[]

okuma& yazma& konuşma& söyleneni anlamada sıkıntı yaşıyorum

konuşurken hep zorlanırdım, durup dakikalarca "o kelime neydi ya, hani şey" diye tekleidğim oluyor sık sık. çok basit şeyleri unutuyorum falan. bunlar epeydir var.

ama son zamanlarda okuduğumu, dinlediğimi de anlamamaya başladığımı farkettim. yazarken harflerin yerini karıştırıyorum falan.

Test yaptırdım aslanlar gibi, B12 & demir eksikliği yok. Uzun süreli antidepresan kullanımı var (7 yıl). Ondan mı oldu acaba? 30 yaşımdan sonra disleksik mi oldum?

 
Nörolojik bir sorun olabilir ciddi ise şikayetleriniz doktora görünün derim


  • kucukarabalikk  (03.02.15 13:36:06) 
Geçmiş olsun. Nöroloji uzmanına görünseniz fena olmaz sanırım.


  • teknikekip  (03.02.15 13:37:07) 
Antideprasan kullanıp aptal gibi tak diye bıraktıktan sonra aynı sıkıntılar bende de oluştu. Konuşurken uygun kelimeleri seçemiyorum. Hatta bazen kekliyorum. Kavrama kabiliyetim zayıfladı nasıl bir illettir bu anti depresan.


  • oddyseus  (03.02.15 13:38:24) 
oddyseus +1
harflerin yerini nadiren karıştırıyorum ama el yazım ciddi anlamda bozuldu, okunmaz halde.
konuşmada tekleme, kekeleme zaman zaman oluyor. kavramamın zayıflamasını ise yaşımın ilerlemesine bağlıyorum daha çok.
  • manuel mandalina  (03.02.15 13:44:31) 
antidepresan kullanırken de benzer etkiler vardı az çok. son bi yıldır böyle. bıraktığımda arttı tabii. IQ m bayağı bayağı tek hanelerde seyrediyor.

afaziyi araştırmıştım. nörolog tavsiyesi çok mantıklı cidden (bunu bile düşünememişim, shit!)

düzenli alkol tüketmiyorum.
  • damdanakan  (03.02.15 13:57:32) 
sabahları aç karnına kuru üzüm tüketebilirsiniz.


  • corneillus  (03.02.15 14:06:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.