[]

"Tasviye sonunda oz sermaye paylarina gore dagitilir"

Bu ne demek tam olarak? Ortaklik kuruldugu an ortaya konan sermaye mi dagitilir demek? Ben elimde bu maddenin gectigi ortaklik sozlesmesiyle bir hak iddaa edebilir miyim? Ben edersem o da eder degil mi?

Bir de sozlesmede "ortaklik sermayesi" yazan kisimda gecen sermaye ortaya fiziksel olarak kondu anlamina mi geliyor? Yani bu ortak sozlesmede gecen miktari odemedi diye hak iddaa edemez miyiz?


 
Ticari kuruluşun tasfiye işlemlerinden sonra yani şirketin kapatılması, batması veya çeşitli nedenlerden dolayı ticari hayatının sona ermesi durumunda, şirketin tüm varlıklarının elden çıkarılması ya da piyasa fiyatlarına göre değer verilmesi ve ardından şirketin tüm alacaklilarina borçlar ödendikten sonra kalan miktar ortaklara payları kadar dağıtılmasıdır. Örneğin 100 bin lira sermayeli sirketin tasfiyesi durumunda benim yatırdığım sermaye 50 binse, benim şirkette %50 sermayem ve hakkım oluyor. Bu durumda tasfiyeden sonra kalan miktarın yine %50 si bana aittir.ve evet hak iddia edilebilir.


  • mohito  (25.12.14 19:19:21) 
Eğer yanlış yazmadiysaniz ' ortalık sermaye' ne bilmiyorum. Duymadimda açıkçası. Ancak bahsettiğiniz ortaklık sermayesiyse yardimci olabilirim. Bi kontrol edin isterseniz.


  • mohito  (25.12.14 19:25:18) 
Evet ortaklk sermayesi.


  • delifaruk  (25.12.14 19:41:33) 
Ortaklık sermayesi, mevcut ticari kuruluşa ortak olmak için, diğer ortak veya sirket sahiplerinin belli bir paya paha bicmeleridir. Yani ben bir şirkete ortak olmak istiyorum örneğin, şirkette bana ortaklık için 100 bin lira vermem gerektiğini söylüyor( veya maddi varlik). Bu para sermaye olarak direkt sermayeye eklenebilir veya diğer ortaklar kendi paylarının bir kısmını yeni ortağa sayabiliriz. Ayrica ortaklık için sadece para değil emek de sermaye olarak gösterilebilir. Ortak olmasi için bu ödeme yapihmali bu yüzden odemesi diye hak iddia edilmez. Ha oldu da tahattut yerine getirilmesinde ortaklığı iptal edilebilir tabi.


  • mohito  (26.12.14 08:32:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.