[]

kütüphane

Selam olsun duyurunun okur-yazarlarına!

Kuzenin yüksek lisans tezi için kütüphane kütüphane dolaşıp kaynak bulmamız lazım. Ben İstanbul lisans öğrencisiyim, bizim Merkez Kütüphanesi'ne girerken sıkıntı yok ama başka nerelere girebiliriz meraklar içerisindeyiz.

Onda yl öğrenci belgesi var bende lisans öğrenci belgesi, öğrenci kartı, akbil vs ne ararsanız var.

Napalım nerelere gidelim?

Bu arada maliyet muhasebesi üzerine yazılacak.

Öptüm.Kib.

 
bence hepsine girebilirsiniz.

önceden kafanizda olan kütüphaneleri arayin telefonla sorun. yani yasal hakkinizda olsa ordaki görevliye bakar bu is.
  • kurnaz  (02.02.15 22:30:57) 
Nasil yahu, kutuphaneye giris sarti diye bir sey mi var? Neyse ben duymadim oyle bir sey, en fazla odunc kitap vermezler o da tum kitabi kullanmayacaksaniz genellikle fotokopi ile bertaraf edilebilen bir sey. Bu arada baglarbasinda isam'in kutuphanesi var orasi baya buyuk bir yer, oraya bakabilirsiniz.


  • bosver nicki  (02.02.15 22:40:45) 
önce toplu katalog tokat üzerinden aratın. hangi kütüphanede hangi kitap var onu gösteriyor. boşuna gitmeyin.


  • jaygatsby  (03.02.15 00:01:03) 
Kutuphanelerin giris kurallari tabi ki var, yukarda oyle bir sey duymadim diye yazilmis, itibar etmeyin.

Cogu kutuphane disaridan ziyaretciye izin vermez. Internet sitelerine tek tek girin bakin. Vermeyenlere ornek vereyim ben size: ITU, Bogazici, Galatasaray.

ITU ve Bogazici'ne lisansustu kimlik kartinizla basvurup, bir form doldurup girebiliyorsunuz, icerde kitap taratabiliyorsunuz, ama odunc kitap alamiyorsunuz.
  • lightblue  (03.02.15 01:37:04) 
önecelikle jaygatsby haklı. kütüphane kütüphane gezmeden önce toplu katalog sistemi üzerinden hangi kitap hangi kütüphanelerde var diye taratın. listenizi yapıp bir küütüphaneden maksimum fayda sağlayabilirsiniz. www.toplukatalog.gov.tr

kütüphanelere giriş şartı diye bir şey yok. kimlik göstermek şartıyla herkes girebiliyor. ama ayrı bir üyelik formalitesi, form doldurma vs gerekebilir. milli kütüphaneye üye olmak gerekiyor mesela, orda fotoğrafınızı çekip kimlik kartı veriyorlar. yanınızda her ihtimale karşılık 1-2 vesikalık resim bulundurun mesela. tabi öğrenci kimliğiniz de yanınızda olsun.

ayrıca cosmicstring'in de dediği sizin okulunuz da kütüphaneler arası ödünç verme sistemi ile başka kütüphanelerden kitap isteyebilirsiniz. ancak bu da 3 yada 5 kitap ile sınırlı ve 3 hafta içinde (sanırım) geri vermek zorundasınız.bir de tabi kargo ücreti var.

ayrıca mesela izmir üniversitelerinin kendi aralarında bir prokolü var. yukarıdaki gibi kitap ödünç veriyorlar birbirinin öğrencilerine. ama bunun için de kendi okulunuzdan bir yazı alıp diğer tarafta bir form doldurmanız gerekiyor.


sadece bazı kütüphaneler sınav zamanlarında içerisi kendi öğrencileriyle yeteri kadar dolu olduğundan ve kendi öğrencileri çalışırken rahatsız olmasınlar diye dışarıdan gelenleri almayabiliyor. mesela ege üniversitesi. ama tahminen mart sonuna kadar falan vizeler başlamayacağı için rahat rahat girersiniz bu dönemde.

tek sorun dışarıdan gelenlerin ödünç kitap alamaması. bu durumda ya scan edeceksiniz ya da fotokopi çektireceksiniz ki birincisi çok uzun sürer ve her yerde makine bulamayabilirsiniz, ikincisi de hem pahalı hem yükte ağır hem de telif hakları sebebiyle bazen kitapların tamamını kopyalamıyorlar. bu durumda ben size vasat da olsa digital bir fotoğraf makinası ile gidip, kitapların fotoğrafını çekmenizi öneririm. daha sonra da onları pdf editor programları ile pdf haline çevirebilrisiniz. ama belge içinde tarama ve işaretleme yapma gibi seçenekler olmuyor bu durumda da. gene de etkili ve hızlı bir çözüm.

edit: ule amma yazmışım, aylardır bu soruyu bekliyormuşum meğerse.
  • halanne  (03.02.15 10:26:24 ~ 10:27:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.