[]

kentsel dönüşümlü daire

Ev almayı düşünüyorum hayırlısıyla.
Baya araştırdım uygun denebilecek baya geniş bir ev buldum.
Ancak acemiliğin verdiği bir çekincem var.

Şimdi bu ev 25-30 yıllık eski bir binada. Bina 4 katlı.

Dairenin içi de çok çok eski.

Aslında dairenin bu hali, vereceğim paraya değmez gibi duruyor.

Ancak benim hayalim içten içe, çakallık yapıp, bu eski olan evi alıp, kentsel dönüşüm girince, yeni halini satıp kar etmek.

Ama çakallık yapayım derken, elimde patlar diye korkuyorum. Çünkü madem böyle bir fırsat var, emlakçı alır, kendi yapardı bunu, benim gibi acemiye bırakmazdı bu fırsatı diye tırsıyorum.

Eve kredi çıkıyormuş.

Ancak iskanı var mı, kat mülkiyeti falan gibi şeyleri bilmiyorum. İlerde kentsel dönüşüme gidip gidebilecek bir bina mı bilmiyorum, bunu nasıl bilebileceğimi de bilmiyorum. Belediyeye gitsem söylerler mi?

Şimdi sorum şu, benim neye dikkat etmem gerek?

 
Evin geniş arsası var mı ? En fazla kaç kat yapılabilir ? Bunları arştırmak lazım öncelikle. Binalar yıkıldıktan sonra yenisi yapılırken yeterli arsa yoksa metrekaresi düşüyor


  • lilidance  (14.01.15 17:55:24) 
25-30 yıllık ev mutlaka çürüktür. Değilse bile, eve teklif verecek firmanın ya da satın almak isteyecek kişinin belediyede tanıdığı vardır, el altından çürük olmayan evi çürükmüş gibi gösterebilir. Tabii yine de mantıklı bir hamle olur mu evi almak bilmiyorum. @lilidance'nin dediği gibi arsanın m2'si, imar planın kaç kat çıkılmasına izin vereceği gibi etkenler var.


  • IncredibleMau  (14.01.15 18:06:24) 
Merkezi bir yerdeyse her turlu kar edersin.


  • mavi istiridye  (14.01.15 18:20:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.