[]

ayda 10bin TL

coca-cola, p&g, unilever ve benzeri yabancı şirketlere girip (iyi bir üniversiteden lisans diplomasıyla) 7-8 yıl çalıştıktan sonra ayda yaklaşık 10bin lira alınır mı?




 
kazanılır tabii ki..

yani öyle kandırıyorlar bizi:)
  • dambil  (13.08.09 11:51:28 ~ 11:51:42) 
alınıyor. tabiki pozisyonunun da yükselmesi gerek.


  • merry shelly  (13.08.09 11:59:33) 
7-8 sene çalışmış bir insanın zaten hangi üniversiteden mezun olduğu değil, o ana kadarki (diyelim ki mühendis olsun) mühendislik tecrübesi, proje yönetimi tecrübesi, üst düzey yöneticilik tecrübesi önem kazanır. Pozisyona da bağlı olarak üstte belirttiğin rakama yakın ücretler alabilirler. Tabi şu da vardır ki üstte saydığın firmalar ülkemizin "iyi" üniversitelerinden mezun olan, üst düzeyde yabancı dil(ler) bilen mezunları tercih edecektir işin başında.


  • Lethe  (13.08.09 12:03:26) 
30.000 lira maaş alıp, üstüne yıllık 200.000 tl prim alanlar da var :)
hemde bu insanlar üst düzey yönetici falan değil. yabancı bir şirkete kapağı attınız mı tamamdır.

  • erzi  (13.08.09 12:04:48) 
hem evet hem hayır.

gerçekten yetenekliyseniz ve çalışkansanız, şansınız da varsa evet.
diğer yetenekli, şanslı, çalışkan insanları geçemezseniz hayır.

böyle beklentileri olmamalı insanın, veya hayalkırıklıklarına alışkın bir bünyesi olmalı.
44 yaşıma giriyorum, 17 yaşımdan beri kendi ekmeğimi kazanıyorum, dünyanın bir sürü yerinde bir sürü yabancı ve türk şirketinde çalıştım, kendi işimi de yaptım 5-6 sene. genelde gençlerde gördüğüm çok yüksek beklentiler ve sebat eksikliği.. söylemeden edemedim.
  • justaddwater  (13.08.09 12:50:32) 
Procter & Gamble veriyor o parayı. 7-8 sene çalışmana da gerek yok. çok iyi bir referans, çok iyi not ortalaması, çok iyi staj ve hatta makale yayınladıysan girersin yeni mezun olarak bile. zaten böyle bir köleliği ancak yeni mezunlar yapar. bir tanıdığım çalışıyordu ancak çoğu zaman haftasonları dahil günde 12-14 saat kadar çalışman gerekiyor. ve en fazla 3-4 sene içinde parayı biriktiren istifa ediyor diyordu. kendisi de istifa etti eşiyle görüşemiyorlardı. Türkçesi kaliteli kölelik. bu kimya-kimya mühendisi olarak. yoksa yöneticiler tabi ki daha az çalışıp daha çok kazanırlar.

aslında oraya girebilecek yetenekteki insanlar ve daha da iyileri, zaten, akademik kadroda çok daha rahat bir yaşam sürüp dünyayı da bedavaya gezerek, hem kendileri daha mutlu hem toplum için daha da üretken yaşıyorlar. tercihlerine tekrar göz at diyebilirm
  • efe  (13.08.09 14:37:28) 
@efe

akademik kariyerde maddi açıdan(akademik ortamın manevi açıdan kat kat verimli olduğu su götürmez bir gerçek, ben de hemfikirim) rahat bir ortam oluyor mu?(akademide hiç tanıdığım yok, hiç bilgim de yok, o açıdan soruyorum)
  • huseyinali  (13.08.09 15:03:59) 
tabi ki, eğer zaten çalışkan ve meraklı isen (ki istek, zekadan daha önemli) dünyanın her yerinde, yüksek lisans ve doktora sırasında kendi evini kiralayacak, sosyal hayatta gezecek, kendine birşeyler alacak ve belki yılda bir defa tatile gidecek parayı kazanırsın. doçent ve profesörler ise zaten iyi para alıyorlar Türkiye'ye göre.

yani şunu demek istiyorum örneğin Türkiye'de yüksek lisans yapan yetenekli bir öğrenci, aylık 2 bin liraya yakın para alır (hem asistan maaşı/tübitak bursu hem projelerden) , yapacağın ise lisans öğrencilerine haftada bir gün lablarına eşlik etmek, raporlarını okumak. kendi ders sayın az olur zaten. düzenli çalışma alışkanlığın varsa zorlanmazsın. kendi deneylerini haftanın istediğin saati istediğin günü gelip yaparsın, zorlama olmaz kafan rahat olur ve bu paha biçilemez. yurtdışına çıkarsın, kariyer yapıp türkiyeye döndüğünde para önemliyse özel üniversiteler devlet üniversitelerinin 2-3 katı para veriyorlar. bir profesörün maaşı yaklaşık 4-5 bin lira olması lazım. özel üniversitelerde 10 bin lirayı rahatlıkla alırsın. çok iyi bir hayatın olur bu şirketlerdekine kıyasla
  • efe  (13.08.09 15:33:55) 
@divit: 10bin alman için 30binden çok daha fazlasını kazandırıyor olman gerekir, malum vergiler, diğer şirket giderleri falan o 30binin zaten 15'i kuş olur uçuverir...


  • brainfour  (13.08.09 16:34:07) 
staj yaparken 2200 tl mezun olunca da 4400 tl verdiklerini duydum..hea olabilir mi olur tabii..


  • raki masasinin degismez adami  (13.08.09 16:40:44) 
sadece %10 1,5 milyarin uzerinde maas aliyor.
7-8 sene calisma ile 10 bin almak icin mudur gibi bir pozisyon lazim, o mudur yardimcilari filan bu parayi alamaz.

10 yillik bankacilar 2 ye calisiyor sube mud. 4-5 aliyor
  • zirveler  (13.08.09 17:33:55) 
10 katını kazandırıyorsan alırsın. bunlar da genelde satış ve pazarlamacı olur.


  • merhum  (14.08.09 09:16:46) 
üstün yetenekli ve üstün şanslı bir adamsan olur tabi. özel şirketlerde istanbul için 1200-1300 izmir falan için 900tl'ye çalışırsın. dil öğrenmen lazım, sonra bir dil daha. tüm öğrenim hayatın boyunca harika yerlerde staj yapman lazım ki bu şanstır. falan filan derken belki o zaman düzgün bir mevkide alırlar tabi. elin yüzün de düzgün olacak mutlaka.

ciddi diyorum, bunlarla uğraşacağına 2 sene kpss çalış a grubu mesleklerden birini edin.
  • tchuck  (02.09.11 23:07:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.