[]

yurtdışından kozmetik almaca

zilyon kere sorulduğunun farkındayım ancak aradığım yanıtı bulamadım önceki sorulanlarda.

efendim şimdi bana bir gece vahiy gelmesi ile beraber işbu gecenin sabahında jet hızıyla yataktan kalkıp doğru cevahir lush'a gittim. karıştırırım hep cevahir'deki mağazaların yerlerini, bulamadım bir türlü lush'ı; derken cevahir mağazasının kapandığını öğrendim. neyse dedim, bakayım başka nerelerde mağazaları varmış. demez olaydım. türkiye pazarından çekilmişler hayırsızlar. bunca yıl kızların "hadi yaa lush'a girelim nooluur!" diye beni sürüklemesi ile zorla girdiğim o mağazadan kırk yılın başında bir alışveriş yapma isteğim geldi ve onda da adamlar pılını pırtını toplayıp ülkeyi terk etmiş çıktı. daha sonra kötü yorumlar bulmak ve markadan soğumak ümidi ile hiçbir şeyi beğenmeyen insanların en yoğunlukta olduğu yer olan ekşisözlük'te lush başlığına bakmamla birlikte yıkıldım, çünkü orada bile kötü bir yorum yoktu, bilhakis insanlar resmen lush ürünlerine tapıyorlardı.

şimdi benim içimde bu ukte devasa boyutlara ulaşmış durumda. kafama bir şey taktım mı gerçekleştirmeden asla rahat edemem. lush'tan ürün almak da şu anda kafama taktığım bir husus. isteyen derdine sekeyim butonu yollayabilir, zira evet ben de bazen kendi kendime "derdimi sekeyim olum." diyorum ancak huyum kurusun işte, ne yapacaksın.

esas konu burada başlıyor: lush ingiltere mağazasından alışveriş yapmak istiyorum. son zamanlarda gümrüğe takılmıyor falan demişler, ancak pek de riske atmak istemedim.

1- gümrüğe takılmak ne demek? hiç yaşamadığım için soruyorum, ürün gümrükte kalıyor mu yoksa adrese geri mi yollanıyor? eğer kalıyorsa ne yapıyoruz, arafta kalan ruh gibi bırakıyor muyuz orada?

2- kozmetik dışındaki ürünler için kişi başı senede beş kere yurtdışı alışveriş hakkı varmış ancak benim sırf geçen seneki alışverişlerim elliyi geçmiştir. (burayı okuyan gümrük görevlileri varsa adım bilal erdoğan.) hepsi elime ulaştı, herhangi bir sıkıntı yaşamadım, bu da biraz gaza getirdi beni zaten "yek yea gümrük mümrük hikaye olum!" gibisinden. şu beş ürün olayı tüm ürünlerde mi geçerli yoksa onun da kategori sınırlaması var mı elektronik, kitap gibi.

3- şu amerika'dan iste gibi siteler var hani, öyle bir şey bulsam da bana hediye paketi yapsalar bunu, gümrük görevlileri yer mi acaba?

şimdiden şükranlarımı sunarım.

 
içini rahatlatacaksa abartılmış bir marka olduğunu düşünüyorum. birkaç ürününü denedim, bir sürü de para verdim. tamam fena değil ama bu kadar zahmete değmez.
1. sanırım takılırsa gidip alman ve vergisini ödemen gerekiyor. öte yandan kozmetik tamamen yasak diye biliyorum.
3. gereksiz pahalı o.
  • lily briscoe  (07.01.15 14:18:26) 
Cevapların çoğu şurada ve yorumlara yazılan yanıtlarda var aslında;

www.dunyadonuyor.com

buradan da yardımcı olayım.

1- Gümrüğe takılınca ürün muayene tabi olur ve gerekli şartları sağlıyorsa vergisi ödenip alınabilir. Fakat kozmetik ürünlerde bu mümkün değil maalesef. Kozmetik olduğu fark edilince geldiği adrese iade işlemi yapılır.
2- Bu 5 sevk sınırı, gümrük muayenesi yapılmayan ürünler açısından bir kayıt sistemi olmadığı için şu an için kontrol edilemiyor. Ama 5 ürününüz gümrüğe takılıp işlemi yapılarak teslim edilirse, 6. yı aynı şekilde vermez iade ederler.
3- Bu sizin ürüne biçtiğiniz değerle ilgili, değer mi değmez mi bilemiyorum. Ama gümrük görevlisi açısından bir farkı yok.
  • silent storm  (07.01.15 14:55:34) 
gondering.com Ingiltereden iste yontemi.
Periyodik gonderimde gumruk garantisi var kendi aglariyla gecisi sagliyorlar.

  • deneme12345  (08.01.15 00:26:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.