[]

kredi mi çeksek, yavaş yavaş mı ödesek

sanırım oldukça uzun yazıcam. durumu tam anlamıyla anlayabilmeniz için detaylı anlatıcam ki ona göre fikir verebilesiniz. üşenmeyip okuyanlara ve hatta yol gösterenlere şimdiden teşekkürler.

tüm masrafları kendisi karşılamış yeni evli bi çiftiz. toplamda 45 bin lira gibi borçla başladık, 7 ay içinde takıları satarak, mümkün olduğunca harcamayarak bu meblağı 12 bin civarına düşürdük. durum düşününce iyiye gidiyo gibi ama netice itibariyle biz sıfırı tükettik.

evimize giren para aylık toplamda 3.600tl civarı. bunun içinde 800 tl kira, toplamda mutfak masrafı, beyaz eşya ve mobilya taksidiyle 3bine yaklaşan kredi kartı ödemesi ve faturalar var. giderimiz gelirimizden çok olduğundan elde avuçta bişey bırakamadık. ve artık eşim de ben de çekebileceğimiz artı para kredimizi sonuna kadar kullanmış durumdayız. eşimin ailesi zaten tripli, ellerini bir şeye sürmüyolar para yok diyolar anca. benim ailemse zaten eldekini tüketmiş durumda, yemeğe gidiyoruz ya da annem yemek pişirip tencereyle bırakıyo mutfak masrafına yardımcı olmak için.

kalan 12 bin liralık borca maaş hesaplarımızdan eksiye düştüğümüz borç miktarı da dahil. 4.500tl kadarı kredi kartı borcu, kalanı eksi hesap bakiyesi. kredi kartı ödemeleri de bu aydan sonra toplamda 1000 lira civarına düşecek. hatta marttan sonra da 300-400tl+mutfak masrafı gibi cüzi bi rakam kalacak.

önce kredi çekelim dedik ama 12 bin lira kredi bi de uzun vadeli çekince ödemesi 15.000tl sınırına dayanıyo. çekmeyip yavaş yavaş ödeyelim desek, eksi maaş hesabı ve tamamını kapatamadığımız kredi kartı faizlerimizle zaten o faizi yine ödüyoruzdur diyoruz. emin de olamadık.

siz aynı durumda olsanız borç kapama kredisi alıp tek yere uzun vadeli borçlanmayı mı tercih ederdiniz yoksa 6 ay falan daha sıkıntı çekip parça parça kapatmayı mı?

tekrar teşekkürler. tikler gecikebilir

 
krediyi ancak tüm borcunu kapatıp kredi kartını kıracaksanız çekin. Öyle yaparsanız (ve tabii yeni kart çıkartmazsanız) güzelce ödersiniz.


  • whoosie  (24.12.14 14:39:57 ~ 14:40:29) 
kredi çekmeden ödemeye çalışın derim. kredi anlık rahatlığı güzel veriyor ama sonrası aynı film aynı film.


  • mega idea  (24.12.14 14:43:58) 
tam anlamadım.kredi kartı borcum vardı. ödeyemiyordum hepsini, az az ödüyordum, sonra baktım ki hayvan gibi faiz ödüyorum. ödeyebileceğim maks taksit tutarını belirleyip, en kısa vadeli kredi çektim, kapattım borcu. şimdi aydan aya krediyi ödüyorum. keyfim yerinde.


  • rnks  (24.12.14 14:47:11) 
3600 maaş ile rahat rahat sıkıntı stress yaşamadan geçinmek için;

800 TL kira + 500 TL fatura ve 300 TL mutfak masrafınızın olduğunu varsayarsak hiç borcunuz olmazsa aylık 1600 TL masraf, 2000 TL ise tasarruf ile çok rahat geçinebilirsiniz. Öyleyse;

