[]

ben hangi ülkelerde staj yapabilirim?

türk vatandaşıyım, almanya'da okuyorum ve burada oturum iznim var. seneye 1 dönem almanya dışında staj yapmam gerekiyor. bütün alman vatandaşları avustralya, yeni zelanda falan diye uçarken ben de ay hollanda mı yoksa çek mi vs demek zorunda mıyım vize, çalışma izni zımbırtılarından dolayı? turist olarak nerelere nasıl gidileceğinin kitabını yazabilirim ama işin içine bir ab ülkesinde öğrencilik + oradan oturum izni olması gerektiği ve gidecğeim ülkenin ne beklediğini bilmediğim için plan yapamıyorum. okulun dış ilişkiler ofisine güvenmiyorum, benim durumumda olan çok az kişi var okulda, hatta bu almanya dışı zorunluluğu henüz bu sene çıktığı için belki daha önce benim durumumdakiler kasmadan direkt almanyada yaptılar.

mesela ben burdaki oturum iznimle gidip 1 dönem avustralya'da staj yapabilir miyim? veya değişim öğrencisi olarak okumak için de yine normal türk vatandaşı gibi paşa paşa vize mi almam gerek?


 
hayir yapamazsiniz tabii ki.

türk vatandasi olarak yapacaginiz her staj icin ekstra izin almaniz lazim gerekli ülkelerden.

genelde bu calisma izni kapsaminda oldugundan gec kalmadan bir an önce halledin islerinizi.

heee dersen ki türkiyeden vize istemeyen ülkelerde bazi ülkelerde ek olarak calisma izni de var, olabilir bunu bilmiyorum sahsen, azerbaycan, kibris türk cumhuriyetinde filan gerekemeyebilir, ama belli basli ülkelerin hepsinde ek vize alman gerekiyor.
  • kurnaz  (29.01.15 14:59:17) 
yani ben şimdi ab oturum izniyle gideceğim herhangi bir ab ülkesindeki staj için de mi vize alacağım? beni gönderen zaten ab'den bir üniversite, saçma değil mi?

bir de geç kalmadan halletme diye bir şey yok. öncelikle 1. dönemin tamamlanması gerek, yani bahar dönemini bi bitirmem gerek. sonra kabul ediyor şirketler başvuruları. onlar da önümüzdeki yıl güz döneminin sonuna doğru sonuçlanıyor, ve herhangi bir şirketten kabul almadan o şirketin olduğu ülkenin çalışma vizesine başvurma gibi bir durum söz konusu olamaz.
  • letheavendangered  (29.01.15 15:03:23) 
yahu ab icinden bi üni olmasi baska ülkeyi baglamiyor ki. o sizin sorununuz, hatta okuldaki gerekli yerlerdeki yazilari okduugunuzda staj ya da gezilerle ilgili hep yazilir, gerekli belgeler ögrencinin kendi yapmasi gereken seylerdir mealinde.

okula basvuru yaptiginizda, vizenizle okul mu ilgileniyor? hayir, aynisi.

almanya icinde eger zorunlu staj ise bazi kolayliklar var ama ülke disi baglayici degil legal olarak.

tekrar evet belli basli ülkeler icin vize almaniz gerekiyor ek olarak. staj vizesi genelde, bazi ülkelerde calisma vizesi de olabiliyor.
  • kurnaz  (29.01.15 15:08:48) 
@kurnaz, bizimki almanya DIŞI zorunlu staj. o kadar zorunlu ki, sadece hamilelik durumunda tamam almanya içinde yapabilirsin diyorlar. onun dışında almanya dışında bir yerde (vatandaşı olduğun ülke hariç) staj yapmadan mezun olamıyoruz. ben de kolaya kaçıp almanyada yapıp aradan çıkarmak isterim.


  • letheavendangered  (29.01.15 15:13:04) 
zorunlu staj olmasi sadece diger ülkelerden duruma göre daha kolay vize alabilmeyi saglar, onun disinda bir etkisi yok.

türkiyedeki orunlu staj gibi düsün, sen almanyada yapmak istiyorsan herseyle sen ugrasiyorsun, aynisi, almanyayi ya da okulu senin vatandasligin baglamiyor.

söyle kolayliklar olabiliyor, eger zorunlu ise sadece zorunlu staj parasi ya da bedava calisacagindan dolayi calisma izni gerekmeksizin ögrenci vizesi alabiliyorsun, ama her halukarda vize alman gerekiyor, bu calisma izni gerekmemesi ise tamamen gitmek istedigin ülkeye bagli, sadece opsiyon olabilir diyorum.

hayir bu kadar zor bir durum yok ki anlasilacak, bu tarz bürokratik seyler okulu ilgilendirmez.
  • kurnaz  (29.01.15 15:18:12) 
almanya disinda yapman zorunlu ise gidecegin ülkeden vize ve calisma izni alman lazim, bundan baska sans yok. avrupa birligi icinde bir ülke olursa cok daha rahat alirsin zaten schengen ülkesinden vizen var diye. Ama calisma izni alamazsan bunu okulun ile cöz bence cünkü okulun kurallarinda bir istisna acmak calisma izninda istisna acmaktan cok daha kolay. Calisma izni almadan bunu cözmen cok zor, sonucta o ülkede staj yaparken sirket sigortani yatirmak zorunda, ülke kanunlarina göre de vergi verip vermeyecegin, haftada kac saat calisacagin degiskenlik gösteriyor.


  • emrahday  (29.01.15 15:22:41) 
ek olarak acikcasi vatandasi oldugun ülkede yapamazsin demeleri cok legal degil.

eger link atabilirsen inceliyim, normalde vatandasi oldugun ülke onlari ilgilendirmez, yani normalde türkiyede de yapabilmen gerekiyor.

legal olarak hakkin olmasi gerek.
  • kurnaz  (29.01.15 15:23:13) 
@kurnaz, bununla ilgili yazılı bir kaynak yok ulaşabildiğimiz. sadece dönem başında bölümle ilgili bilgilendirme toplantısında böyle anlattılar.


  • letheavendangered  (29.01.15 15:25:26) 
o zaman daha net sekilde belirtiyim, okul size vatandasi oldugunuz ülkede staj yapamazsiniz diyemez.

vatandaslik okuldaki ögrenciligin statüsünden bagimsiz bir kavramdir, notlandirma ve secimde kriter olarak öne sürülemez. anlatmasi karisik oldu ama gidip sen yabanci dil olrak türkce secme sansin varsa, seni vatandasi oldugun icin o dersi almandan ali koyamaz. dersin adi eger yabancilar icin xxx ise degisiklik gösteriyor.

kisaca size öyle demislerdir, fakat o staji türkiyede yapabilirsin istersen. sen su anda türkiyede oturmuyorsun, oturumun almanyada, almanyada ögrencisin, yabanci ülke olarak türkiyeyi secebilirsin.
  • kurnaz  (29.01.15 15:30:05) 
Darknum, mantigi bolumun "uluslararasi" ismini icermesinde seyedilmis. 1 donem semester abroad 1 donem de internship abroad olarak toplam 2 donem almanya disinda bulunmak zorundayiz mezun olabilmek icin. Onceden almanya icindeki uluslararasi baglantili firmalardaki stajlari da kabul ediyorlarmis ama bu gidin disarda yapin zorunlulugu ilk kez bize vurmus.


  • letheavendangered  (29.01.15 17:46:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.