[]

Vmware Workstation 11 & Hyper-v Client (windows 8.1 ile entegre gelen)

Birisinin, Win8 le beraber ücretsiz olması, bir diğerinin ücretli olması kıstasını es geçtiğiniz zaman;

Yetenek ve performans olarak, hangisini neden seçerdiniz?

Not: Guest makinalar, dur lan bu nasıl bir OS' imiş denilerek kurulup silinecek türden değiller. Aktif olarak sürekli kullanılacak database, ftp server vb. rollerde.

 
ikisinide denedim. vmware performans olarak bence daha başarılı. benim için öenmli olan çalışan veya imajı alınmış bir makinayı sanala aktarmaktı vmware çok başarılı şekilde yaptı. hyper-v adeta sıçtı :)


  • delidir yakalayin  (30.01.15 23:40:59) 
Aktif olarak kullanilacak production ortami icin vmware'in esx server urununu kullanmaniz gerekiyor. Vmware workstation bir desktop cozumudur. Fakat hyper-v bir rol oldugu icin server 2012 ile win 8 ile de aynidir. Onerim sanallastirma icin kullanacaginiz host uzerine 10 GBit ethernet takmaniz yonunde. Ne kadar donanimi artirsaniz da nic 1gbit olursa bottleneck yasarsiniz.


  • lynda.com  (31.01.15 10:12:15) 
Detay verirseniz ornek bir topoloji cizebirim.


  • lynda.com  (31.01.15 10:13:15) 
@lynda.com

Öyle uzun boylu bir netwok trafiği ve profsyonel bir durum yok. 1 server + 4 client makina internal networkte olacak hepsi bu. Dışarıya açılma gereği yok.

Burada bana tek gereken, desktop sanallaştırma. Sadecce vmware workstation ve hyper-v arasıda kaldım. Esx server gibi ürünler, büyük ve kapsamlı durumlar için uygun sada, bize gereksiz. Öyle büyük çapta bir iş yapmayacağız yani.
  • yavuzsyildiz  (31.01.15 16:37:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.