Aylık ödemesi 1000 TL yi geçmeyen kredi çekin, borcunuzun toplamını 15-18 ayda kapatın. Geriye kalan aylık 1000 TL paranız ile birikim yapıp daha sonra ev almak için peşinatını ödeyin ve 1000+800=1800 taksitle ev alın ya da 1000 TL ile araba taksitine girip doya doya gezin :))
  • gonulcelen87  (24.12.14 14:50:44) 
biraz sıkacaksın dişini, yemeği aileden yiyip, dışarı çıkmayı dışarıda yemeyi vs. biraz terkleyeceksin, dilersen ay ay yavaş yavaş öde, dilersen kredi çek öde, pek bir farkı yok, zaten çok da büyük aman aman bir borcun bulunmuyor, daha düşük faizli bir kredi kovala, 12 bin lirayı 500 600 tl de ödersin. 3000 tl sana kalır. 1500 de kiradan mutfak masrafından düşersen 1500 tl paran kalır cebine bence.


  • ardolf rendall  (24.12.14 14:54:01) 
Borcun tamamini tek seferde odeyebileceksen cek ve kapat. Kahramanliga gerek yok hayat kisa.
Tek seferde odeyemiyorsan cekmeyip disinizi sikacaksiniz. Senin de dedigin gibi cok bi borc degil. Ailelere fazla itimat etmeyin.
Mutluluklar :)
  • Solem2  (24.12.14 15:03:22) 
tüm borçları kapatacak bir kredi çekin, mümkünse banka direkt olarak kartlarınızı sizin için kapatsın size telefonda iptal etmek kalsın. 15 bin bile olsa ödemesi sizi çok zorlamaz. şu an en rahat seçnek bu gibi. çünkü kredi kartını minumum ödemenin faiziyle kredi çekip kartları kesinlikle!!! tamamen kapatıp kredi faizi ödemek aynı şey. üstelik kredi kartı ödemelerinin stresi çok fazla. tüm borçları kapatmanın rahatlığıyla yaşarsınız.


  • freya  (24.12.14 15:04:31) 
yeni evlisiniz, borç stresi ile ucu ucuna yaşamayın daha fazla. 18 ay vadeli kredi çekin, ödemesi aylık 800 TL. civarı(bankaya göre değişir, araştırın).

800.- kredi taksiti,
800.- ev kirası,
500.- faturalar,
2.100.- zorunlu ödemeler toplamı.
3.600.- aylık geliriniz,
1.500.- zorunlu harcamalarınızdan sonra elinizde kalan para.

bu durumda mutfak harcamaları ve diğer giderleriniz için 1.500.- TL. paranız kalıyor. borcunuz bitene kadar yeni borç yapmazsanız, bu dönemi böyle geçirirsiniz.

kolay gelsin size, maddi sorunlarınızın çözülmesi dileği ile.
  • oinone pe  (24.12.14 15:14:15 ~ 15:22:12) 
Kredi çekin, hepsini kapatıp onu ödeyin, varsın rahata 3-5 ay sonra çıkın ama kendinizi en azından bu kadar sıkmışsınız biraz nefes alın, evliliğin en güzel zamanlarını da bu kadar sıkıntılar içinde geçirmeyin.


  • charlesbukowskiineksi  (24.12.14 15:16:56) 
borcun tamamını kapatacak şekilde kredi çekin, hatta bir miktar fazlasını çekin ama ona dokunmayın kenarda kalsın her ihtimale karşı. örnek 12 bin borç varsa bence 15 çekin. Ve faiz ödememek için vadeyi çok kısa tutmayın, evet toplamda belki daha fazla ödeyeceksiniz ama sonuçta ödeyebileceksiniz. şu an ödeyemiyorsunuz ve sıkıntıdasınız.


  • mystb  (24.12.14 15:18:23) 
hay allahım ya! kusura bakma ama okurken sanki bunları benim eşim yazıyor sandım. aynı durumdaydık hemen hemen. cevabımı burada değil, mesaj ile vermek istiyorum. kimse kusura bakmasın, teşekkürler.


