[]

yurtdışına çıkmak&yaşamak

çok mu zor bir sey bu? bana basamak basamak anlatsanız ya. hollanda veya isviçre. ya da almanya.
teknik ressamım burda ve sektöre göre çok da fena para kazanmıyorum, yetiyor..
bana adım adım anlatsanız ya keşke..
ilk önce gidilecek olan kenti belirlemekten başlıyor iş sanırım.
bir şekilde gidildi, iş bulma olayı nasıl olacak?
anladınız siz beni..

 
bir kaç teknik ressam arkadaşım (ortak özellikleri iyi derecede ingilizce bilmek), türk firmalarının yurtdışı şantiyelerinde başlayıp orada devam ettiler. gerçi bunları uzaktan duydum, detayını bilmiyorum, muhtemelen yine oradaki türk firmalarda devam ediyorlardır.


  • manuel mandalina  (03.02.15 20:12:48) 
bugün bunu düşündüm. mesela amerika'da yaşayanlar, ne iş yapıyorlar. benim uzaktan tanıdığım 1-2 kişi varda, adamlar ya türkiye'de bir şirketin ceosu ya da türkiye'de ünlü bir mimar.

normal adam nasıl gidip yaşayabilir acaba.
  • cinayet saati  (03.02.15 20:13:59) 
bu mesleği yapmak da durumunda değilim. düşüncesi bile çok aşırı zor ve hayal ötesi geliyor da, belki o kadar da büyüttüğüm gibi değildir diye sormak istedim..


  • hede hodo  (03.02.15 20:19:03) 
dilin yoksa unutacaksın o işi öncelikle. avrupaya göçmek zor. avustralya veya kanada daha kolay. ama bankada bir kaç yüz bin tl para istiyorlar başvuru için yaklaşık 8000 dolar para harcıyorsun ve ingilizce sınavını vermen gerekiyor. ayrıca diploma denkliği falan filan gerekiyor. yoksa hiç birimiz durmazdık burada emin ol.


  • argent dawn  (03.02.15 20:23:44) 
zor, cok zor, cok cok zor.

yani hocam burda bunu soruyosan böyle, hele dilin yoksa hic yipratma kendini. amerikaya gitceksen ingilizcen bilmem ama avrupaya o ülke dilini bilmezsen gitme.
yani anlatsam oturur aglarsin.
  • kurnaz  (03.02.15 20:35:33) 
öncelikle,

bologna anlaşması gereği YÖK'ün tanıdığı tüm üniversiteler Avrupa'da tanınmak durumunda. yökten belge almak vs gerekebilir ama sonunda tanınmalı teorik olarak.

ikinci olarak da;

kalifiye olduğunuzu kanıtlayacak miktarda geliriniz olacak şekilde bir şirketle anlaşırsanız blue card sahibi olarak gitmek çok mümkün. blue card araştırın.
  • prodeq  (03.02.15 20:42:09) 
üniversite taninmasi farkli bir sey dostum.

aaaa senin üniversiteni bologna taniyomus la gel gel bahalim durumu yok.

o calisma izi icin önemli bir durum, yani sen eger sirketten kabul alirsan diploman taninabilir ya da mezun olarak gecer sadece, ama onu birebir denklikle cogu ülkede alamazsin. ama önemli degil bu zaten.

mesela almanya, fransa icin hic bir firma dogal olarak senin türkiyede bitirdigin üniversiteye göre almaz seni, tecrübene baska basarina göre alir.

blue card etc bunlarin hepsi sirketten alinan kabullerden sonraki durumlar.
  • kurnaz  (03.02.15 20:45:16 ~ 20:45:46) 
dün biri bahsetti. çok yakın bi arkadaşı avusturalya'ya gitmiş. parayı yetiştirebilmek için 4 işte birden çalışıyormuş. biletini alıp gitmiş ama 1.5 senedir nasıl hala daha orda bilemedim


  • la noix  (03.02.15 20:51:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.