[]

Mavi Ekran <3

Selam herkese.

Bilgisayarım şöyle:

win7 64 bit
intel core i5
8 gb ram
geforce gtx 770 ekran kartı
gigabyte b85m-hd3v anakart
1 tb hdd

bu kasayı geçen şubatta topladım ama o zamandan beri sinsi sinsi oyunlarda uyku moduna geçer gibi bi kapanmalar falan sonra mavi ekranlar başladı, 3 oyunu sinirimden yarım bırakacak hadde getirdi, şimdi de internette dolanırken 2 sekme açıkken bile mavi ekran almaya başladım. alttaki hata kodunu okumaya çalışıyorum ama her seferinde önce şok sonra küfür eşliğinde unutuyorum. neden mavi ekran aldığım konusunda fikir verebilecek var mı? evet yakında bir format atılacak. ama sebebi neydi ki?

 
şimdi mavi ekran çok sorun değil de oyunlarda uyku moduna geçer gibi kapanma kıllandırdı beni. hala var mı o sorun? nasıl bir şey biraz daha detay verebilir misin? aldığından beri sorun varsa hd tune pro ile bir hard diskini kontrol et sorun var mı diye sonra memtest ile ram'lerini.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.01.15 23:09:32) 
Mavi ekranın birçok problemi olabilir ama genelde suçlu hdd'dir bildiğim kadarıyla. Crystaldisk, Hd Tune ya da Hdd markasının kendi programından bir test uygula. WD ve Seagate'in ona özel programları var.
Eğer bilgisayar kapanıyorsa PSU sorunu da olabilir.

  • sesee  (11.01.15 23:14:45) 
norton internet security'den (eksisozluk.com) tut, başka bir sürü nedene kadar uzanabilir. hata kodunu internetlerde araştırmaktan başka çare yok, gerçi o zaman da şansa bağlı ama:/


  • yalnux  (11.01.15 23:15:53) 
hata kodu bi işe yaramaz bu arada haberin olsun boşuna uğraşma. eğer hard disk ve ram'ler temiz çıkarsa bir format çak gerekli gereksiz her driver'ı kurma grafik driver'ını kurup dene sadece yine olursa sorun büyük ihtimalle kullandığını varsaydığım ilaçlı windowsundadır.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.01.15 23:17:23) 
o uyku moduna gecer gibi kapanmayi makina oyun oynarken cok isiniyorsa yapar, mavi ekrani bilemeyecegim. oyun disinda da oluyor mu?


  • düşünüyorum öyleyse vurun  (11.01.15 23:31:33 ~ 23:31:51) 
uyku moduna geçer gibi olayını şöyle anlatayım: örneğin skyrim'de ve watchdog'da yaşadım. oyun esnasında daha önce oynadığın yerlere fast travella gitme olayına girdiğimde oluyor. hatta alakasız bi şekilde ekranda siyahın çoğunluk olduğu anlarda giriyor o moda -youtubedan watchdogs fast travel yazarak kastettiğim oyun ekranına bakabilirsiniz- tam fast travel geçişinde patlıyor pc. bilgisayarda önce monitör beklemeye girer gibi kapanıp kırmızıya dönüşüyor power ışığı, kasada bi an sesler yükselip duruyor veya seste hiç değişiklik olmuyor. ayrıca yine kasada ne kapanma ne açılma herhangi bir etkileşime giremiyoruz çalışır vaziyette mal gibi duruyor öyle sakin sakin. ekran yok zaten monitör tamamen kapalı gibi. ama power ışığı yanık ben düğmeye basıp kapatmadığım için kırmızı olarak. reset atınca uyanıyor kasa.

oyun dışında olmuyor bu olay. her oyunda bir kez yaşıyorum başına oturunca. ama mavi ekranı hem oyunda hem de normal takılırken alıyorum.
  • rakunzelll  (11.01.15 23:51:00 ~ 23:57:19) 
ısınma değil çok büyük ihtimalle. sen bi hdd ve ram'leri tarat o programlar ile. yine de ısınma mı değil mi emin olmak için önce bir hwmonitor programını indir oyuna girmeden aç oyundayken bir 15-20 dk sonra falan bak bakalım en yüksek değer olarak cpu ve gpu ne görmüş?


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (12.01.15 00:56:05 ~ 00:59:14) 
bahsettiğin iki oyun da remsiken cinsten oyunlar, 8 ve 1 yeterli görünse de proleter +1.


  • baba jo  (12.01.15 00:59:05 ~ 00:59:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.