[]

almanya'dan 35-40 yillik arabayi getirmek???

Simdi ben aradigim temizlikte ve guzellikte arabayi turkiyede bulamadim ama almanyada mevcut alman arabasi olmasi sebebiyle(mercedes-benz)

Simdi brn yaklasik 3000 € bedelle bi araba bulsam alsam T.C gumrugune gerekli vergileri verip artik arabayi turkiye trafigine sokmak istesem bu bana kaca mal olur? Yoksa imkansiz midir yasalardan dolayi?

Not: arac 3000 motor 1975-1980 modellerde bir araba olacak.

 
Alman vatandasi olup Turkiye'ye kesin donus yaparken vergisini odeyip 1 arac getirebilirsin. Onun haricinde hicbir gercek kisi (yani distributor, ithalatci falan olmayan) kimse yurtdusindan arac somamaz Turkiye'ye diye biliyorum. Ya da cok fena yaniliyorum. :)


  • evrenos gazi  (02.01.15 19:49:11) 
Degisiklikler olmus olabilir ama 3 yasindan buyuk arac ithal edemezsin.istisnasi antika araclar icin var.onun icinde antikaci belesi alman gerekiyor.1975 de antikaya girmiyor olabilir.


  • cizgilipijama  (02.01.15 19:53:58) 
ben de 3 yaşından büyük araçları getiremezsin diye biliyorum ama ülkeye diğer yolla sokarsan 6 ayda bir çıkıp yeniden girmesi gerekiyor.


  • buzdagi  (02.01.15 19:57:31) 
dışardan eski araç işi getirmek zor. bir almancı bulup onun üzerinden kesin dönüş ile getirmek ya da antikacı olarak getirmek lazım ama 30-35 yaş antika olmaz sanırım.


  • rosencruz  (02.01.15 20:04:26) 
İkinci el araba ithalatı yasaktır. Yasal olarak getirtemezsin. Ama elçiliklerde çalışan tanıdığın varsa, onların istisnai olarak böyle bir imkanları var.


  • maxim gorki  (02.01.15 20:17:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.