[]

kredilerin dosya masrafını geri almak?

Üç farklı bankadan çektiğim kredilerin dosya masrafını geri alabilir miyim ve nasıl? Birde kredi alırken imza atmaktan beynin sulanması sonucu araya başka şeyler falan sıkıştırmış olabilirler mi? Emeklilik,sigorta falan...




 
merhaba avukatım ve bilal'e anlatır gibi anlatıyorum ki herkes yararlansın.

1. elinizde dekont yoksa bankanıza başvurup isteyin. 3-5 tl karşılığı veriyorlar. dekonta dikkat edin, orada hayat sigortası da alınmış olabilir. onu geri alamazsınız ama dosya masrafı, kredi tahsis ücreti, vb. isimlileri alırsınız.
2. bankanızın web sayfasının iletişim bölümünden tarih, miktar belirtip dosya masrafını iade almak istediğinizi yazın, gönderin.
3. birkaç gün içerisinde bankanız size iade edemeyiz diye mail atacak. mail çıktısını alıp, ikametgahınız yer kaymakamlığı nezdindeki tüketici hakem heyetine gidin.
4. her banka için ayrı başvuru gerekiyor. dosya masrafı miktarınız yüksekse, il hakem heyeti veya mahkemeye gitmeniz de gerekebilir.
5. hakem heyeti-mahkeme kararı çıkınca bankanız ödemiyor genelde, hakem heyeti kararına da itiraz edip dava açıyor. korkmayın, kaybediyorlar.
6. alacağınızı icraya koymanız gerekiyor. arzuhalciye giderseniz 50 lira para alır, yanlış iş yapar. verin bir avukata tahsil etsin sizin için, o da 250 tl alsın sevaba girin.
7. geçmiş olsun.
  • pomolilik  (15.01.15 00:30:52) 
edit: avukat icraya koyunca, icra vekalet ücreti alır karşı taraftan. 250 ile bahsettiğim buydu.


  • pomolilik  (15.01.15 00:33:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.