[]

"Dizel araç devirli kullanılır" True or False

Nedenleriyle açıklayınız...




 
false


  • kahve kokusu  (03.02.15 12:35:00) 
Dizel araç devirli kullanılmaz, zaten devir aralığı benzinliye göre daha düşüktür.

Aracında turbo varsa, turbonun açtığı devirden torkun düşmeye başladığı devire kadar olan aralıkta kullanırsan performanslı ve keyifli bir sürüş elde edersin.
  • kimlanbu  (03.02.15 12:48:37) 
Dizel aracı devirli kullanmak ancak yakıt sarfiyatına sebep olur. Dizel motorun devir aralığı araca göre değîşmekle birlikte bellidir bu aralıkta kullanmak îdeale yakın bir kullanım sağlar


  • hayatbirfilm_basroldesensin  (03.02.15 12:51:45) 
kullanım kılavuzunda yazıyor ideal devirler, bizimki 1700 mesela. ama kullanırken çok düşük devirde kullanıyormuş hissi veriyor.


  • yue  (03.02.15 12:54:18) 
yanlış.


  • bildigin emre  (03.02.15 12:57:43) 
şehir efsanesidir.
öyle olsaydı bugün 6 ileri otomatik şanzıman bir araba, eğer sert sürüş yapmıyorsanız 60-70km saat hızla 6ncı vitese ekonomi için kendi atıyor. turbonun icadından önce uydurulmuş şeyler, şu an yalanın kuyruklusu yani.

  • tayfalarsaisyanlarda  (03.02.15 13:00:42) 
kim demişse yanlış demiş. dizel yüksek devir için tasarlanmış bir motor değil. kaldı ki yüksek devirde yeterli hava alamamak, yakıt hava karışımının ideal olamaması gibi bir takım teknik sınırlayıcıları var. bu yüzden turbo dizeller üretildi. ottolara kıyasla düşük ve yüksek devirler arasındaki tork değişimi daha az ve torku yüksektir. beygir gucu kıyaslamasında ise düşük devirlerde ottoya nazaran yüksek beygir gücü üretirken belirli bir devirden sonra ottolar daha yüksek beygir gücü üretmeye devam etmelerine rağmen dizel güçten düşmeye başlar. bu da zaten yakıt hava oranındaki dengesizlikten ve yanmayla ilgili bi takım kompleks olumsuzlardan meydana gelmekte. dolayısıyla yüksek devirde kullanmak iyidir diyen adam motoru bağırtmayı seven bi adam olsa gerek. bilgi yanlış. ottolarda ise tork nispeten daha yüksek devirlerde hızla artış gösterir devir daha da yükseldikçe tork yeninden belirgin biçimde düşüşe geçer ancak beygir gücündeki artış yüksek devirlerde dizele nazaran daha uzun süre artış eğilimi gösterir. bu sebeple ottolar dizele kıyasla daha yüksek devirlerde kullanılabilirler. ancak ottolarda dahi yüksek devirde kullanmak iyidir diyemeyiz. her motorun optimum bir devir yük oranı vardır. en ideali o devirde kullanmaktır.


  • maxhoper  (03.02.15 13:02:22 ~ 13:17:36) 
2000 deviri geçince vites değiştiriyorum ben. değiştirmezsem yakıt tüketimim artıyor


  • sta  (03.02.15 14:06:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.