[]

harcama alışkanlığını azaltmak

bu gerçekten zor bir şeymiş. boş yere çok para harcıyorum, üşendiğim için dışarıda çok yemek yiyorum, toplu taşımayı az kullanıp arabayla gidiyorum, ihtiyacım olmayan şeyler alıyorum vs.
bunu engellemeyi nasıl başarabilirim? harcama alışkanlığımı değiştirmek istiyorum, yani 10 birim harcıyorsam zaruri harcamalar dışında 6-7 birim harcamak istiyorum.

temel bir yaklaşım var mı? (bunun çok zor çözülen bir şey olduğunu, sanatçı ve sporcuların o yüzden ileriki yıllarda çok problem yaşadığını duymuştum)

 
her ay parandan o 6-7 birimi ayır, kalanını aylık faize koy, karşı değilsen. en azından bir vazgeçme mekanizması oluşuyor küçük de olsa.


  • piremses  (11.01.15 19:27:19) 
Harcamak istemedigin tutari aybasinda bagis yapabilirsin. Birkaç ay sonra daha az harcama aliskanligi kazanirsin boylece.
Arzu edersen bahis yapabilecegin yerlerin de linklerini yollarim.

  • damdanakan  (11.01.15 19:32:59 ~ 19:33:47) 
Kredi kartini evde birak.


  • photo85  (11.01.15 19:49:01) 
ilk önce tasarruf edeceğin miktarı belirlemelisin bence. böylece harcamalarına sınır koyabilirsin. maaşımın 1/3'ünü her ay biriktireceğim deyip kalanını harcarsan. böylece kendine bir sınır koymuş olursun. kiran falan yoksa ailenle yaşıyorsa (fatura neyin ödemiyorsan) 2/3 bile yapabilirsin bunu.


  • kakao  (11.01.15 19:58:22) 
rahatlıktan ve konfordan kaç, "ihtiyaç" olarak gördüğün şeyleri gözden geçir, "ihtiyaç" dediğin şeyleri asgari seviyeye çek.


  • dafaiss  (12.01.15 00:37:22) 
maaşını aldığın an paranın bir kısmını vadeliye yatır ya da altın al, böylece harcama için kısarsın. yoksa kısılmıyor.


  • bradshaw  (12.01.15 09:00:30) 
Surekli kendi kendine ve arkadaslarinla konusurken para yok, yetmiyo falan de kendi kendini kandir harcamazsin o vakit, bireysel kriz yaratiyorsun kendins


  • selam  (12.01.15 09:12:00) 
Ben çalışmaya ilk başladığım zaman baktım ipin ucu kaçıyor kendimi şöyle terbiye ettim:

Maaşımı alıp cebime koyuyordum. Karnım açken çarşıya gidip mağaza vitrinlerine bakıyor, restoranların önünden geçip gidiyordum.
Sonra eve gelip ihtiyaçlar listesi yapıyordum. Gidip o ihtiyaçlarımı alıp dönüyordum.

Böylece kahverengi çizmeye ihtiyacım varsa sırf çok beğendim diye ikinci bir siyah çizme almış olmuyordum.. Ayy şu etek ne güzelmiş diye alıp, dolabın başına geçince bunu neyle giyecem şimdi demiyordum.

Bu aşamadan sonra gelirimin bir kısmını biriktirebilmeye başladığımı gördüm. Sonra onu da prensip haline getirip atıyorum %25-%30 gibi bir oranı para elime geçince ayırmaya başladım. Gelirinin bir kısmını kazanmıyormuş gibi farz edersen harcamıyorsun.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (12.01.15 09:28:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.