  • teknikekip  (24.12.14 15:27:47) 
"evimize giren para aylık toplamda 3.600tl civarı. bunun içinde 800 tl kira, toplamda mutfak masrafı, beyaz eşya ve mobilya taksidiyle 3bine yaklaşan kredi kartı ödemesi ve faturalar var."

giderin gelirden fazla olmasının sebebi kredi kartı harcamalarının fazla olması. bu ifadenizden bunu anladım. kredi kartı harcamalarınızı sınırlandırmak ve tasarruf yapmak zorundasınız. her ne kadar yemeği dışarıdan falan hallediyor da olsanız kredi kartı ile yaptığınız harcamaları gözden geçirmek zorundasınız.

bunun için kendimde uyguladığım yöntemi size öneriyorum. bir ay boyunca yaptığınız harcamaları not edin. yazın. ay sonunda oturup birlikte kontrol edin. yaptığınız harcamaları sorgulama imkanına erişeceksiniz.

ben 4 aydır kayıt tutuyorum ve harcamalarımda tasarruf sağlamaya başladım.
yaptığım harcamaları her ay sonu incelediğimde gereksiz bir şekilde araba kullandığımı ve gereksiz olarak yakıt tükettiğimi tespit ettim. iş yeri servisini ve toplu taşımayı kullanmaya başladım. dışarıda yemek yemeyi adet haline getirmiştim. evde ve iş yerinde yemeye başladım. çok fazla kafe bar ve restoran harcamam olduğunu görünce dizüstü bilgisayarımı aldım ve izleyecek film/dizi indirdim. dışarıda görüştüğüm arkadaşlarımı eve davet ettim. kıyafet alışverişini abarttığım ay gardırobu boşalttım. giymediğim şeyleri inceledim. terzi ve kuru temizlemeciyi ziyaret edip kullanmaya başladım. vesaire.

tasarruf için yapılacak en güzel yöntem bu.

ha kredi kartı harcamalarınızın gerçek kaynağı gereksiz harcamalar mıdır? bunun kararını siz vereceksiniz.

bence kredi çekmeyin. çözümü tasarrufta arayın.
  • cliquot  (24.12.14 15:34:33) 
Kredi cekin. Kredi kartinizi kirip atin ve aylik taksitler halinde 36 ayda geri odeyin. 36 ay boyunca kredi kartina bulasmayin


  • photo85  (24.12.14 18:45:41) 
Aylık ödediğiniz faizi hesaplayın (kredi kartı ekstresinde ve hesap hareketlerinde kolayca görünüyor)
Rakamı karşınıza koyun, 36 aylık kredi ile karşılaştırın.

Kredi çekmenin daha ucuza geleceğini görüp onu seçersiniz sanırım.
  • michael_knight  (24.12.14 19:39:26) 
Kredi çekin, hiç öyle mi yapsak böyle mi yassak demeyin, kredide faiz 1,2% falanken aylık kredi kartında ödenmeyen borcun 2,5% çekilen nakit paranın 3,5% faizi vardır. Biraz da fazla çekip kredi kartlarında kurtulup geçiminizi sağlayın.


  • atom karincanin torunu  (24.12.14 19:47:15) 
kredi çekin, kartları kırıp atın diyenleri dinlemeyin bence :)
eski bankacıyım. bana sürekli bu tarz durumda müşteriler gelirdi.

kredi çekerek kartları kırıp atma hayaliyle tutuşan müşterileri ikna edip kredi çekmemeye yönlendirirdim. yönlendirmeyip kredi verdiğim tüm müşterilerim, en fazla 4-5 ay sonra gelip tekrar kredi talebinde bulunurdu. sebebi de o kredi kartlarının kırılmaması ve harcamaya devam edilmesiydi.

burada cevap verilmesi gereken soru şu;
amacımız günü mü kurtarmak?

eğer borç varsa ve mali kriz yaşanıyorsa tasarruf şarttır. kredi çekip kredi kartlarının borçlarını kapatmakla iş çözülmüyor. sebebi, kişilerin hayat standartlarından vazgeçmemeleri. yaratılan kredi limitleriyle oluşan sanal hayat standardı herkese tatlı geliyor. başta "borcumu kapayım, kartları bir daha hiç kullanmam" diyen kişi, borçları krediyle kapadıktan sonra eski harcama alışkanlıklarına devam ediyor. sonuç: kısır döngü.

bu döngüye girmeyin. borcu borçla kapatmayın!
  • cliquot  (25.12.14 09:58:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.