[]

master vs bütünleşik doktora

hangisi daha mantıklı sizce? ben bütünleşik doktoraya başvuracağım ama danışmanım da bölüm başkanı da yüksek lisansı tavsiye ediyorlar. tez yazmak tecrübe kazandırır diyorlar. ne yapayım? tavsiyeleri alayım.

(bütünleşik doktora = lisans sonrası doktoraya başlamak + ayrıca 1 yıl da yüksek lisans derslerini almak. yani yüksek lisans tezini atlamış olacağım.)


 
Danışmanın ve bölüm başkanın haklı. Master, doktoranın ısınma süreci gibi. Isınmadan doktoraya atlayınca canı çok yakıyor.


  • aychovsky  (15.01.15 22:33:47) 
ders alırken bile bir şeyler üretmiş olmak epey farkediyor.


  • ron dennis  (15.01.15 22:41:04) 
Master bence de. Çünkü master süreci biraz tutorial gibi gerçekten. Bir de master yapınca ilgi alanlarını daha iyi anlıyor insan, doktorada ne yapmak istediğinize daha iyi karar veriyorsunuz. Master tezi önemli bir aşama bence.

Master'ımı bitirdim, doktora yapıyorum. Birinci elden tecrübe ettiğim için söylüyorum, tezi yazarken çok şey öğrendim. Tezi yazarken bir yandan Tübitak projesinde çalışıyordum, araştırma yapmak elbette yorucu ve talepkar bir iş ama tezi yazılı hale geçirme işi çok daha farklı bir şey ki doktora tezi master tezinden çok çok daha talepkar bir şey. O yüzden tutorial çok lazım bence.
  • alicia dominica  (15.01.15 22:59:43) 
aynı ikileme ben de düşmüştüm, master yapmayı tercih ettim. giriş aşaması olarak düşün masterı, gelişme ve sonuç da doktora. giriş olmadan gelişme ve sonuç temelsiz kalır.


  • devilred  (15.01.15 23:02:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.