[]

akademik faaliyet puanları hkk

sayın akademik arkadaşlar,
geçtiğimiz günlerde uluslararası bir kongre kapsamındaki bir çalıştayda bir bildiri sundum. şimdi bu bildirileri kitap haline getirmek için yazılı metin talep ettiler. herhangi bir yayınım olmadığından heves ettim ancak hem fazla vaktim yok, hem de bir arkadaşım bu tür bir yayının akademik anlamda fazla bir getirisi olmayacağını söyledi. acaba hiç kasmasam mı? (internetten bir kaç üniversitenin yayınladığı puan listesine baktım, bildiri sunum puanı var da bildiri kitabı için bişey yazmıyor.)

bir de bu bahsettiğim benim 5-6 yıl kadar önce verdiğim y. lisans tezimden bir bölümdü. şimdi başka bir kongrenin kurallarına bakarken 'daha önce yayınlanmamış bir çalışma olması' gibi bir madde gördüm. sözkonusu sunum üzerinde düzgün çalışırsam iyi bir makale haline getirebileceğimi düşünüyorum, belki o haliyle daha fazla getirisi olan bir ortamda sunma ya da yayınlama şansım olabilir.

aslında akademik kariyer düşüncem kalmadı. çok çok doktoraya başvuracak olursam portfolyomu zenginleştirmesi anlamında faydası olur sanırım. sizce ne yapayım?

ilginize teşekkür ederim.

 
1) üniversitesine göre değişir ama bildiri kitabı çok fazla olmasa da her zaman puan getirir.
2)yayınlanmamış çalışmadan kasıt bildiğim kadarıyla makale, sunum v.b. kapsar. yez bunun dışındadır. ancak bu çok ciddi bir konu. bunu danışmanına sorman daha iyi olur.

  • tururo  (03.02.15 20:28:43) 
simdi bunu senin sevmedigin bi adam yapsaydi ne derdin?

simdi objektif bak, diyelim doktora yapiyosun, ben bunu bilsem zerre saygim kalmaz sana.

abi ayni kefede olmaz belki ama o bilmemkac makale yazdim diyen bi hoca vardi ne farki kalir ordan yaptiginin? teorik olarak adam kuralina göre oynamis mi oynamis, sende öyle yapicaksin ama degersiz kagit cikicak ortaya.

zevk aldigin icin yap olayi, portfolyom genis olsun belki doktora yaparim diye yapma hocam.

ben cok insanla tanisiyorum türkiyeden, öve öve bitiremiyo, söyle kitap yazmis, söyle makaleler yazmis uluslarasi, dergi editörüymüs, efendim kongre kongre gezermis. peki gerekte ne oluyo? kitap dedigi, yazdigi günlügü bile karton kapak bastirip 1000 tane dagitmis, makale uluslarasi dedigi, 20 kisilik pakistan.afganistan, malezyadan adamlarla bi olayi yazmislar herkes birbirini atiflamis, dergi editörlügü dedigi pdf dergi cikarmis afganistandan bi grupla, tirt event gruplarinin türkce dostlar birbirini agirlar tarzinda yaptigi kongrelerde, kongre kongre gezmis bosna, makedonya, azerbeycanda...

kisaca böyle olma hocam...
  • kurnaz  (03.02.15 20:32:20 ~ 20:33:44) 
bildiri kitabında yayınlanmış çalışmaların az da olsa katkısı vardır evet.
onun dışında alana göre değişmekle birlikte konferans bildirileri makaleden önce geri bildirim alma amaçlı çalışmalar olarak da değerlendirilir. birebir aynısını makale olarak yayınlamazsınız ama makaleyi yayınlayacağınızda kimse bu daha önce yayınlanmış demez, zaten bir konferansta sunulmuş olması beklenir yani. ama dediğim gibi alanına göre değişen bir şey bu. hocalardan fikir almak daha doğru bu aşamada.

  • galadnikov  (03.02.15 20:55:40 ~ 20:56:37) 
@tururo, yayınlanmış sayılma olayını bildiri kitabı için sordum. yani özgün konumu bildiri kitabında yayınlamış olursam başka bir yerde yayınlama hakkım kalmaz mı anlamında.

@galadnikov, cevabını almak istediğim temelde bunlardı, teşekkür ederim.

@kurnaz, sanırım durumumu pek iyi anlatamamışım ki yanlış anlamışsın. özetle konuma güveniyorum, eğer biri diğerini engelleyecekse bildiri kitabında harcamayıp düzgün bir makale haline getireyim diyorum. tezimde güzel bir konuyu gerektiği biçimde ortaya koyduğumu düşünüyorum, ama iş yaşamına geçince öyle kaldı, makale olarak yayınlayamadım. yayınlama açısından doktora başvurusu bir motivasyon olacak, yoksa yine yayınlanmadan kalacak. zaten başta akademik kariyer hedeflemediğimi belirttim. doktorayı da mesleki okuma ve araştırmalara devam etme konusunda motivasyon unsuru olsun diye yapmayı planlıyorum. nihayetinde benim durumumun senin örnek verdiğin, bir konuyu evirip çevirip elli kez yayınlayanların tam tersi istikametinde olduğu açık sanıyorum. umarım anlaşılır olmuştur.
  • manuel mandalina  (03.02.15 21:26:48 ~ 21:29:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.