[]

diş hekimleri nasıl çalışır?

diş hekimliği fakültesinden mezun olan biri kaç türlü çalışma gerçekleştirebilir? sorularım şöyle

1- sanırım ilk seçenek kendi muayenehanesini açmak?
2- dus ile üniversitelere atanıp da uzmanlığın bitince ne oluyor? üniversitede devam mı ediliyor? bunun için ne lazım? yılda kaç kadro açılıyor türkiye genelinde, kaç kişi giriyor?
3- ağız ve diş sağlığı merkezlerine nasıl giriliyor?
4- devlet hastanelerinde çalışmak için ne yapmak gerekir?
5- özel hastanelerde çalışmak için uzman olmak şart mı? uzman olmayanların ücretleri ne durumda?

teşekkürler

 
1- kendi muayenehanesini açabilir, devlete başvurabilir, dusa girebilir, özel bi klinikte yada poliklinikte çalışabilir. muayenehane veya klinik işletebilir, oral-b sensodyne vb firmaların bünyesinde de çalışan dişhekimleri var, veya anatomi fizyoloji gibi temel tıp bilimlerinde de uzmanlık yapılabilir.
2- dus'u kazandıktan sonra uzmanlık bazı bölümler için 3 bazı bölümler için 4 yıl. bitince seçenekler aynı, üniversitede devam torpile bağlı. torpili olan adam kadar kadro açılıyor. dus'u soruyorsanız yıllık 400-450 gibi açıldı şimdiye kadar.
3- devlete başvuruluyor, atama çıkarsa giriliyor. kpss falan yok.
4- adsm ve devlet hastanesi aynı şekilde. devlete başvurulunca ikisi de çıkabilir.
5- değil, ücretler ilden ile klinikten kliniğe değişir.
  • inthechaos  (29.12.14 12:35:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.