[]

lol-dota oyunları nasıl oynanır el atın?

beceremem gibi geliyor. dota oynayan bir arkadaşım vardı yıllar önce izliyordum kafam basmıyordu. yoksa bir sırrı falan var mı bu tip oyunların? anlatın hele bir




 
aynı durumda bi çok insan olduğu için, (lol'ü bilemem ama) dota'nın içerisinde bir tutorial var. zaten seni hemen oyuna almıyor. sistemi öğreten çeşitli hamleler yaptırıyor single bi şekilde.

sırrı var mı bu oyunların? hayır yok. mantığını anlamaktan ibaret aslında. ondan sonrası yeteneğine ve oyun özelinde daha fazla bilgi edinme sürecine bakar.

mantığı da temelde çok basit; aslında bir tower defence oyunudur her ikisi de. kaleni savunacaksın, karşının kalesini devirmeye çalışacaksın. çok kısa özeti bu kadar. biraz daha detaylısı, 2 takım ve 3 koridor var. 5'er oyuncu bu 3 koridora (jungle vs. gibi detaylar var, girmiyorum) dağılır (2-2-1 olabileceği gibi, duruma göre 3-1-1 de olabilir) ve birbiriyle savaşır. o koridor üzerindeki tower'ları yıkarak herhangi bir koridordan bir an evvel içeri girerek binaları yıkmaya ve finalde ana tower'a ulaşıp yıkmaya çalışır. budur.
  • cevap botu  (22.12.14 19:38:56) 
detaylar ne kadar zamanda kavranır? birde oyuna sardıranlar neden bu kadar seviyor bu oyunu?


  • nughun  (22.12.14 19:45:03) 
ben 1.5 yıldır falan içindeyim, hatta geçtiğimiz yıl günün 10-12 saati oynar ve izlerdim dota'yı hala pek anladığımı söyleyemem. gerçi ben biraz malcayım ondan bu galiba.

özel bi sırrı yok. bol bol oynamak lazım. seviye farkı çok olduğu için genelde oyunu bilen arkadaşlarınla da oynayamıyorsun. yani keyif almıyorsunuz oynasanız bile. adam senden çok daha iyi olduğu için canı sıkılıyor oynarken. o yüzden oyun içi tutorial'ı bitirmek, bol bol profesyonel maçları takip etmek ve tabii ki oyunu oynamak zamanla kavramana yardımcı olur.

ingilizcen varsa dota için şu adresi öneririm, canın sıkıldıkça açıp açıp eşyaları kahramanları falan oku,

wiki.teamliquid.net

bunların türkçeleri de var ama en beğendiğim, okunaklı bulduğum bu olduğu için bunu önerdim. bi de türkçe rehberlerin çoğu yanlıdır. sana eşyanın ne işe yaradığını değil de ne zaman kullanılması gerektiğini falan söyler.

oyuna sardırılmasının en önemli sebebi ihtimallerin sonsuza yakın olması. çoook kapsamlı bir oyun. lol'ü oynamadım, dota için konuşuyorum. deneyebileceğin onlarca strateji var. kahramanların yetenekleri, eşyalar, cartlar curtlar derken milyon tane ihtimal çıkıyor ortaya. o yüzden keyifli.
  • pescador  (22.12.14 19:50:22) 
gerçekten detayları kavrayıp, ne yaptığını bilerek oynamak 1 yıl sürer aşağı yukarı.

saran insanlar niye bu kadar sarıyor? muazzam bir balans var. balanssız olan (imba denir camiada) her şey düzeltiliyor. çok işe yarayan bir hero ya da item'ın mutlaka bir anti'si var. onun anti'sinin de anti'si var. yani şunu demeye çalışıyorum, senin o an oynadığın hero ile karşı takım için tehlikeli olabilirsin diyelim, karşı takımdakiler senin için anti item'lar yaparak önlem alıyor olacak. sen de onların alacağı potansiyel önlemleri düşünüp önleme önlem alıyorsun. tamamen stratejiye dayalı.

benim için en önemli özelliği ise, öğrendikten sonrası. mmorpg'ler gibi değil, bi karakterin olup da aylar yıllar aynı karakteri geliştirmek için çok ciddi vakit harcamak durumunda değilsin. canın istediği zaman girip 2 oyun atıp, eğlenceli bir 2 saat geçirip hayatına devam edebilirsin.
  • cevap botu  (22.12.14 19:53:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.