ödeniyor biliyorum kentsel dönüşümde ayrıca

  • joe dalton  (13.02.15 08:50:04) 
sakin ol çampiyon, şirketle anlaşılınca hemen ellerinde balyozla daire kapılarını çalıp insanları dışarı atmıyolar ki zaten :D

belli bir süresivardır illa, ama umarım 1 yıllık kirayı peşin vermediniz. yani verdiyseniz bile alırsınız heralde ama uğraşırsınız. onun dışında da sizin kiracı olarak ısrarınız pek bişeyi değiştiremez maalesef :\
  • loveinaflipbook  (13.02.15 08:53:05) 
inşaat firmasıyla ilk görüşme mi yoksa eskiden gelen bir süreç mi? eğer yeni başlamışsa uzun sürer bu mevzular merak etme. öyle hemen bir kaç güne anlaşma sağlanmaz.kimi ev sahibi m2'yi beğenmez kimi başka bir şeyi.


  • merhum  (13.02.15 08:53:35) 
bu emlakçıların yatacak yeri yok yemin ederim.

evet çat diye çıkmazsın, en az 1 sene sürer de yine de kötü bi durum. bence en mantıklısı ev sahibiyle oturun anlaşın, deyin ki "bakın eğer bina 1 seneden önce yıkılırsa, sözleşme falan dinlemem, gerekirse 3. ayda çıkarım kalan kira aylarını vermeden". yok yıkılmazsa eğer zaten sorun yok". zaten mütahitten para alacak kiracısı olanlar.

maalesef yok. en fazla karalama kampanyası başlatabilirsiniz, ki bu da etkilidir. ben olsa bastırırım 1000 tane flyer, emlakçının ofisinin yakınına, yakınındaki sokaklara, posta kutularına falan dağıtırım şipşak. o emlakçıya giden herkes elbet yerde merde görür. 3 müşteri kaybetse yeter :d çevresinde edineceği imaj da yeter pisliğe.
  • Lt. Col. Frank Slade  (13.02.15 08:58:00) 
bir sene sürer sizin çıkmanız zaten.

6 ay kadar sürer tapuya şerh koyulması, şerhten sonra tebligat yapılacak ve en az 6 ay da evlerin boşaltılması sürer.

bakanlık kiracılara taşınma yardımı da yapıyor, onu da alın, hakkınız.
  • cokilgincvesesgetirecekbirnickarayanadam  (13.02.15 09:01:50) 
Minimum bir senesi var dendiği gibi.


  • roket adam  (13.02.15 09:27:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.