[]

küçük bir anket: yüksek lisans yapanlar/düşünenler için

cinsiyet, yaş, tercihe göre şehir/üniversite ve ekonomik durum belirtirseniz sevinirim.

1 - neden yüksek lisans yapıyor/yapmayı düşünüyorsunuz?

2 - hangi bölümde yüksek lisans yapıyor/yapmayı düşünüyorsunuz?

3 - bitirdikten sonra akademik olarak devam etmeyi düşünüyor musunuz? devam edemezseniz ne yapacaksınız?

 
k, 28, Ankara

1. lisans bölümümle çalıştığım alan farklıydı. çalışma alanıma uygun bölümde master yaptım (tezimi de bitirdim. 2 hactaya mezunun. yehuuu)
2. uluslararası ilişkiler
3. önümüzdeki yıl doktoraya başlamayı planlıyorum. ama akademisyen olmak gibi bir hayalim yok. think tanklerde çalıştım/çalışacağım.
  • sheridans  (24.01.15 15:54:12) 
k, 31, İstanbul, başvururken yeni mezundum
1. Akademisyenlik istiyordum, 2 yıl önceden karar vermiştim.
2. Kendi alanımda, Endüstri Mühendisliği'nde yaptım.
3. Düşündüm, yaptım.
  • aychovsky  (24.01.15 15:56:50) 
k, 31, ankara,
1- bölümüm (genetik) itibariyle ben zaten bilim alanında çalışmalıyım ki zaten master-doktora şeklinde de wet-lab çalıştım zamanında 5 yıl önce bıraktım. şimdi biraz değişiklik olsun, biraz eğitimimle alakalı birşeyler yapayım, biraz bişeyler öğreneyim vb. sebeplerle tekrar istiyorum
2- sağlık bilimleri/fen bilimleri/adli bilimler ve belki sosyal bilimlerin de olabileceği disiplinler arası programları veya olmadı biyoinformatik filan :) laboratuvarı olmayan herhangi birşey.
3- sanmam akademiye devam edeceğimi. zaten kendi işim var. bazı bölümler kendi işimde de ufkumu açabilir yalnız.
  • niye ama  (24.01.15 16:01:05 ~ 16:02:16) 
e,24, Londra/Ankara

günlük hayatın "hız" ve "verimlilik" altındaki baskısından kaçmanın ve düşünme eylemini gerçekleştirmenin en rahat yeri akademi

Siyaset Felsefesi

Evet
  • protector  (24.01.15 16:04:23) 
k, 29, istanbul

1. fikri mülkiyet hukuku alanında uzmanlaşmak amacıyla
2. ekonomi hukuku
3. hayır
  • m e l t e m  (24.01.15 16:04:42) 
e, 26, Ankara


1) Üniversiteye girdiğimde iki seçenek belirlemiştim kendime, ya öğretmen olacaktım ya da akademisyen, zaman geçtikçe akademisyenliği daha çok ister oldum. Çünkü her şeye rağmen güzel bir hayat tarzı [meslek demiyorum dikkat ederseniz :)]

2) Yabancı Dil Eğitimi

3)Mezun olduktan sonra yüksek lisansa başladım, yüksek lisansa başladıktan üç ay sonra da bir devlet üniversitesinde araştırma görevliliğine başladım.
  • sen olmayan cocuk benim  (24.01.15 16:08:59) 
k, 27, izmir, ege üni., 4,5 senedir çalışıyorum

1. müdürüm çok ısrar etti. arge mühendisisin, akademik derecen olsun dedi. bana da rahatlık batıyordu herhalde o ara, kabul ettim.

2. kimya mühendisliği (kendi alanım)

3. hayır!
  • pati  (24.01.15 17:54:13) 
k, 25, İstanbul

1. Alanımda daha fazla uzmanlaşmak için. Öğrenci sıfatından çıkmamak için.
2. İnsan Kaynakları Yönetimi
3. Evet. Akademisyenlik olmazsa, özel sektörde devam edeceğim. Özel sektörde yüksek lisansın pek bir esprisi yok tabii, yine de durur cebimde zararı yok.
  • anksiyetik pia  (24.01.15 18:38:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.