[]

tez literatür tarama

tez için literatür tararken rastladığım pdfleri sınıflandırmak istiyorum.
a konusu olanları a adlı bir klasöre, b konusundakileri b adlı bir klasöre koyuyorum. ama hem a hem b konusunda olanlarda sorun oluyor.

bu pdf dosyalarını nasıl bir katalog haline getirebilirim?

 
Kullandığımız dosya sistemleri ağaç yapısı üzerine kurulu, o yüzden dosyaları sınıflandırırken bir nesnenin iki ebeveyni olamıyor ve bu bahsettiğiniz gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Ama ext3 gibi dosya sistemlerinde etiketleme yapmak mümkün. Linux altında Tracker ve paperbox (son incelediğimde gelecek vaadeden bir projeydi) kullanarak PDF biçimli dosyalarınızı etiketleyip, arama yaparak bulabilirsiniz.

Sınıflandırdığımız dosyaların makaleler olduğunu varsaydığımızda galadnikov'un yönlendirmesindeki gibi daha amaca dönük çözümler bulmak mümkün. Bu yazılımlarda da bahsettiğiniz sorun anahtar kelimeler ile çözülebiliyor.

Bu kaynakça yönetim yazılımlarından birinin bağlantısını kendi üretimim olduğu için veriyorum. Web-tabanlı olduğu için çok işinize yaramayabilir.
en.wikipedia.org(software)
  • sethi  (10.08.09 15:59:16) 
evet bu bahsettiğiniz yazılımlar benim işimi görür sanıyorum.
zotero için firefox gerekiyor onu da eledim.

windows kullanıcısıyım o yüzden linux programlarını kullanamıyorum.
jabref, referencer, gpapers, bibtex, citeulike, connotea
seçeneklerinden birini önerebilen varsa sevinirim.
  • germe  (10.08.09 16:21:44 ~ 16:24:37) 
Seçtiklerinizden
- gpapers ve referencer: linux'da çalışıyor.
- connotea ve citeulike: web tabanlı. yani kendi bilgisayarınızdaki bir PDF dosyası ile ilişkilendiremiyorsunuz.
- jabref: Java ile yazıldığı için sizin platformunuzda da çalışır.
- bibtex: bu metin tabanlı bir kaynakça verilerini saklama biçimi. Mesela jabref bu biçimi kullanıyor.

Bunların içinde sizin işinize yarayacak gibi görünen JabRef. Bana kalırsa favori metin düzenleyicinizle kendiniz bir BibTeX dosyası tutabilirsiniz.
  • sethi  (10.08.09 17:14:18) 
ben de jabref'i iyice bir kurcaalayayım o zaman :)
çok teşekkürler

  • germe  (10.08.09 18:51:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.